Skip to main content

Skidor i Andorra och Paella i Barcelona

Här har ni möjlighet att göra en fantastisk gruppresa med kompisgänget eller varför inte åka med jobbet som en konferensresa? Allt på samma resa! Ni får snö och berg till stad och härligt kustklimat. 

 

Hotell

Bra boende på 4* hotell både i Andorra och Barcelona och givetvis serveras det en härlig frukostbuffé varje dag.

Dagsprogram

PROGRAMFÖRSLAG (bäst period är januari till mars)

 

DAG 1

Efter ankomst till Barcelonas flygplats möts ni av transferbussen. En vacker resa på ca tre timmar tar oss upp till Pyrenéerna. På vägen stannar vi på en trevlig vägkrog där det finns tid för en fika. Väl framme checkar vi in på hotellet och ni får era liftkort vid incheckningen. Sedan finns tid för skiduthyrning innan vi äter en gemensam middag på hotellet. 

 

DAG 2

Tidig uppstigning och en rejäl frukost från hotellets varierade och goda frukostbuffé. Sedan tar vi liften upp till toppen. Där börjar vi med en pistvisning av systemet. Utifrån er erfarenhet av skidåkning delas ni in i grupper.  Lunchen intar vi på en härlig restaurang i backen. På eftermiddagen har ni chans till konferensmöjligheter på hotellet eller vidare skidåkning på egen hand och därefter avslutar vi med afterski.  

Gemensam middag på hotellet alternativt med tillägg på en restaurang mitt i skidsystemet, dit ni tar er med pistmaskin!

Bild: Stadsvy

DAG 3

Tidig uppstigning och en god frukost. Innan vi tar första liften upp i systemet checkar vi ut och lämnar väskorna i hotellets bagagerum. Vi njuter av ytterligare en härlig skiddag med god lunch i backen. Efter lunch tar vi oss ner till byn och lämnar tillbaka skidmaterial och gör oss redo för avfärd mot Barcelona. Färden tar ca 3 timmar. 

Väl framme i Barcelona checkar vi in på vårt hotell i centrala Barcelona och därefter går vi ut på tapasmiddag i centrum.

 

DAG 4

Efter frukost får ni en guidad tur av Barcelona med svensk guide, ni avslutar med paellalunch vid stranden. Därefter hämtas ni av er transferbuss som tar er till flygplatsen.

Resmål

Resmål

Från berg till hav

 

ANDORRA

Andorra är ett litet furstendöme beläget mellan Frankrike och Spanien. Huvudstaden Andorra la Vella är Europas högst belägna huvudstad på över 1000 meter över havet. Hela Andorra är ett taxfreeområde med ett brett utbud av restauranger, barer och shopping. Främst är Andorra känt för sin soliga och härliga skidåkning, med pister belägna på över 2 500 meters höjd. Tack vare sitt läge är Andorra ett av de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Det finns två dalar att åka i, Grandvalira och Vall Nord. Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra med mer än 210 km av skidåkning. Med 118 nedfarter av olika svårighetsgrader finns det backar för alla typer av skidåkare, nybörjare som experter. 

 

BARCELONA

Barcelona är beläget mellan hav och berg med en årlig medeltemperatur på 17,4 grader i luften och 18 grader i havet samt över 2600 soltimmar per år, detta bidrar till att Barcelona toppar listan för Europas stad med bästa livskvalité. Barcelona har något för alla, ett brett kulturutbud, en fantastisk gastronomi och dess spektakulära arkitektur som lockar turister från hela världen och sist men inte minst finns Barça - ett av världens bästa fotbollslag!

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Avresa, 3 tim till Pyrenéerna, skiduthyrning, middag
Dag 2: Skidåkning, lunch, ev konferens, afterski, middag
Dag 3: Skidåkning, lunch, avresa till Barcelona, tapasmiddag
Dag 4: Guidad tur, paellalunch vid stranden, hemresa

 

I grundarrangemanget, baserat på 10 resenärer, ingår: 

 

 • Flygresa tur och retur Köpenhamn – Barcelona
 • Hämtning på Barcelonas flygplats
 • Transfer tur och retur flygplatsen
 • Två nätter på 4* hotell del i dubbelrum
 • En natt på 4* hotell del i dubbelrum
 • Frukost
 • Svensk färdledare med under resan
 • Tre middagar
 • En lunch i Barcelona
 • Skidutrustning två dagar
 • Liftkort två dagar
 • Transfer till Barcelona
 • Turistskatt

Fler resmål

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo