Skip to main content

Segelkryssning Grenadinerna

Utforska Grenadinerna med katamaran

Segla med katamaran i vackra Grenadinerna bland ett pärlband av öar. Starta din drömkryssning från Martinique och segla söderut med besök på fanastiska öar som Bequia, Mustique, Mayreau samt Tobago Cays med sina vackra rev och häpnadsväckande natur.

Båt

Segla ombord på en 54-fots katmaran med stora och bekväma ytor att njuta av. Båten har 6 separata dubbelhytter med egen wc/dusch. Denna förstklassiga katamaran erbjuder en lyxig tillflyktsort att återvända till efter att ha tillbringat dagarna med att utforska iland.

Boka din egen hytt med eget badrum och upplev det bästa av Karibien. Planering, segling och matlagning är inkluderat och det är bara att luta sig tillbaka och njuta. 

 

 

Om resmålet

Martinique är en av de skinande juvelerna i Franska Karibien med perfekta vita sandstränder på södra sidan av ön och dramatisk svart vilkanisk sand på norra kusten.

Grenadinerna är en ögrupp i Karibien som utgör en del av Saint Vincent och Grenadinerna. Öarna sträcker sig från Saint Vincent i norr till Grenada i söder och omfattar ett antal mindre öar och korallatoller. Denna region är känd för sina fantastiska stränder, kristallklara vatten och rika marina liv. Här är några av de mest kända öarna och platserna i Grenadinerna:

Saint Vincent: Den största ön i ögruppen, känd för sin gröna terräng, vackra vattenfall och vulkaniska berg.

Bequia: En charmig ö med vitkalkade byggnader och en avslappnad atmosfär. Bequia är också känd för sina båtbyggare och seglingskultur.

Mustique: En privat ö som ofta besöks av kändisar och rika personer. Här hittar du lyxiga villor och vackra stränder.

Canouan: En ö med vita sandstränder och ett exklusivt resort, perfekt för dem som söker avskildhet och lyx.

Tobago Cays: En korallatoll som är en del av Tobago Cays Marine Park. Det är ett populärt område för segling och snorkling på grund av sina skyddade vatten och rika marina liv.

Union Island: En pulserande ö med en mix av kultur, lokala marknader och möjligheter för segling.

Petit St. Vincent: En privat ö med exklusiva resortanläggningar, perfekt för dem som söker avskildhet och lyx.

Grenadinerna är en populär destination för seglingsentusiaster på grund av det klara vattnet, de många skyddade ankringsplatserna och de vackra vyerna. Oavsett om du är intresserad av avkoppling på stranden, vattensporter eller utforskning av lokala kulturer, har Grenadinerna något att erbjuda.

Dagsprogram

 • DAG 1 LÖRDAG: LE MARIN / BEQUIA (Navigeringstid 13 tim)

  Katamaranen väntar på dig i Marina du Marin, ombordstigning från kl 18:00. Den lilla semesterorten Le Marin is belägen på södra delen av ön med utsikt över det mangrovekantade vattnet. Det är känt som seglingens huvudstad på Martinique med sin djupa vik, utmärkta infrastruktur och välskyddade hamn. Som den första marinan i de mindre Antillerna är Marina du Marin den idealiska platsen för seglingar som avgår till Grenadinerna.
  Du välkomnas ombord av besättningen och gör dig hemmastadd i din hytt. Seanre väntar avgång under natten för navigering längs kusterna på St. Lucia och St. Vincent mot ön Bequia.

 • DAG 2 SÖNDAG: BEQUIA

  Ankomst tidigt på morgonen till Bequia (uttalas " BECK-way"), den första av öarna i Grenadinernas skärgård. Njut av lite egen tid för ankar i hamnen i Admiralty Bay och passa på att bada, snorkla eller utöva vattensporter medan din skeppare tar hand om faciliteterna iland. Huvudstaden Port Elisabeth är en livlig liten stad vars barer stolt visar upp porträtt på drottningen av England, ett tecken av den tidigare kolonialmakten. Lunch ombord följt av ett besök på ön under eftermiddagen. Middag och övernattning ombord.

 • DAG 3 MÅNDAG: BEQUIA / MAYREAU (Navigeringstid 4 tim)

  Avresa till Mayreau tidigt på morgonen efter frukost. Denna ö är den minst befolkade i skärgården med cirka 300 invånare. Den enda byn på Mayreau är tillgänglig på mindre än en timmes promenad från stranden i Saline Bay. Det är värt ett besök för sina färgglada trähyddor, unika barer och restuaranger. En liten stenkyrka uppförd på toppen av en kulle erbjuder fantastisk panoramautsikt över de närliggande öarna. Lunch ombord, följt av ett besök på ön eller avkoppling på någon av de två härliga stränderna på ön. Middag och övernattning ombord.

 • DAG 4 TISDAG: MAYREAU / TOBAGO CAYS (Navigeringstid 0,5 tim)

  Avresa före frukost för en kort segling till de berömda Tobago Cays med holmar, laguner och rev som kröner den vackraste lagunen i Grenadinerna. Du är verkligen i hjärtat av ett tropiskt paradis. Njut av en avkopplande dag, där du kan fördjupa dig i de förtrollande vattnen av de grunda korallreven med simning och snorkling. Ta in den karibiska atmosfären och solskenet på denna berömda vita sandstrand. Passa på att utöva de många vattensporterna ombord: snorkling, kajakpaddling, paddleboard. Ge dig ut på de öde öarnas stigar för att upptäcka kaktusar, frangipani och endemiska buskar. Middag och övernattning ombord. Valfritt: njut av en avslappnad BBQ på stranden med hummer eller conch, och fiskmiddag beroende på säsong.

 • DAG 5 ONSDAG: TOBAGO CAYS / BEQUIA / CUMBERLAND (ST VINCENT) (Navigeringstid 6 tim)

  Avresa efter frukost och segla tillbaka till Bequia. Efter lunch ombord, besök byn, med sina lokala frukt- och grönsaksmarknader och pittoreska butiker. På eftermiddagen, segla mot charmiga Cumberland Bay på Saint Vincent.

 • DAG 6 TORSDAG: SAINT VINCENT / SAINT LUCIA (Navigeringstid 5,5 tim)

  Frukost ombord. Valfritt: välj att utforska ön i land: åk inåt landet med minibuss med chaufför och guide, upptäck den lokala byn, kör den natursköna karibiska kusten och simma under ett vackert vattenfall efter att ha korsat en hängbro. Efter lunch, segla mot de två höga topparna i de berömda Pitons, Saint Lucias emblem. Middag och övernattning ombord.

 • DAG 7 FREDAG: SAINT LUCIA / SAINTE ANNE (MARTINIQUE) (Navigeringstid 5,5 tim)

  Frukost ombord. Valfritt: Utforska St Lucia med taxi och guide: Se byn La Soufrière vid foten av Pitons, den viktigaste under 1600-talet, upptäck den botaniska trädgården, simma i källorna och svavelhaltiga bad, och se kratern av vulkanen Soufrière fortfarande aktiv med sina kokande vattengejsrar. Lunch under segling i medvind av ön, mot Sainte Anne på Martinique. Middag och övernattning ombord.

 • DAG 8 LÖRDAG: SAINTE ANNE / LE MARIN (Navigeringstid 0,5 tim)

  Frukost ombord följt av en kort segling för avstigning i Port du Marin kl 10:00.

  Resplanen kan ändras utan föregående varning, beroende på väderförhållanden och/eller tekniska skäl. Ovanstående seglingstider är baserade på en genomsnittlig marschfart på 7 knop. De kan variera beroende på sjö, vindhastighet och väderförhållanden.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo