Skip to main content

Vinresa Languedoc-Roussillon

Skräddarsy egen gruppresa till Languedoc–Roussillon

Som munskänkssektion, företag eller förening kan du nu skräddarsy egen gruppresa till Languedoc-Roussillon med Carina Olofsson Gavelin. Träffa några av områdets främsta vinodlare. Bo i den ljuvliga kuststaden Marseillan. Njut av utsökta viner och god mat. Languedoc-Roussillon är världens största vinregion. Från Provence till Pyrenéerna sträcker sig ett vackert och varierande kulturlandskap. För vinälskare är regionen vinvärldens mest dynamiska och spännande del.

Carina Olofsson Gavelin är vår svenska vinciceron på resan. Carina är Master Level certifierad utbildare på Languedoc-Roussillon och en uppskattad föreläsare och guide med många munskänksföreläsningar om Roussillon.

Dagsprogram

Exklusiv vin och matresa till Languedoc

Languedoc-Roussillon är en fantastisk region att åka omkring i. Landskapet är magnifikt och spektakulärt.
Det är på sina håll mycket ödsligt, det är vilt och kargt och med väldoftande vilda kryddörter som rosmarin, timjan och lagerbuskar ständigt närvarande. Buskvegetationen kallas La Garrigue och den bidrar mycket till den aromatiska och smakrika stilen på vinerna.

Här finns fina gamla byar, ruiner av 1000 år gamla försvarsslott (från de s.k. katarerna) som balanserar på branta bergstoppar, olivträd och oändliga rader av vinrankor. Detta är världens största vindistrikt och det märks!

Vi träffas i Montpellier där vår transport hämtar upp oss på flygplatsen för att ta oss till kuststaden Marseillan och våra boenden på B & B Rue Galilée och Le Petit Hôtel. Reservation för att detaljer i programmet kan ändras pga yttre omständigheter.

 

Dag 1: Ankomst till Montpellier

Transport till Marseillan Ville. Inkvartering på Chambres d’Hôtes Rue Galilée och Le Petit Hôtel. De ligger centralt och med gångavstånd till allt i staden. På eftermiddagen kl.17.00  gör vi ett besök hos den världsledande vermouthtillverkaren Noilly Prat. Välkomstmiddag serveras på Chambres d’Hôtes et Tables Rue Galilée kl. 20.00.

Dag 2: Côtes du Roussillon Village  

Avfärd från Marseillan med buss kl. 07.30.
Dagen ska vi ägna åt Côtes du Roussillon Village och några av områdets ”Cru-byar”. Vi börjar i Maury för att köra vidare mot Latour de France. Här får vi bekanta oss med några av Roussillons bästa producenter. Lunchen går i katalansk stil på La Fabrique i Latour de France. På eftermiddagen gör vi besök i Tautavel. Förhoppningsvis ska denna dag ge oss en inblick i den variation som är signifikant för viner från Roussillon.  Vi bör vara tillbaka på hotellet omkring kl. 17.45. Kvällen är fri för egna strövtåg. 

Dag 3: Terrasses du Larzac och Faugères

Avfärd Marseillan med buss kl. 08.15.
Idag besöker vi två områden i Languedoc där vi hittar några av Languedocs mest eftertraktade producenter.  Det är Terrasses du Larzac och Faugères. Vi startar med besök hos två fantastiska vinmakare i orten Jonquières. De är olika men båda väldigt spännande. Lunchen intar vi i Faugères på Abbaye Sylva Plana. Vårt nästa besök ligger på gångavstånd och här tillverkas även lokal gin. En bit längre in i området hittar vi en mycket intressant vinmakare som arbetar i en helt annan stil. Efter en dag med mycket vin och upplevelser bär det av tillbaka till Marseillan omkring kl. 17.00. Kvällen är fri för egna strövtåg. Passa på och besök Marseillans restauranger och trevliga barer. 

Bild: Ostronfarm

Dag 4: Havet och vinet

Frukost från kl 08.00. Avfärd med buss kl. 08.30
Idag ägnar vi oss åt vinet och havet i kombination. Vi börjar med att lära känna Languedocs egen skaldjursdruva Piquepoul Blanc. Oliver och olivolja är grundpelaren i maten från regionen, så vi gör ett besök hos en lokal olivoljeproducent. Därefter blir det besök på en ostronfarm med lunch. Under eftermiddagen besöker vi ett slott som har ett par förgreningar till Skandinavien.  En sista gemensam middag på en av Marseillans restauranger kl. 20.00.

Dag 5: Hemresa

Dags för hemresa. Efter frukost är det utcheckning från hotellen och transport till flygplatsen i Montpellier.
Bussen lämnar oftast Marseillan senast kl 12.00.

 

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst till Montpellier, Noilly Prat, middag på Chambres d’Hôtes et Tables Rue Galilée

Dag 2:  Côtes du Roussillon Village, lunch på La Fabrique i Latour de France, Tautavel

Dag 3: Terrasses du Larzac och Faugères,  lunch på Faugères, lokal Gintillverkare

Dag 4: Olivproducent, lunch på ostronfarm, slottsbesök, middag

Dag 5: Hemfärd

 

 

I arrangemanget ingår: 

 • Flygresa tur och retur Kastrup/Köpenhamn – Montpellier
 • 4 nätter i dubbelrum, frukost på B & B Rue Galilée, Le Petit Hôtel i Marseillan Ville
 • Alla transporter på plats i bekväm buss
 • Minst 3 - 4 vingårdsbesök per dag med guidning och vinprovning
 • 3 luncher
 • 2 middagar inklusive vin från regionen
 • Eventuella entré- och provningsavgifter
 • Ciceron under resan är Carina Olofsson Gavelin, sommelier med Master nivå på området Languedoc-Roussillon.
 • Guidad tour och provning hos Noilly Prat i Marseillan.
 • Besök på ostronfarm.
 • Besök hos en olivoljeproducent.
 • Enkelrum endast på förfrågan, vänligen kontakta First Class Travel. 
 • Program och pris 19 995 kr del i dubbelrum med reservation för ändringar.            

Hotell

Hotell

Petit Hôtel, Boulevard Lamartine.

Charmig renoverad villa byggd 1810 som vineri. 5 charmiga rum med sin egen atmosfär och två stora solterrasser.

Rue Galilée B&B

I den gamla delen av Marseillan ligger det omsorgsfullt renoverade lilla hotellet Rue Galilée B&B med 5 rum. Tjocka stenväggar, eldstäder och fina trädörrar i kombination med moderna badrum, luftkonditionering och wifi.

Allmänt

Allmänt

Extraordinär upplevelse med unika viner, kulinariska läckerheter och härlig natur.

Gavelinwine® och First Class Travel bjuder in till en fantastisk resa i Languedoc-Roussillon. En extraordinär upplevelse fullmatad med unika viner, kulinariska läckerheter och härlig natur. För vinälskare är denna region i södra Frankrike idag den kanske mest dynamiska och spännande delen av hela vinvärlden.  First Class Travel samarbetar med Carina Olofsson Gavelin, sommelier och Sud de France Master-Level certified educator på Languedoc-Roussillon, från Gavelinwine. Hon blir er egen vinciceron under hela vistelsen.

Resan ger en många tillfällen till att få prova viner, njuta av mat och uppleva fina pärlor i denna sydfranska region. Under vistelsen bor ni i den vackra kuststaden Marseillan vid Étang du Thau som ligger 45 km väster om Montpellier.

Resan inleds med ett spännande besök hos en världsledande vermouthtillverkare, Noilly Prat. Därefter bjuds vi in till en gastronomisk upptakt med middag på Chambre d´Hotes et Tables Rue Galilée. Vår egen sommelier har plockat ut ett trevligt urval av lokala viner inför kvällen.

Morgonen efter startar vårt spännande vinreseprogram. Regionen är känd för sina ostron- och musselodlingar. Så besök hos ostronodlare med efterföljande lunch med läckerheter från havet är ett givet inslag. Vi kommer också att göra ett besök hos en olivoljetillverkare för att se och prova på olivolja. Sista kvällen avnjuter vi en härlig middag komponerad speciellt för oss på en av Marseillans utmärkta restauranger. Detta brukar bli en oförglömlig kväll.

Under resan kommer ni att träffa flera av områdets alla kvalitetsmedvetna och innovativa vinodlare. Regionen har seglat upp som en riktig föregångare när det kommer till ekologisk odling av vin. Så det är inte för inte som Languedoc ibland kallas ”Frankrikes Nya Världen”.  Här finner man en intensiv aktivitet och utveckling som gör det möjligt att hitta många utmärkta och prisvärda viner.  Det erkännande som regionens viner har rönt under senare år visar tydligt att de kvalitetsmässigt hävdar sig väl med övriga Frankrikes bästa viner.

Landskapet är vackert och varierande, med vild natur i bergen, pittoreska byar och medelhavets kanske finaste sandstränder. Det är en region med en rik kulturhistoria. De typiska sydfranska smakerna, La Garrigue, kommer fram i både vin och gastronomin.

 

Fler resor

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockad destinationer eller skräddarsy din egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

 


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo