Skip to main content

Riga

En riktigt lyxig weekend med historiska influenser

Riga har inte bara en vacker och välbevarad medeltida stadskärna, utan också ett överväldigande antal mysiga caféer, barer och små restauranger som alla har sin egen, unika stil och meny.

Hotell

Hotell

Bo i Opera Deluxe room med utsikt mot parken och operahuset.

Efter en lång och omsorgsfull renovering invigdes Grand Hotel Kempinski i Riga i den stora och imponerande byggnad som tidigare varit anrika Riga hotell. Läget är perfekt, bredvid Operahuset och mitt emellan gamla stan och centrum. Detta vackra 5-stjärniga hotell som andas stil och elegans, har 140 rum, två restauranger och två barer, en stor konferensavdelning och ett alldeles underbart spa. Här finns också ett cigarrum och en stor och bekväm lobby för trivsamma stunder.

Gästerna möts av hotellets signum – ”Lady in Red” och bjuds på ett glas champagne.

Här bor ni i Opera Deluxe room med utsikt mot parken och operahuset. I priset ingår frukost och tillgång till hotellets sköna spa med simbassäng och olika typer bastu samt gym.

 

 

Resmål

Resmål

Förslag till dagsprogram

Dag 1

En lokal guide och er privata transfer (Mercedes eller BMW) möter er på flygplatsen och kör er till Grand Hotel Kempinski. När ni checkar in så möts ni av hotellets signum – ”Lady in Red”. Hon bjuder på ett glas champagne - en perfekt start på en fantastisk weekend! Njut av dagen i hotellets härliga spa eller strosa runt i Rigas historiska kärna. 

På kvällen äter ni på Biblioteka No.1 en av Rigas topp 5 restauranger på alla listor de senaste 10 åren som bara ligger några minuters promenad från Grand hotel Kempinski. Det ingår en välkomstdrink, en flaska vin och en utsökt fyrarättersmiddag. Denna exklusiva restaurang bjuder på högklassisk service, mat som inspirerats av kockens hembygd, den östra delen av Lettland som kallas Letgallen, och ett stort urval av goda viner. När det lokala och säregna möter det internationella och erkända kan nya smakupplevelser uppstå. 

 

Bild: Restaurang

Dag 2

Riga har inte bara en vacker och välbevarad medeltida stadskärna utan också ett överväldigande antal mysiga caféer, barer och små restauranger som alla har sin egen, unika stil och meny. 

Upplev gamla stan och centrum till fots tillsammans med er kunniga och underhållande guide. Vi stannar till på Art Café Sienna (stans bästa!) för kaffe och kaka. Guidens berättelser om dåtid och nutid, konsthistoria och arkitektur avslutas med en lunch i gamla stad på en mysig liten restaurang.

På kvällen väntar stadens alla äventyr och det finns mycket att välja på. En imponerande cocktailmeny hittar ni på Black Magic Bar i gamla stan. Att kliva in här är som att tas tillbaka i tiden, personalen bär sekelskifteskläder och inredningen känns nästan som att kliva in i en Harry Potter-film. Detta är det perfekta stället att prova det berömda Black balsam och varför inte ta en hemgjord chokladbit till. Ät på något härligt krypin eller om ni vill gå på någon operaföreställning så hjälper vi gärna till att boka biljetter. Klubbarna i Riga har öppet sent så man hittar alltid ett ställe att fortsätta eller avsluta kvällen på. 

 

Dag 3

Att njuta på spa är populärt i Riga då det är Europas kurortshuvudstad. Oavsett om ni går på spa på hotellet eller om ni väljer någon av de många i staden så kommer ni garanterat att få en härlig och njutbar stund. Passa på att shoppa eller gå en lång promenad innan ni på eftermiddagen blir ni hämtade och körda till flygplatsen för hemfärd. 


 

Resfakta

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankommer till Riga där er chaufför väntar. Incheckning. Middag på Biblioteka No.1. 

Dag 2: Sightseeing på fm i staden, Rigas Art Nouveau-tur med privat guide, kaffe/te och kaka på Art Café Sienna, samt lunch.

Dag 3: Njut av staden. Chauffören tar er till flygplatsen för hemfärd. 

 

 • Transfertid ca 10 min
 • WiFi på hela hotellet
 • Rigas katedral ligger 500 meter från Grand Hotel Kempinski Riga och centralmarknaden ligger 600 meter bort. 

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo