Skip to main content

Riga - SPA Hotel Latvija

Lyxig SPA-Weekend i en historisk stad!

Få all modern lyx på Radisson Blu Hotel Latvija och andas Rigas historia i den gamla staden. Låt denna weekend tillfredsställa alla dina sinnen.

 

Hotell

Hotell

Skyline baren är ett givet vattenhål för såväl gäster som Rigabor.

Radisson Blu Hotel Latvija är Baltikums största hotell med närmare 600 rum, 16 konferensrum, flera barer och restauranger, ett casino och det supervackra spaet ESPA. Hotellet ligger så centralt det går att komma i Riga, mitt bland stadens populära shoppingstråk och knappt 10 minuters promenad från gamla stan. Skyline baren på våning 26 är ett givet vattenhål för såväl gäster som Rigabor. Hotellets alla superiorrum ligger i “tornet” på våning 6-24 med vidunderlig utsikt över hela stan, floden Daugava och hamnen.

SPA

SPA

Njut på ett av Rigas bästa SPA

Att njuta på spa är populärt i Riga då det är Europas kurortshuvudstad. ESPA är Rigas finaste dagspa med fem våningar lyx och skön avkoppling. Här kan man ta en simtur mellan en sprakande brasa och ett lugnande vattenfall, glida ner i en jacuzzi, basta i olika temperaturer och bastur. Inte minst, njuta av en massagebehandling som lämnar alla bekymmer och tankar utanför dörren. Varje behandling inleds med en timmes avslappning med bubbelpool under bar himmel och bastubad för att kroppen ska vara varm och mjuk inför massage. För er ingår det en 80 min massage för två personer. Efteråt serveras det örtte och lite snacks för att vardagen inte ska tränga sig på allt för snabbt. 

Ett besök på ESPA tar minst 3,5-4 timmar.

Resmål

Resmål

Förslag till dagsprogram

Dag 1

En lokal guide och er privata transfer möter er på flygplatsen och kör er till Radisson Blu Hotel Latvija. När ni checkat in så bjuds ni på en välkomstdrink - en perfekt start på en fantastisk weekend! Njut av dagen i hotellets härliga spa eller strosa runt i Rigas historiska kärna. 

På kvällen äter ni på restaurang Garage som har en alldeles speciell atmosfär och som fått sitt namn från gamle herr Berg. Berg var en modern entreprenör i början av 1900-talet som importerade Lettlands första bil. Bilen fick ”bo” i det hus som numera är denna speciella restaurang och som ligger vackert vid en innergård med ett blomstrande kastanjträd och en porlande fontän. Här tillagas maten inför gästernas ögon och de charmerande servitörerna serverar vin som direktimporterats bland annat från området kring Prosecco i norra Italien. Husets signum är de fantastiskt goda tapas som inleder varje måltid, efter det serveras det som kocken hittat på marknaden för dagen – bara det bästa är gott nog. Garage ligger i kvarteret Bergs basar, inom några minuters gångavstånd från hotell Latvija. För er ingår det en välkomstdrink, en flaska vin och en trerätters middag.

 

Dag 2

Riga har inte bara en vacker och välbevarad medeltida stadskärna utan också ett överväldigande antal mysiga caféer, barer och små restauranger som alla har sin egen, unika stil och meny. 

Upplev gamla stan och centrum till fots tillsammans med er kunniga och underhållande guide. Vi stannar till på Art Café Sienna (stans bästa!) för kaffe och kaka. Guidens berättelser om dåtid och nutid, konsthistoria och arkitektur.

På kvällen väntar stadens alla äventyr och det finns mycket att välja på. En imponerande cocktailmeny hittar ni på Black Magic Bar i gamla stan. Att kliva in här är som att tas tillbaka i tiden, personalen bär sekelskifteskläder och inredningen känns nästan som att kliva in i en Harry Potter-film. Detta är det perfekta stället att prova det berömda Black balsam och varför inte ta en hemgjord chokladbit till. Ät på något härligt krypin eller om ni vill gå på någon operaföreställning så hjälper vi gärna till att boka biljetter. Klubbarna i Riga har öppet sent så man hittar alltid ett ställe att fortsätta eller avsluta kvällen på.

 

Dag 3

Att njuta på spa är populärt i Riga då det är Europas kurortshuvudstad. Oavsett om ni går på spa på hotellet eller om ni väljer någon av de många i staden så kommer ni garanterat att få en härlig och njutbar stund. Passa på att shoppa eller gå en lång promenad innan ni på eftermiddagen blir ni hämtade och körda till flygplatsen för hemfärd.

 

Resfakta

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankommer till Riga där er chaufför väntar. Incheckning. Middag på Garage. 

Dag 2: Sightseeing på fm i staden, Rigas Art Nouveau-tur med privat guide, kaffe/te och kaka på Art Café Sienna.

Dag 3: Njut av staden. Chauffören tar er till flygplatsen för hemfärd. 

 

 • Transfertid ca 20 min
 • WiFi på hela hotellet
 • Torget i Gamla staden ligger ca 800 m från hotellet.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo