Skip to main content

Botswana - Elefant-paket

Botswana Elefant-paket 

På vårat elefant-paket gör en erfaren guide er sällskap när ni sedan bemöts av världens mest majestätiska djur, elefanten. Boende sker i tvådagarsperioder där ni får chansen att även se andra medlemmar ur den världskända "big five".

Dagsprogram

Dag 1 & 2: Elephant Valley Lodge

Elephant Valley Lodge har ett unikt läge med utsikt över Lesomadalen i Chobe, där man hittar den allra största samlingen av afrikanska elefant i världen. Men finns också chans att se allt ifrån zebra till leopard.


Bild: Elefanter.

Dag 3 & 4: Kadizora Camp

Kadizora Camp ligger mitt i det kända och vackra Okavangodeltat i Botswanas. Boendet är mycket isolerat beläget vid en stor savann, omgiven av laguner, där man verkligen får en rejäl deltaupplevelse. Här är det de traditionella, kanotliknande Mokoro-båtarna som gäller för transport.


Bild: Mackoro-båtar.

Dag 5 & 6: Saguni Safari Lodge

”Saguni” är ett bushman-namn som betyder ”ett område med överflöd av djur och spektakulära sevärdheter”. Lodgen ligger vackert belägen vid floden Sable som är känd för sitt rika djur- och fågelliv. Upp till 500 olika fågelarter förekommer i detta område som därmed är ett eldorado för fågelälskare.


Bild: Northern carmine bee-eater.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1 & 2: Elephant Valley Lodge.
Dag 3 & 4: Kadizora Camp.
Dag 5 & 6: Saguni Safari Lodge.

I grundarrangemanget ingår:

 • lokalrepresentant som möter vid flygplatsen i Maun
 • samtliga transfers med flyg mellan boendena, och till och från flygplatsen i Maun
 • all inclusive på boendena (mat, dryck, och safari-aktiviteter)
 • erfarna rangers och guider i samband med alla safariaktiviteter

Pris per person i dubbelrum från 35 000 kr, minimum 4 personer som bokar resan vid samma tillfälle.

Flyg från hemorten till Botswana är inte inkluderat i priset.

 

Ytterligare information:

För den som så önskar, finns det också möjlighet att låta ett fyrhjulsdrivet fordon ingå på respektive boende, så att man även kan göra utflykter på egen hand i nationalparkerna.

I princip kan man åka vilken tid som helst på året, med stora möjligheter att få se djur. Det beror på vilken del av landet man ämnar besöka. Men generellt kan man säga att under november till mars regnar det ofta en hel del. Vissa områden i Okavango-deltat, som är världens största inlandsdelta, blir då översvämmade, så att de inte kan besökas. Men för den som är fågelintresserad är det närmast november till april som gäller.

Priserna varierar beroende på säsong och vilket boende du väljer.

 

Boende

Elephant Valley Lodge

Kasane Forest Reserve ligger mellan det djurrika området mellan Chobe och Zimbabwes Matetsi-reservat. Det är här i Lesoma Valley som man hittar Elephant Valley Lodge, unikt beläget och därmed erbjuder spektakulär vildvisning långt efter att gästerna har lämnat nationalparken. Vid stugan finns ett mycket aktivt vattenhål som besöks av många arter, inklusive elefant, lejon, buffel och leopard. Dessa observationer ger fantastiska fotografiska möjligheter från bekvämligheten och säkerheten i betraktningsskinnet eller lodens stora däckområden. Starka akacior når högt ovanför lägret och bildar stora skuggar, under vilka du hittar tjugo meru-lyxiga safaritält.


Bild: Boende på Elephant Valley Lodge.

Khadizora Camp

Kadizora Camp ligger i de norra delarna av det världsberömda Okavango Delta, centrerat mellan floden Vumbura och Selinda Spillway. Kadizora har utsikt över en säsongsöppen flodslatta och omgiven av stora träd och erbjuder oöverträffad spelvisning och fullständig gästsekretess. Lägret har fyra standardtält och 9 lyxtält, alla rymliga och inredda i klassisk safaristil. Tälten är utrustade med badrum, fläktar, värmare, värdeskåp på rummet och privata utsiktsdäck med utsikt över översvämningsområdet. Lyxtälten är större och har en utomhusdusch. Lägrets faciliteter inkluderar en reception, bar, lounge, matplats, eldstad och pool.


Bild: Khadizoras utsikt.

Saguni Safari Lodge

Om du letar efter en orörd vildmark, olika vilda djur och varm gästfrihet är Saguni Safari Lodge ett utmärkt val. Inbäddat i den viltrika Khwai-regionen i Moremi Game Reserve, erbjuder Saguni otroliga nära upplevelser med några av Afrikas mest eftertraktade djurarter. Saguni Safari Lodge är omgivet av en tak av mopanträd och Mbudi-lagunen och kan ge sina gäster fullständig integritet och lugn. Saguni Safari Lodge har 9 skogstält och 8 lyxiga flodtält, alla utformade för att smälta in till synes med den naturliga omgivningen. Flodtälten kan skryta med oöverträffad utsikt över Sable-floden medan skogtälten ligger inbäddat i skuggan av de underbara träden. Alla tält har enkelsängar som kan omvandlas till en dubbelsäng, ett lyxigt badrum med eget badrum och ett privat utsiktsdäck med bekväma solstolar. Stugfaciliteterna inkluderar ett mattält, bar, lägereldområde och ett utsiktsdäck.


Bild: Sagunis utsikt.

 

Om resmålet

Var ligger Botswana?

Republiken Botswana är ett inland i södra Afrika.

Hur många bor här?

Botswana är ett medelstort land med drygt 2 miljoner människor och är ett av de mest glesbefolkade länderna i världen.

Hur är vädret och klimatet?

Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren. Om vintern kan nattemperaturen däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

Vad finns det för sevärdheter?

Chapmans Baobab är ett landmärke i Ntwetwe Pan. Cirka 11 km söder om Green's Baobab ligger avfarten till den mycket mer imponerande Chapmans Baobab, som tills den krossades till marken plötsligt den 7 januari 2016 hade en omkrets på 25 meter och rötter som sträckte sig 1 km ut i det omgivande området. Det användes historiskt som navigationsfyr och kan också ha använts som ett tidigt postkontor av förbipasserande upptäcktsresande, handlare och resenärer, av vilka många lämnade inskriptioner på bagagerummet.

Chief's Island är den största ön i Okavango-deltaet. Chief's Island (70 km lång och 15 km bred) kallas så för att den en gång var den enda jaktbevaringen för den lokala chefen. Höjd över vattennivån av tektonisk aktivitet är det här så mycket av deltaets djurliv drar sig tillbaka när vattennivån stiger. Som sådan är ön hem till vad som kan vara den rikaste koncentrationen av vilda djur i Botswana. Det är Okavango-deltaet som du alltid föreställde dig det.

Kuru Art Project är ett fantastiskt konstprojekt som ger lokala konstnärer möjligheter att skapa och sälja målningar och andra konstverk; det är värt att spendera en timme eller två genom att bläddra igenom de olika folioerna av konstverk. Några av konstnärerna här är välkända över hela världen och deras verk hänger i några av världens mest prestigefyllda konstutrymmen, inklusive Smithsonian Institute. Det är väl skyltat längs Dkaras enda väg, nära avkörningen till motorvägen Ghanzi – Maun.

 

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo