Skip to main content

Hyra segelbåt i Grekland

Hyr segelbåt i Grekland snabbt & smidigt med oss! Hyr segelbåt, yacht eller katamaran med besättning eller skeppare! Du har valet fritt att välja vad som passar dig bäst!  

Kontakta oss

Utforska Grekland med egen båt

Boka en seglingsresa i Grekland och utforska ett land med överdådiga olivlundar och de vackra öarna i Egeiska och Joniska havet, var och en med sina egna distinkta traditioner, kultur och landskap. Med tusentals öar att utforska och ett rikt kulturellt och historiskt arv, kommer du verkligen att uppleva en unik och minnesvärd resa.

Hyr egen båt från Aten och segla i de Saroniska öarna med besök på Aegina, Poros, Hydra och Spetses. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, avkoppling eller äventyr, kommer Saroniska viken att erbjuda dig en minnesvärd seglingsupplevelse.

Att segla runt i Kykladerna med utgångspunkt från Aten/Lavrion, erbjuder besök på Santorini och Mykonos med en häpnadsväckande blandning av modern lyx, antik historia och pittoreska fiskebyar. 

Oavsett om du är intresserad av kultur, historia, avkoppling eller äventyr, kommer Joniska skärgården att erbjuda dig en otrolig seglingsupplevelse. Segla från Lefkas eller Korfu och utforska Zakynthos, Kefalonia och Paxos med dess fantastiska stränder och kristallklara vatten.

Dodekaneserna i Egeiska havet är en dröm för öhoppning i en av de soligaste delarna av Grekland, där du kan segla till mer än 160 förtrollande öar och holmar. Segla från Kos som är känd för sina antika ruiner, inklusive Asklepieion och slottet i staden Kos. Njut av nattlivet och stränderna på ön.

För att hyra egen båt är det viktigt att vara kvalificerad och ha nödvändiga färdigheter. Fråga oss så hjälper vi till i er planering.

Väder

Seglingsförhållandena i Grekland påverkas av olika vädermönster och vindar. Grekland har ett övervägande medelhavsklimat, vilket innebär varma, torra somrar och milda, regniga vintrar. Under sommaren är det generellt soligt och varmt, vilket är perfekt för segling. Men väderförändringar kan ändå inträffa, inklusive korta regnskurar och sporadiska åskväder. 

Seglingssäsongen sträcker sig vanligtvis från vår till höst. Sommarmånaderna, särskilt juni till september, är populära bland seglare på grund av varmt väder och stabila vindar. 

Den mest karakteristiska vinden för segling i Grekland är Meltemi, en nordlig vind som blåser från norr till nordväst. Den är mest påtaglig under sommarmånaderna och kan påverka Egeiska havet och Joniska havet. Meltemi ger vanligtvis konstanta vindar som är idealiska för segling, men de kan också bli starka, särskilt längs exponerade kuststräckor.

Kos crystal bay sailboat charterAtt segla i Grekland erbjuder vackra vyer och en chans att upptäcka den grekiska övärlden på ett unikt sätt

 


För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo