Skip to main content

Lissabon ligger vackert på sju kullar

Lissabon är en weekend-vinnare som bara väntar på att bli upptäckt. Här är det låga priser, gammaldags charm, stränder och 300 soldagar om året.

Hotell

Hotell

Njut i baren med en fantastisk utsikt över staden

Hotell Occidental Lisboa ligger mellan Eduardo VII-parken och Amoreiras i ett lugnt bostadsområde nära tunnelbanestationer och 5 minuters promenad från den historiska spårvagnshållplatsen 24 som förbinder hotellet med den historiska stadskärnan.

105 rum och rymliga sviter är fullt utrustade för att säkerställa maximal komfort under din vistelse.

Hotellet erbjuder en a-la-carte-restaurang och 2 barer, varav en har fantastisk utsikt över staden och det finns också ett 24-timmars gym.

 

Resmål

Resmål

Lissabon är billigare än Barcelona, trendigare än Paris, roligare än Berlin.

Här hittar ni en bubblande matkultur, trendig shopping, ett högklassigt nattliv och smäktande fado. Fadosångare kan man se på flera ställen där de bjuder på sina sorgsna kärleksballader. Men pass på – inget prat under framträdandena. Då blir du hyssjad av din inhemske bordsgranne som vill ryckas med av hjärta & smärta-texterna.

Staden bjuder på mycket historia såsom Klostret och världsarvet Mosteiro dos Jerónimos, katedralen Sé Patriarcal som är Lissabons äldsta religiösa byggnad och Praça do Rossio, det mest berömda torget, för att nämna några. Blir du trött i benen så är det bara att hoppa på någon av Lissabons berömda spårvagnsnät. 

Ett måste i Lissabon är ett besök på något av stadens många kaféer som bullar upp med tusen olika beroendeframkallande läckerheter. Bra för magen men inte för midjan. 

Nöjeslivet i de trånga gränderna pågår dygnet runt. Små hål i väggen gömmer barer som öppnar vid midnatt. Restaurangerna ligger vägg i vägg och erbjuder nationalrätten bacalhão, sardiner, sallader, grillad fisk och kött för vad som måste vara Västeuropas lägsta priser.

Resfakta

 • Transfertid ca 15 min
 • Fri WiFi på hela hotellet
 • 800 m från Amoreiras shopping center, 400 m från Eduardo VII park

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo