Skip to main content

Hyra katamaran i Seychellerna

Segla i Seychellernas övärld

Seychellerna är känt för att erbjuda en av världens mest fantastiska seglingsmiljöer. Denna ögrupp i Indiska oceanen består av över 100 öar, var och en med sin unika skönhet och charm. 

Oavsett om du är en erfaren seglare eller bara letar efter en avkopplande segling i paradiset, erbjuder Seychellerna en otrolig upplevelse med sina spektakulära landskap och perfekta seglingsförhållanden.

Båt

Segla ombord på en 45-fots katamaran med 4 dubbelhytter med plats för max 12 gäster

 

Program

En oslagbar höjdpunkt på alla seglingar i Seychellerna: är ett besök på de doftande vaniljplantagen på Union Estate på La Digue, en av de vackraste öarna i regionen. För naturälskare finns det fågelskådning på Aride Island och de sällsynta Aldabra-sköldpaddorna på Curieuse, en skyddad ö där du kan observera dessa milda jättar. Det finns också de större öarna Mahé och Praslin att utforska. Här hittar du fantastiska landskap, avslappnad öhoppning och massor av möjligheter att bada i reven.

Seychellerna är känt för sina vackra korallrev: Passa på att njuta av snorkling eller dykning för att utforska den rika marina biologin och de färgglada korallerna. Att segla runt Seychellerna erbjuder en perfekt balans mellan avkoppling och äventyr, och det är verkligen en resa fylld med naturunderverk och kulturella upplevelser.

Vallée de Mai i Baie Ste Anne: är verkligen en extraordinär plats på Praslin, en av Seychellernas öar. Denna skyddade dal är hem för den unika kokosnöten, coco de mer, och är ett världsarv som erkänns av UNESCO.

La Digue är förmodligen den vackraste ön i Seychellerna: Ankra i Petite eller Grande Anse på La Digues sydöstra kust och gå i land på denna bilfria ö där lokalbefolkningen använder oxe och vagn för transport. Det är en plats där tiden verkar stå stilla, och besökare kan njuta av en avkopplande och idyllisk atmosfär.

För att segla i Seychellerna behöver du ett seglingstillstånd som erkänns av de lokala hamnmyndigheterna, eller så kan du hyra en skeppare. 

Seychelles natural crystal water catamaran yacht charter

Om resmålet

Seychellerna har vackra, orörda stränder med fin vit sand och turkost vatten. Palmskogar, färgglada korallrev och ett rikt marint liv lägger till den tropiska skönheten.

De unika granitklipporna: finns på vissa öar, som La Digue och Praslin, skapar dramatiska landskap och fantastiska vykortsmotiv. Seychellerna har marina parker, som Cousin Island och Sainte Anne Marine National Park, där seglare kan utforska undervattensvärlden och njuta av snorkling eller dykning.

Seychellerna har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt: De genomsnittliga temperaturerna ligger vanligtvis mellan cirka 26ºC till 28ºC.

Säsongsövergångarna i april/maj och oktober/november anses vara de bästa tiderna att besöka Seychellerna för segling. Under dessa perioder är vattensikten optimal, vilket gör det perfekt för vattenaktiviteter som simning, snorkling och dykning.

De regnigaste månaderna är vanligtvis mellan december och februari. Denna period kännetecknas av varmt och fuktigt väder. Regnskurar kan dock vara korta och intensiva. Från maj till september är det torrare på Seychellerna. Denna period kännetecknas av sydostliga passadvindar, vilket gör att luften är mindre fuktig. Temperaturen är fortfarande varm och behaglig.

Seychellerna erbjuder ett tropiskt paradis med konsekvent varma temperaturer och en vacker maritim miljö. 

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo