Skip to main content

Donaus Höjdpunkter

Följ med på en magnifik flodkryssning på Donau under 4 dagar

Upplev Donaus städer i all sin elegans och prakt. Upptäck Wien och Budapest och färdas längs de överväldigande kulturskatterna.

Resfakta

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters lyxig flodkryssning med Riverside Luxury Cruises ombord på fartyget MOZART
 • Dubbelhytt med havsutsikt
 • Helpension (Frukostbuffé, lunch och middag)
 • Valfria måltider i alla restauranger och barer. (För middag i Bistro tillkommer en avgift på €40 per person)
 • Bakverk, Våfflor och Glass
 • Vatten, Kaffe och Te under måltiderna
 • WiFi 
 • Rumsservice
 • Hamn- och serviceavgift samt skatter

I priset ingår ej:

 • Dryckespaket
 • Utflykter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Fartyg

Stig ombord på Riverside Mozart och vår 5-stjärniga lyxkryssning där varje ögonblick är en resa till lyxens yttersta gräns. Våra sviter är inte bara rum att bo i; de är privata oaser av elegans och komfort. 

Här på Riverside Mozart är lyx inte bara en känsla, det är ett sätt att leva. Njut av en välförtjänt vila i en king size-säng klädd i de finaste materialen. Låt dig svepas iväg av den förföriska doften av marmorbadrummens lyx. Och när du vill koppla av efter en dag fylld av äventyr, väntar en bekväm soffa eller fåtölj på dig, redo att omsluta dig i en känsla av total avkoppling.

Men lyx handlar inte bara om bekvämlighet och skönhet - det handlar också om valfrihet. Med fyra enastående restauranger ombord, kan du utforska en värld av smaker som är lika mångsidiga som de platser vi besöker längs Donau. Från traditionella österrikisk-ungerska rätter till de mest utsökta italienska pastarätterna och de mest delikata tapas, varje måltid är en resa genom både smak och kultur.

Och för att göra din upplevelse ännu mer minnesvärd, står en dedikerad butler till din tjänst i varje svit, redo att tillgodose dina behov och önskemål med enastående uppmärksamhet och professionalism.

Så låt dig förföras av lyxens lockelse ombord på Riverside Mozart, där varje ögonblick är en upplevelse att minnas för evigt.

Inget annat lyxigt flodkryssningsfartyg på Donau erbjuder så mycket utrymme och en så stor besättning. Servicen ombord är utmärkt och det här skeppet är kompromisslöst vackert.

Resmål

Resmål

Upptäck Donau på en 4 dagars lyxig flodkryssning med avgångar från maj till september. Kultur och avkoppling väntar på en flodkryssning på Donau. Det är inte konstigt att Donaus flodresor är populära, då du glider fram, omgiven av pittoreska byar och historiska städer, majestätiska slott och frodiga vingårdar.

Att följa Donau från Passau till Budapest är en dröm för alla som älskar historia, kultur och naturskönhet. Från det historiska Passau till det magnifika klostret i Melk och sedan vidare till det pittoreska Spitz i Wachaudalen, det finns så mycket att se och uppleva längs vägen. Och att avsluta i den pulserande staden Wien, följt av den eleganta Budapest, ger verkligen en komplett bild av regionens skönhet och mångfald.

Dagsprogram

 • DAG 1: PASSAU, TYSKLAND

  Passau är en fascinerande stad med en rik historia och en levande atmosfär! Att vara en universitetsstad ger den en ungdomlig energi och en kreativ atmosfär. Och att ha tre floder som sammanstrålar där ger verkligen staden en unik geografisk och kulturell prägel. Barock- och gotisk arkitektur, tillsammans med de vackra kyrkorna och fästningen Veste Oberhaus, erbjuder en fantastisk blandning av sevärdheter att utforska. Passau har något för alla, från historia och arkitektur till kultur och levande stadsliv.

 • DAG 2: MELK & SPITZ, ÖSTERRIKE

  I staden Melk är klostret den främsta attraktionen, där benediktinermunkar fortfarande bor och ägnar sitt liv åt kultur och utbildning. Melk Abbey är en imponerande plats med en fascinerande historia! Att det byggdes av benediktinermunkar på en klippa med en sådan slående utsikt är verkligen imponerande. Att det också spelar en sådan viktig roll i "Rosens namn", både som början och slut, gör det ännu mer fascinerande. Att tänka sig att det hisnande biblioteket innehåller 100 000 volymer i 12 rum är verkligen imponerande. Det är som en skattkammare för bokälskare och historieentusiaster. Att besöka Melk Abbey är en oförglömlig upplevelse.

 • DAG 3: WIEN, ÖSTERRIKE

  Gå i Wien’s fotspår av kända kompositörer som Mozart eller Strauss! Besök ett av över hundra museer eller något palats, och lyssna på fantastisk musik i det berömda Operahuset. Se Lipizzanerhästarna träna på den spanska ridskolan eller ett besök på anrika Café Sacher i Wien, med sin berömda Sachertårta är nästan ett måste.
  Två sagor. En stad. Wien är den klassiska musikens stad. Wien är Mozart och Strauss. Med sin barocka skönhet och historia ger Wien verkligen en minnesvärd upplevelse för alla som besöker.

 • DAG 4: BUDAPEST, UNGERN

  Budapest har mycket att erbjuda såsom Slottsträdgårdens Bazaar, Fiskarbastionen eller Mathiaskyrkan. Det finns gott om höjdpunkter att utforska eller så kan du välja att koppla av i ett av de många varma källornas SPA som staden är känd för.
  Budapest är en mångfacetterad stad som har lockat filmskapare och besökare från hela världen! Att kombinera sin status som metropol med charmen hos en kurort ger den en unik karaktär. Från de historiska och imponerande sevärdheterna som Castle District och Chain Bridge till den mystiska kopplingen till greve Dracula och den rika historien, erbjuder Budapest en fängslande mix av kultur och äventyr. Att det också är känt för sitt nattliv och konstscenen gör det till en stad som verkligen har något att erbjuda för alla smaker och intressen.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo