Skip to main content

Kuba

Välkommen till Kuba och några av världens bästa stränder

Kuba är den största ön i Karibien och erbjuder ett fantastiskt klimat och enastående stränder. Ön bjuder också på bananodlingar, sockerrörsplantager och oaser av orkidéer. Resan till Kuba har ett varierat dagsprogram som inkluderar både gamla amerikanska bilar, "I Hemingways fotspår" och att simma och snorkla och njuta av några underbara dagar till havs.

Hotell

Hotel Terral Havana 4*

Längs strandpromenaden i Havana ligger detta vackra hotell vars lobby är utsmyckad med trädekorationer gjorda av Kubanska hantverkare.  

Bild: Strandpromenad Havanna
Bild: Strandpromenad Havanna

 

Hotel Meliá Marina Varadero 5*

Här bor man storslaget med pooler och stranden på ena sidan av hotellet och marinan på andra. Hotellet har åtta restauranger, ett SPA, ett gym och en egen golfbana .

 

Bild: Hotellrum
Bild: Hotellrum

 

 

Resmål

Resmål

Från Hemingway till bad och snorkling

 

Dag 1

Ankomst till Kuba och privat transfer till Hotel Terral Havana.

 

Dag 2

Dagen börjar med ett kort informationsmöte om 30 minuter innan det är dags för en timmes panoramatur i det moderna Havanna i gamla amerikanska bilar.

Njut av utsikt över Malecon (strandpromenaden) och se de mest intressanta platserna i stadsdelarna Vedado med stopp vid Christopher Columbus kyrkogård och revolutionstorget.

Ni får också se Havannas Universitet och Alma Mater-statyn och La Rampa. 

Nu är det dags att se det gamla Havanna och det gör ni bäst till fots. Ni får se de fyra koloniala torgen Plaza de Armas, Havannas äldsta torg, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco och Plaza Vieja. Turen avslutas med lunch på Bodeguita del Medio. Restaurangen där Hemingway brukade njuta av en av sina favoritdrinkar ”Mojito”. Från kl 14 är dagen fri för egna strövtåg.

 

Dag 3

I Hemingways fotspår. Besök på Finca La Vigia-museet, Hemingways före detta bostad. På vägen till San Francisco de Paula får ni se hamnen och kvarteren kring Virgen del Camino och utkanten av de sydöstra delar av staden. Panoramatur i Cojimar, lokal fiskeby, den lokala Malecon (strandpromenaden) och fortet. Smaka en Don Gregorio på La Terraza. Guidat besök i Hemingwayrummet på hotell Ambos Mundos. Besök på El Floridita Bar & Restaurant. Lunch på lokal restaurang. Från kl 13 är dagen fri för egna strövtåg.

Bild: Varadero kust
Bild: Varadero kust

Dag 4

Efter frukost, kl 8, transfer från Havanna till Varadero och Hotel Meliá Marina Varadero. Transfertid ca 2 timmar och 30 minuter.

Resten av dagen fri för en avslappnad dag vid poolen.

 

Dag 5

Dags för Seafari till Cayo Blanco. En härlig utflykt till Varaderoöarna i bekväma båtar som är speciellt designade med bekväma sittplatser, toaletter, sol- och skuggområden. Prova snorkling i havet, utrustning finns ombord. Besök på Cayo Blanco-stranden. Lunch i en Ranchón vid stranden med en meny baserad på hummer, räkor, kyckling, fisk, ris, grönsaker, frukt, potatis, bröd och kubanskt kaffe. Drycker ingår. Traditionell kubansk musik. Turen varar 7 timmar.

 

Dag 6

Nya äventyr till havs och utflykt med Boat Adventure Marlin Varadero. Ni navigerar i de vackra mangroveträsken runt Marina Chapellin och får möjlighet att själva styra båten.

Utflykten varar i ca 2 timmar.

 

Dag 7

Förmiddagen fri och efter lunch transfer till Havannas flygplats för hemresa.

 

Resfakta

Hotel Terral Havana 4*

 • Transfertid ca 30 min från flygplatsen
 • WiFi ingår på hotellet
 • 15 min promenad till Museum of the Revolution 

 

Meliá Marina Varadero 5*

 • Transfertid mellan hotellen ca 2 tim
 • Transfertid till flygplatsen ca 2,5 tim
 • WiFi i receptionen mot betalning
 • Strand/Bad 0 m

 

Fler resmål

Nyfiken på fler av våra bröllopsresor?

Se fler av våra bröllopsresresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömmiga bröllopsresa!

Fler bröllopsresor

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo