Skip to main content

Prag - Berlin

Prag - Berlin | Gruppresa

Här kombineras Prag, en stad som kan tävla med Paris när det gäller skönhet, vars historia går tillbaka ett årtusende, och ölet? Det bästa i Europa. Med Berlin och dess glamour, livliga kultur, den senaste arkitekturen, fantastisk mat, intensiva fester och fascinerande historia.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Prag

Efter ankomst till Prag möter guide för färd till hotellet, trevligt beläget i ett av Prags mest förtjusande områden. Efter inkvartering och en stund på egen hand beger ni er till en närbelägen restaurang för middag.

Dag 2: Prag

Under förmiddagen presenteras Prag under en stadsrundtur, som börjar med bussfärd till borgen Hradcany. Ni gör en rundvandring på borgområdet och ser bl.a. platsen för den berömda ”fönsterutkastningen i Prag” år 1618, en händelse som startade trettioåriga kriget. Från borgen fortsätter ni till fots genom stadsdelen Mala Strana (Lillsidan) och tar linbanan upp på Petrin-berget. Här njuter ni både av god lunch och bedårande utsikt över Prag. Efter återfärd med linbanan fortsätter vår promenad till Karlsbron. Den berömda 1300-talsbron leder er till Gamla Stan och dess vindlande gränder. Vi kommer till Staromestske namesti, Gamla Stans torg, och ser det berömda klockspelet på rådhuset innan ni fortsätter till Vaclavplatsen och utforskar ytterligare bedårande pragmiljöer. Återfärd till hotellet med spårvagn. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Givetvis erbjuds någon kulturell begivenhet om så önskas. Pris beroende på utbud och arrangemang.


Bild: Prag.

Dag 3: Båttur längs Moldau

Ni inleder dagen med en båttur på Moldau. Under kryssningen upplever vi Prag från floden och därefter väntar några timmar för egna promenader och lunch. På eftermiddagen beger ni er med buss till den vackra barockstaden Melnik, belägen ca 50 km nordost om Prag vid sammanflödet mellan floderna Moldau och Elbe. Staden är omgiven av vinfält och i Melniks berömda slott gör ni en gedigen provsmakning av traktens utsökta viner. Besöket avrundas med middag i slottsrestaurangen, varpå buss tar er åter till Prag.

Dag 4: Konopiste

Efter frukost åker ni söderut, ca en timma, till slottet Konopiste. Här bodde den österrikiske tronföljaren Franz Ferdinand, som mördades i Sarajevo den 28 juni 1914. Händelsen anses vara själva startskottet för första världskriget. Franz Ferdinand var en hängiven jägare och slottet är vida berömt för sin makabra samling av tusentals jakttrofeér. Konopiste ligger i naturskön omgivning och efter slottsrundvandring intar ni god lunch i angenäm miljö. På eftermiddagen är ni tillbaka i Prag och resten av dagen är ledig. För kvällen erbjuds kulturellt evenemang i kombination med middag. Pris beroende på utbud och arrangemang.


Bild: Konopiste.

Dag 5: Ankomst Berlin

Ni checkar ut från hotellet och beger er mot Tyskland. Innan ni lämnar Tjeckien gör ni ett besök i Terezin, mer känt som Theresienstadt. I de gamla 1700-talsbefästningarna inrättade nazisterna ett koncentrationsläger som kom att omfatta hela staden. Ni besöker ghetto-museet. Därefter fortsätter färden längs Elbe mot Sachsiska Schweiz och ni gör stopp för lunch. Under eftermiddagen gör ni ett kort uppehåll i Dresden och tar en promenad genom August den Starkes ”Zwinger”, förbi det rekonstruerade slottet. Under sena eftermiddagen anländer ni så till nygamla huvudstaden Berlin. Efter incheckning på centralt beläget hotell blir det middag på en närliggande restaurang.

Dag 6: Berlin

Shopping, konst, kultur och historia. Allt finns runt hörnet i Tysklands mest spännande stad. Här finns gott om restauranger och kaféer, som väntar på att ni ska slå er ned en stund för att beskåda folkvimlet. Passa också på att besöka ett av världens största varuhus, KaDeWe.

Historiska byggnader är idag monument över politiska och kulturella händelser som format hela Europa. Låt er kunnige reseledare visa gammalt och nytt i såväl öst som väst under den stora stadsrundturen. Minnesmärken från nazismens och kommunismens epoker förekommer i överflöd. En del av muren står kvar och är numera världens längsta friluftsgalleri med konstverk målade direkt på muren. De nya kontorskomplexen i stål och glas vid Potsdamer Platz kommer för många att bli en ny upplevelse under den stora stadsrundtur som ni gör under dagen. Resten av eftermiddagen till eget förfogande och på kvällen blir det avslutningsmiddag på en trevlig restaurang.


Bild: Berlin.

Dag 7: Hemfärd

Efter en lugn förmiddag beger ni er till flygplatsen för hemfärd.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst till Prag
Dag 2: Prag.
Dag 3: Båttur längs Moldau.
Dag 4: Konopiste.
Dag 5: Ankomst Berlin.
Dag 6: Berlin.
Dag 7: Hemfärd.

I grundarrangemanget ingår:

 • Flyg, flygskatter
 • Busstransporter
 • Guide
 • 6 nätter i dubbelrum, 6 frukostbufféer
 • 2 luncher, 4 middagar
 • Dagsutflykter och stadsrundturer enligt programmet

Pris per person i dubbelrum från 13 400.

Fler resmål

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo