Skip to main content

Donau Kvartett

Upptäck Europas pärlor på en oförglömlig 5-dagars flodkryssning

Genom att följa flodens väg tar vi dig med på en resa genom några av de mest magnifika städerna på kontinenten. Från charmiga Wien till de imponerande skatterna i Esztergom-basilikan, varje stopp är fylld med historia, kultur och enastående skönhet. Under denna korta men intensiva resa kommer du att uppleva de unika skillnaderna mellan varje stad, trots deras närhet och olika traditioner. Låt oss ta dig med på en resa genom tid och rum, där varje dag är fylld med nya äventyr och upptäckter. Boka idag och skapa dina minnen för livet!

Resfakta

I priset ingår:

 • 5 dagar/4 nätters lyxig flodkryssning med Riverside Luxury Cruises ombord på fartyget MOZART
 • Dubbelrum med havsutsikt
 • Helpension (Frukostbuffé, lunch och middag)
 • Valfria måltider i alla restauranger och barer. (För middag i Bistro tillkommer en avgift på €40 per person)
 • Bakverk, Våfflor och Glass
 • Vatten, Kaffe och Te under måltiderna
 • WiFi 
 • Rumsservice* (Under öppettiden är den inkluderad i varje restaurang, och enligt menyn. Utanför öppettiden är den avgiftbelagd.) 
 • Hamn- och serviceavgift samt Skatter

I priset ingår ej:

 • Dryckespaket
 • Utflykter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Fartyg

Stig ombord på Riverside Mozart och vår 5-stjärniga lyxkryssning där varje ögonblick är en resa till lyxens yttersta gräns. Våra sviter är inte bara rum att bo i; de är privata oaser av elegans och komfort. 

Här på Riverside Mozart är lyx inte bara en känsla, det är ett sätt att leva. Njut av en välförtjänt vila i en king size-säng klädd i de finaste materialen. Låt dig svepas iväg av den förföriska doften av marmorbadrummens lyx. Och när du vill koppla av efter en dag fylld av äventyr, väntar en bekväm soffa eller fåtölj på dig, redo att omsluta dig i en känsla av total avkoppling. Men lyx handlar inte bara om bekvämlighet och skönhet - det handlar också om valfrihet. Med fyra enastående restauranger ombord, kan du utforska en värld av smaker som är lika mångsidiga som de platser vi besöker längs Donau. Från traditionella österrikisk-ungerska rätter till de mest utsökta italienska pastarätterna och de mest delikata tapas, varje måltid är en resa genom både smak och kultur.

Och för att göra din upplevelse ännu mer minnesvärd, står en dedikerad butler till din tjänst i varje svit, redo att tillgodose dina behov och önskemål med enastående uppmärksamhet och professionalism.

Så låt dig förföras av lyxens lockelse ombord på Riverside Mozart, där varje ögonblick är en upplevelse att minnas för evigt.

Inget annat lyxigt flodkryssningsfartyg på Donau erbjuder så mycket utrymme och en så stor besättning. Servicen ombord är utmärkt och det här skeppet är kompromisslöst vackert.

Resmål

Upplev Europas juveler på en episk 5-dagars resa! Vi tar dig med på en hisnande resa genom några av kontinentens mest ikoniska städer, där varje ögonblick är fylld med fascinerande kultur, historia och skönhet. Börja din utforskning i den förtrollande staden Wien i Österrike. Här finns storslagna palats, världsklassmuseer och den legendariska Ringstrasse väntar på att upptäckas. Dyk in i musikens värld där några av historiens mest magnifika kulturella ögonblick har utspelat sig. Fortsätt sedan till Ungern där du besöker Esztergom-basilikan och förundras över dess präktiga skatter. Utforska det antika Visegrád, en plats med anor från år 1009 och som tjänade som Ungerns kungliga säte i nästan ett sekel. Avsluta din resa med ett minnesvärt stopp i Budapest, där du höjer ett glas av det legendariska Tokaji aszú och beundrar stadens ofattbara skönhet som sträcker sig över båda sidor av den mäktiga Donau.

 

Dagsprogram

 • DAG 1: WIEN, ÖSTERRIKE

  Upptäck den förtrollande staden Wien, där historiens rika arv möter det moderna livets pulserande energi. Denna charmiga stad är en smältdegel av kulturella skatter och gastronomiska upplevelser som tar dig med på en resa genom tid och rum.
  Vandra längs de kullerstensbelagda gatorna och förundras över de majestätiska historiska byggnaderna som berättar om stadens stolta förflutna. Wien är inte bara hem för några av världens mest kända kompositörer och musikstycken, utan också platsen där du kan njuta av en oförglömlig kväll med klassisk musik i dess mest naturliga miljö.
  Sätt dig ner på ett av de eleganta caféerna och låt dig förföras av doften av nybryggt kaffe och nyplockade bakverk medan du smakar på en autentisk Wiener schnitzel eller en läcker Sachertårta, två av stadens kulinariska stoltheter.

 • DAG 2: WIEN, ÖSTERRIKE

  Gå i Wien’s fotspår av kända kompositörer som Mozart eller Strauss, besök ett av över hundra museer, palats och lyssna på fantastisk musik i berömda Operahuset, se Lipizzanerhästarna träna på den spanska ridskolan.
  Vare sig du utforskar de kungliga slotten och palatsen, flanerar längs med Donau, eller slår dig ner på en av stadens grönskande parker för en picknick i solen, kommer Wien att charma dig med sin unika mix av tradition och innovation.
  Välkommen till Wien - där varje gata är en historia, varje smak en symfoni och varje ögonblick en upplevelse att minnas för evigt.

 • DAG 3: ESZTERGOM, VISEGRAD & BUDAPEST, UNGERN

  Esztergom är en historisk flodstad med sin kända Basilika, den största kyrkan i landet. En annan höjdpunkt i denna region är fästningsruinerna i Visegrad och det så kallade Donau-knäet - den natursköna sträckan mellan Esztergom och Budapest.
  Visegrad är en liten stad som ligger i Ungern, vid floden Donau. Det är känt för sitt pittoreska landskap, långa historia och imponerande medeltida fästning. Besökare kan utforska stadens historiska centrum, som har välbevarade byggnader och gator som går tillbaka till den ottomanska och österrikisk-ungerska perioden. En av de största attraktionerna i Visegrad är Visegrads slott, som erbjuder fantastisk utsikt över de omgivande kullarna och floden Donau. I staden finns det flera termiska spa- och hälsocenter, vilket gör den till ett populärt resmål för avkoppling och njutning. Dessutom är Visegrad känt för sitt traditionella ungerska kök, med sina köttgrytor och grillat kött, samt sina läckra lokala viner.

 • DAG 4: BUDAPEST, UNGERN

  Upptäck den magnifika staden Budapest, vars skönhet och charm sträcker sig längs den majestätiska Donau. Denna pulserande huvudstad i Ungern lockar med en förtrollande mix av historia, kultur, och spektakulära landskap som skapar en oförglömlig resa för alla sinnen.
  Låt dig förföras av den historiska atmosfären när du utforskar de pittoreska stadsdelarna Buda och Pest, vars karaktärer skiljer sig åt men förenas av stadens rika arv. Med Donau som sin glittrande ryggrad, är Budapest fylld av romantik och mystik som fångar hjärtat hos alla som besöker.
  Korsa över de ikoniska broarna som sträcker sig över floden och ta del av den hisnande utsikten över stadens panorama. Från den majestätiska parlamentsbyggnaden till de imponerande slotten och termalbaden, varje hörn av Budapest är en skatt att upptäcka.
  Dyk ner i stadens pulserande kulturliv med en rik mångfald av konstgallerier, teatrar och musikscener som speglar Ungerns stolta arv. Och när det är dags att stilla hungern, väntar en smakrik resa genom det ungerska köket med sina kryddiga grytor, läckra bakverk och förföriska viner.
  Välkommen till Budapest - en stad där historia möter nutid och drömmar blir verklighet längs Donaus glittrande stränder.

 • DAG 5: BUDAPEST, UNGERN

  Oavsett om du strosar längs de brostensbelagda gatorna i Gamla stan, kopplar av i en av stadens grönskande parker eller utforskar dess myllrande marknader, kommer Budapest att förvåna och förtrolla dig med sin mångfald och sinnesrika skönhet. Budapest har mycket att erbjuda som Slottsträdgårdens Bazaar, Fiskarbastionen eller Mathiaskyrkan. Det finns gott om höjdpunkter att utforska eller så kan du välja att koppla av i ett av de många varma SPA-källorna, som staden är känd för.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo