Skip to main content

Royal Caribbean - Snabbkryssa i Asien

Lyxig kryssning runt Sydostasien.

Royal Caribbean tar dig på 5 nätter från Singapore till Klang, Penang och Phuket och sedan tillbaka till Singapore igen. 

Rutt

Snabbvisit i Sydostasien

På 5 nätter och 6 dagar får ni uppleva Kuala Lumpor och Penang i Malaysia samt Phuket i Thailand. Ett smidigt sätt att få njuta av lugnet till havs med badstopp vid några av de finaste stränder och mest exotiska städer i området.

Dag 1 - Singapore


Bild:
Singapore

Dag 2 - Kuala Lumpur (Port Klang), Malaysia

 

Dag 3 - Penang, Malaysia


Bild: Penang

Dag 4 - Phuket, Thailand 
 

Dag 5 – Till Havs 
 

Dag 6 – Singapore 


Bild: Singapore

 

 

 

Resfakta

I grundarrangemanget ingår:

  • 5 nätters lyxkryssning med Royal Caribbeans fartyg Spectrum of the Seas
  • Helpension, dricks, skatter, shower och föreställningar

 

Fartyg

Fartyg

Det nybyggda Spectrum of the Seas, 2019, är ett stort högteknologiskt fartyg och räknas till ett av de modernaste och mest spektakulära i världen. En av nyheterna är ”North Star”, en glaskupol på en lång hävarm som gör att man kan komma 100 meter över havet för den som vill se vad som finns i området runt fartyget. Insideshytt betyder normalt att man blir berövad utsikten men inte på Spectrum of the Seas där insideshytterna erbjuder en virtuell utsikt. Det finns inte mindre än 15 restauranger att välja på och i baren kan det hända att du möts av en robot. Teknologin Two70® gör showerna ombord till något extra som inte går att hitta i land. Royal Caribbean är familjevänligt och Spectrum of the Seas är inget undantag. Fartyget har flera pooler, en surfsimulator, fallskärmssimulator och klättervägg.

Hytter

Hytter

Det finns en mängd olika typer av hytter i olika prisklasser men alla är utrustande med tv, badrum, dusch, hårtork och sådant man kan förvänta sig på ett flytande hotell. Hytterna finns i olika storlekar från 15 m² och uppåt. Reser ni som familj går det att boka större sviter eller sammankopplade hytter med dörr som skiljer av. Kontakta oss så tar vi fram förslag på vad som passar er bäst.

 

Resmål

George Town

George Town, eller Georgetown ligger på Penangs östra sida, det är här vårt fartyg gör hamn. Från hamnen är det gångavstånd till Fort Cornwallis, det största och ett av de äldsta forten i Malaysia. Fortet ligger i zonen som tillhör UNESCO’s världsarvslista och där finns även det Taoistiska Goddess of Mercy templet byggt i traditionell kinesisk arkitektur med sina mäktiga drakar. Inte långt ifrån ligger Penang Hill eller ”Bukit Bendera” som lokalbefolkningen säger.  Det är en resort uppbyggd bland bergets toppar och här får man verkligen känna på den malaysiska naturen. Tar ni en taxi hit kan ni ta den berömda bergsbanan till någon av de svala topparna nästan helt fritt från mygg med magisk utsikt. Vill ni istället sippa alkoholfria drinkar och njuta av klarblått vatten tar ni er till Batu Ferringhi Beach ca en och en halv timme från Georgetown.

Kuala Lumpur

Det mest kända landmärket i Kuala Lumpur är de 451,9 meter höga Petronas Twin Towers som är topp 5 bland världens högsta byggnader. Det går att ta sig upp i tvillingskyskrapan men de flesta turister nöjer sig med att ta bilder med tornen i bakgrunden. I botten av tornen ligger ett stort shoppingcenter med butiker av alla slag och väldigt överkomliga priser om man hittar rätt. Kuala Lumpur Tower eller ”KL Tower” ligger inte långt ifrån och trots att tornet endast är 421 meter högt ser det ut att vara högre. Detta på grund av att det är byggt på en kulle. Vill ni få bra överblick över området tar ni er bara upp till tornets utkiksplats som ligger på 335 meters höjd. Passa även på att fynda på någon av KL’s prutvänliga marknader som Market Annexe Gallery eller Central Market i Chinatown där man kan hitta allt mellan himmel och jord. Vissa av märkesvarorna är så välgjorda att man kunde tro de var äkta.

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo