Skip to main content

Pärnu - Hedon SPA & Hotel

Perfekt för den lite kortare bröllopsresan, SPA-weekend i ett sommarparadis

Frågar man esterna om deras favorittillhåll på sommaren så svarar de troligtvis Pärnu. Här njuter man av den milsvida sandstranden och det långgrunda vattnet och av god mat och avkoppling på något av stadens många spahotell. Hit kommer man också för att uppleva olika idrottsaktiviteter, kulturevenemang och marknader.

Hotell

Hotell

Pärnus stolthet, både stilfullt och genomtäkt

Hedon spa & Hotel som gett nytt liv åt stadens historiska badhus ligger som ett smycke mellan parken och stranden i centrala Pärnu och är ett väldigt vackert spahotell. Efter att ha stått tom en längre tid genomgick byggnaden en grundlig renovering för några år sedan . Man byggde till ett annex med hotellrum som har balkonger med utsikt mot havet. Samtidigt blev där en naturlig innergård där man anlagt en simbassäng och stor altan för solbad och avkoppling. Från restaurangens sobra färger till de sköna rummen och det välkomnande spaet, på Hedon spa & Hotel är allt stilfullt och genomtänkt. 

Rummen på Hedon spa & Hotel har en rymlig balkong, modern inredning och luftkonditionering. Vill man hellre bo i ett Superior rum får man en trevlig havsutsikt och de bjuder på en söt överraskning, vatten på flaska samt kaffe och te vid ankomst. Rummen har TV, minibar, te- och kaffefaciliteter, säkerhetsskåp, hårtork, spa-påsar, tofflor och badrockar. Badrummet har en handdusch och en mjukgörande kroppskräm.

Hotellet är Travellers Choice 2019, White guide och Green Key.

SPA

SPA

Här finner ni tid för varandra och er inre ro

Det är här resan börjar, den lugnande effekten av rasslande strandvass och långsamma spabesök hjälper till att organisera tankarna och hitta vägen till er själva. 

Här kan ni välja mellan många olika behandlingar som kommer ge er en skön känsla och ett inre lugn. Spaet på Hedon SPA & Hotel har tagit inspiration av gamla traditioner och antika skönhetsritualer.  

 

Quiet Spa:

Ibland vill man bara vara tyst och titta inifrån. Det lugna spa är precis så. Den rensande och avkopplande spa-ritualen varar 2-3 timmar, beroende på hur länge ni vill stanna i spaet. 

Efter de gamla spa-traditionerna har Quiet Spa:
* tepidarium (ljummen bastun med en temperatur på 35-40 ° C, där saltkoncentrationen i luften liknar kusten i Döda havet)
* caldarium (aromatisk ångbastu med varma
stenstolar , temperatur 40-50 ° C) * laconium (torrsten aroma bastu och färgterapi, temperatur 55-65 ° C)
* saltpool
* ångbastu
* massagepool 
* fotbad
* finsk bastu
* rekreationsområde
* grund utomhuspool med temperatur 28 ° C (vår utomhuspool är stängd på vintern)

 

 

I denna resa ingår:

 • Obegränsad tillgång till simbassäng, bastur och gym på Hedon SPA
 • 60 minuters ljuvlig massage
 • 1 besök på Silent spa, 3 timmar
 • Badrock 
 • Tofflor 
 • Kosmetika 
 • Spaprodukter

Om resmålet

Om resmålet

En romantisk underskattad pärla i öster

Pärnu med sina charmiga hus, krogar av klass, härliga stränder, och definitivt lägre priser än vi är vana vid, det är inte utan att man undrar varför inte fler svenskar åker oftare till vårt östra grannland.

Pärnu har gott om fina á la cart restauranger, kaféer och pubar och de är bekvämt belägna främst i stadens centrum och i strandområdet. På många av dem kan ni dessutom njuta av en vacker havsutsikt och äta middag i solnedgången.

Blir ni shoppingsugna finns det många små gulliga butiker i den gamla staden men det finns även shoppingcenter i utkanten. 

Man flyger antingen till Tallin eller Riga när man ska till södra Estland och vi har valt Riga även om avståndet är lite längre men det är absolut värt det! Resan till Pärnu från Riga går längs med havet och erbjuder fantastiska vyer och en omväxlande natur. På vägen ingår en mysig lunch och den stannar ni och äter precis vid havet på det vackra värdshuset Plavas (ängarna).Transfern sker med en bekväm Mercedes minivan (V Class) och chauffören möter upp i ankomsthallen. Transfer tid mellan Riga flygplats – Pärnu, (19 mil), ca 2 timmar 45 minuter.

Väl framme på Hedon SPA & Hotel och ni har sköljt av er resdammet börjar det bli dags för middag och då strosar ni ner till hotellets Restaurang Raimond. Den har fått sitt namn efter kompositören och musikern Raimond Valgre som bodde i Pärnu i många år och komponerade flera av sina tidlösa låtar just här. Restaurangen är en romantisk mötesplats nere vid stranden där tiden stannar upp ett tag och ni kommer känna hur lugnet infinner sig. Maten som serveras är i toppklass där Marko Lumera, restaurangens kock har skapat en symfoni av autentiska nordiska smaker i modern tappning. Förbered er för en smakupplevelser av lokala- och färska råvaror där moderna trender från hela världen är viktiga. Här avnjuter ni en trerätters middag i lugn och ro och middagen är en utav två som ingår i paketet.

Restaurang Raimond har blivit utsedd till en utan de 50 bästa restaruangerna i hela Estland under flera år i rad.

Middag nummer två som ingår avnjuts på fantastiska Ammende Villa, Pärnus vackraste boutique-hotell och restaurang på promenadavstånd från Hedon spa, drygt 10 minuter genom parken. Från början byggt av en tysk-estnisk affärsman för att på ståndsmässigt vis kunna fira sin dotters bröllop. Efter bröllopet användes villan som sommarresidens men två världskrig och en 50-årig sovjetisk ockupation senare var villan rejält nergången men ändå förvånansvärt intakt och 1995 påbörjades den varsamma renoveringen. Både interiören och inredningen helt går i det tidiga 1900-talets Art Nouveau-stil. Ammende Villa är numera väldigt omtyckt för jubileumsfirande, bröllop, romantiska middagar och under sommarmånaderna också en plats för kulturevenemang och konserter i den praktfulla trädgården.

 

 

Resfakta

Kort dagsprogram (förslag)

Dag 1: Ankommer till Riga där er chaufför väntar. Påbörjar färden till Pärnu. Lunch på Plavas. Forts färden. Incheckning. Middag på hotellet.

Dag 2: SPA och kanske en dag på stranden

Dag 3: En mysig dag i Pärnu. Middag på Ammende Villa

Dag 4: Hemresa

 

 • Transfertid 2,45 tim
 • Wifi
 • Bad 0m 
 • Pool både inne och ute
 • Centrum 1,5 km

 

Fler resmål

Nyfiken på fler av våra bröllopsresor?

Se fler av våra bröllopsresresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömmiga bröllopsresa!

Fler bröllopsresor

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo