Skip to main content

Botswana - Buffel-paket

Botswana Buffel-paket

På vårat Buffel-paket gör en erfaren guide er sällskap när ni sedan möter en av världens mest uppskattade djur, Buffeln. Boende sker på lyxiga camper där ni får chansen att även se andra medlemmar ur den världskända "big five".

Dagsprogram

Dag 1 & 2: Nxai Pan Camp.

Campen består av 8 stycken så kallade ”ökenrum”. Öppnade i februari 2009 och är hittills det enda permanenta övernattningsalternativet i Nxai Pan National Park. Från november till april är djurlivet i området som intensivast. Området är känt för sina stora förekomster av springbock-antiloper och zebror. Men även lejon, leopard och gepard är vanligt förekommande. En annorlunda aktivitet på Nxai Pan är att ta en promenad med en spårare från sanfolket, som ursprungligen levde i området. Han visar hur sanfolket traditionellt jagade, hur de bar sig åt för att hitta vatten, vilka medicinalväxter de brukade plocka etc.


Bild: Northern carmine bee-eater.

Dag 3, 4 & 5: Splash Camp.

Extremt flott och nyöppnad camp med 12 rum, som tog emot de första gästerna i juni 2018. Ligger i det privata Kwara-reservatet vid kanten av det kända Okavango-deltat, som är världens största inlandsdelta. Här finns både permanent översvämmade områden och säsongsvarierande sumpmarker. En labyrint av vattenkanaler och undangömda öar ger den perfekta deltaupplevelsen. Dessutom finns här en omfattande buskvildmark.


Bild: Leopard.

Dag 6, 7 & 8: Kwando Lagoon Camp.

Under december-februari drar tusentals elefanter och bufflar in i området, och med dem följer rovdjur, som lejon och leopard, på jakt efter ett skrovmål, och som gäst på Kwando Lagoon Camp har du parkettplats för att beskåda detta spektakel. Campen ligger naturskönt längs den slingrande Kwando-floden.


Bild: Buffel.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1 & 2: Nxai Pan Camp.
Dag 3, 4 & 5: Splash Camp.
Dag 6, 7 & 8: Kwando Lagoon Lodge.

I grundarrangemanget ingår:

 • lokalrepresentant som möter vid flygplatsen i Maun
 • samtliga transfers med flyg mellan boendena, och till och från flygplatsen i Maun
 • all inclusive på boendena (mat, dryck, och safari-aktiviteter)
 • erfarna rangers och guider i samband med alla safariaktiviteter

Pris per person i dubbelrum från 47 000 kr, minimum 4 personer som bokar resan vid samma tillfälle.

Flyg från hemorten till Botswana är inte inkluderat i priset.

 

Ytterligare information:

För den som så önskar, finns det också möjlighet att låta ett fyrhjulsdrivet fordon ingå på respektive boende, så att man även kan göra utflykter på egen hand i nationalparkerna.

I princip kan man åka vilken tid som helst på året, med stora möjligheter att få se djur. Det beror på vilken del av landet man ämnar besöka. Men generellt kan man säga att under november till mars regnar det ofta en hel del. Vissa områden i Okavango-deltat, som är världens största inlandsdelta, blir då översvämmade, så att de inte kan besökas. Men för den som är fågelintresserad är det närmast november till april som gäller.

Priserna varierar beroende på säsong och vilket boende du väljer.

Boende

Nxai Pan Camp

Nxai Pan ligger på den västra kanten av den fossila pannan från vilken lägret tar sitt namn. Lägret vetter mot öster över de öppna gräsmarkerna i pannorna. Den största dragningen till Nxai Pan National Park är zebrorna som kommer i tusentals till området - den näst största landdjurmigrationen i södra Afrika. Dagsturer till Baines Baobabs är mycket populära och inkluderar en picknicklunch på platsen. Dessa ålder gamla träd odödades i målningar av konstnären och äventyraren Thomas Baines 1862. Om du skulle jämföra Baines målningar med scenen idag, skulle du upptäcka att träden efter 150 år är nästan identiska - vittnesbörd om åldern av dessa magnifika jättar.


Bild: Nxai Pan Camp.

Splash Camp

Splash Camp ligger i hjärtat av Okavangodeltan, i det privata Kwara-reservatet. Detta helt nya läger erbjuder en mycket avslappnad, vänlig och autentisk atmosfär. Området har länge varit känt som Splash på grund av de enorma vattenkorsningarna som måste förhandlas för att komma till lägret.


Bild: Splash Camp.

Kwando Lagoon Camp

Lagunen ligger på stranden av den vilda Kwando-floden, inbäddat under torniga ebenholts- och marulaträd. På den kraftigt skogade platsen finns en mängd olika fåglar och däggdjur, medan elefant och flodhäst normalt syns från lägret. Den fantastiska utsikten och närheten till vilda djur bidrar alla till den genomträngande känslan av lugn vid Lagunen.

Lagunens område i Kwando-reservatet har ett välförtjänt rykte för storvilt och stora flockar av elefanter och bufflar, särskilt under vintermånaderna, när besättningar på upp till tusen inte är ovanliga. Denna enorma koncentration av spel lockar upp stora rovdjur. Lagunens vilda hundpaket ligger regelbundet nära lägret och de utmärkta visningsmöjligheterna har lett till Lagunas rykte som platsen att se vildhunden i Botswana.


Bild: Kwando Lagoon Camp.

Om resmålet

Var ligger Botswana?

Republiken Botswana är ett inland i södra Afrika.

Hur många bor här?

Botswana är ett medelstort land med drygt 2 miljoner människor och är ett av de mest glesbefolkade länderna i världen.

Hur är vädret och klimatet?

Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren. Om vintern kan nattemperaturen däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

Vad finns det för sevärdheter?

 

Chapmans Baobab är ett landmärke i Ntwetwe Pan. Cirka 11 km söder om Green's Baobab ligger avfarten till den mycket mer imponerande Chapmans Baobab, som tills den krossades till marken plötsligt den 7 januari 2016 hade en omkrets på 25 meter och rötter som sträckte sig 1 km ut i det omgivande området. Det användes historiskt som navigationsfyr och kan också ha använts som ett tidigt postkontor av förbipasserande upptäcktsresande, handlare och resenärer, av vilka många lämnade inskriptioner på bagagerummet.

Chief's Island är den största ön i Okavango-deltaet. Chief's Island (70 km lång och 15 km bred) kallas så för att den en gång var den enda jaktbevaringen för den lokala chefen. Höjd över vattennivån av tektonisk aktivitet är det här så mycket av deltaets djurliv drar sig tillbaka när vattennivån stiger. Som sådan är ön hem till vad som kan vara den rikaste koncentrationen av vilda djur i Botswana. Det är Okavango-deltaet som du alltid föreställde dig det.

Kuru Art Project är ett fantastiskt konstprojekt som ger lokala konstnärer möjligheter att skapa och sälja målningar och andra konstverk; det är värt att spendera en timme eller två genom att bläddra igenom de olika folioerna av konstverk. Några av konstnärerna här är välkända över hela världen och deras verk hänger i några av världens mest prestigefyllda konstutrymmen, inklusive Smithsonian Institute. Det är väl skyltat längs Dkaras enda väg, nära avkörningen till motorvägen Ghanzi – Maun

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo