Skip to main content

Rundresa Montenegro

Rundresa Montenegro 

Res på en spännande resa till ett av Europas yngsta, självständigt 2006, och minsta land. Montenegro visar upp storslagen natur, historiska kvarlämningar och en fascinerande historia. 

Dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Avfärd Köpenhamn (övriga avreseorter på förfrågan) med destination Dubrovnik. Transfertid ca 2 timmar till Montenegro och vår bas för resan Budva Hotel. Hotellet är beläget i den fina staden Budva vid Adriatiska havet.
Välkomstmiddag med dryck på restaurang Jadran några minuters promenad från hotellet.

Dag 2 Till havs och mycket mer

Efter frukost kör bussen mot Tivat och Porto Montenegro. Idag utforskar vi den Adriatiska sidan av Montengro och Kotorbukten, Boka, en av världens vackraste vikar. Vi strosar en stund och tittar på de lyxiga båtarna innan vi bordar vår egen båt för att besöka ökyrkan Gospa od Skrpjela (Our Lady of the Rocks). Dessförinnan har vi hunnit med ostronavsmakning.

Gemensam lunch med dryck på Restaurang Conte i Perast. Perast är en idyllisk barockstad vid Kotorbukten. Efter lunch styr vi kosan mot själva Kotor. Det är svårt att utnämna dagens höjdpunkt men den UNESCO-listade gamla staden Kotor är en
värdig utmanare. Guidad tur till fots.Åter till Budva med buss och kvällen är fri för egna upptåg.

Dag 3 Nationalparksbesök i norra Montenegro

Bussen lämnar efter frukost och kör oss till Moraca klostret beläget vid Moraca floden i centrala Montenegro. Klostret grundades 1252 av Montenegros dåtida härskares son, Stefan Nemanjic. Vi kör vidare mot Kolasin. Staden grundades av turkarna på 
1600-talet. 954 meter över havet gör det till en av landets populäraste orter både sommar- och vintertid. Ren luft och spa! Gemensam lunch med dryck på restaurang Vodenica. Mätta kör vi vidare mot nationalparken Biogradska Gora för besök och en lättare vandring (ca 3 km) runt glacialsjön Biogradsjön belägen 1 094 meter över havet med ett maxdjup om 12 meter.

Retur till hotellet med buss och kvällen är fri.

Dag 4 Skadarsjön

Efter avslutad frukost är det dags för ett besök vid och på Skadarsjön. Balkans största sjö. Sjön delas av Montenegro och Albanien med två tredjedelar i Montenegro. Vi kryssar på sjön i ca 2 timmar. Gemensam lunch med dryck på restaurang Rijeka Gostiona

Bussen kör oss hem till Budva och kvällen är fri.

Dag 5 Vilodag

Idag vilar vi. Eller inte. Valet är ditt då dagen inte innehåller något organiserat program.

Dag En dag i bergen

En stärkande frukost gör oss redo för bussfärden till den tidigare huvudstaden Cetinje (uttalas TSEH-teen-yeh) grundad på 1500-talet. Staden är hjärtat och själen i Montenegro och en vagga för montenegrinsk kultur. Vi besöker Kung Nikolais palats/museum grundat 1926. Åter på bussen åker vi längs bergsvägar till nationalparken Lovcen. I parken finns de för montenegrinerna så viktiga svarta bergen som har givit landet dess namn. Gemensam lunch med dryck på traditionell restaurang Ivanov Konak. Efter att ha besökt parken kör bussen oss hem längs med serpentinvägar till Budva. Kvällen är fri.

Dag 7 Lustica halvön

Frukost följt av buss till Lusticahalvön i sydvästra Montenegro. Halvön ligger mellan Adriatiska havet och Kotorbukten och är klädd med pinje- och olivträd. Vi delar upp oss i två bussar och kör mot en lokal olivgård för besök och provsmakning. Gemensam lunch med dryck family style vilket innebär att maten dukas fram och vi alla äter av rätterna som har en lokal prägel. Vad sägs om att provsmaka den lokala brandyn Maginjaca. Efter lunch åker vi åter mot Budva.

På kvällen avslutningsmiddag i Budvas gamla stad på restaurang Vista.

Dag 8 Hemresa

Efter frukost en sista promenad i Budva innan det är dags för transfer till Dubrovniks flygplats och flyget hem. 

                       

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Dubrovniks flygplats följt av transfer till Budva Hotel. Ankomstmiddag restaurang Jadrian.

Dag 2: Tivat. Porto Montenegro. Båttur. Kotor.

Dag 3: Moraca kloster. Kolasin. Biogradska Gora nationalpark.

Dag 4: Skadarsjön.

Dag 5: Dag för vila eller egna upptåg.

Dag 6: Cetinje. Lovcen nationalpark.

Dag 7: Lusticahalvön. 

Dag 8: Hemresa från Dubrovniks flygplats.
 

I arrangemanget ingår: 

 • Flygresa tur och retur Köpenhamn - Dubrovnik samt transporter enligt program i bekväm helturistbuss med toalett
 • 7 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på Budva Hotel
 • Utflykter och måltider enligt program 
 • Enkelrum mot tillägg och på förfrågan.  
 • Pris för resa enligt ovan från 20 950 kr per person 

Hotell


Bild: Budva Hotel

Budva Hotel

Hotel Budva ligger i Budvas centrum precis vid strandpromenaden och stadens historiska stadskärna ligger en kort promenad bort. Hotellet har restaurang, bar och ett hälsocenter.

WiFi är gratis i hela hotellet och alla rum har kabel-tv, centralstyrd luftkonditionering och badrum med dusch och hårtork. 

 

Om resmålet

Montenegro

Med en yta på 14 000 km² och en befolkning på cirka 600 000 invånare är den unga nationen Montenegro ett av Europas minsta länder.
Landet lockar besökare som vill se naturscener, historiska städer och byggnader t ex medeltidsstaden Kotor som finns med på Unecos världsarvslista.

Budva - vår bas under resan

En spännande plats med historiska byggnader där den gamla delen av Budva, Stari Grad, är belägen på en udde omgärdad av en ringmur.  Staden är en utmärkt fast punkt för vår rundresa. 

Fler resor

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo