Skip to main content

Royal Caribbean - Snabbkryssa i Asien

Lyxig kryssning runt Sydostasien.

Royal Caribbean tar dig från Singapore till Kuala Lumpur, Penang och sedan tillbaka till Singapore igen. 

Rutt

Snabbvisit i Sydostasien

På 4 nätter och 5 dagar får ni uppleva Kuala Lumpor & Penang i Malaysia. Ett smidigt sätt att få njuta av lugnet till havs med badstopp vid några av de finaste stränder och mest exotiska städer i området.

Dag 1 - Singapore

Välkomna till Sydostasiens finansiella centrum. Här möter ni influenser från ett flertal kulturer då både Europa, USA och flera asiatiska länder satt sin prägel här. Det märks inte minst på språken, Malay är officiellt huvudspråk men på grund av den stora handeln används affärsspråket engelska i större utsträckning och det är inte ovanligt att höra både mandarin, kantonesiska och tamil.

De flesta känner till att Singapore är en ö men färre känner till att landet även innefattar 58 mindre öar. Sin ställning som ett världsledande kommersiellt centrum trots bristen på naturliga råvaror kommer till stor del av import och export. Det har gjorts möjligt genom ett enormt hamnsystem, ”Port of Singapore”, som är världens mest aktiva. Republiken Singapore är måna om att behålla sin vackra, artrika natur och lägger stor energi på att hantera utsläppsnivåerna genom reglering av industrianläggningar, motortrafik varför en stor del av innevånarna använder den utbredda kollektivtrafiken dagligen.


Bild:
Singapore, dagtid.

Dag 2 - Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur eller KL som man själv säger i Malaysia är landets huvudstad. Namnet betyder ”Det grumliga sammanflödet” och kommer från att flera floder möts i staden. Regionen erbjuder ett behagligt klimat året om även om det är en fuktig värme man möts av. Kanske beroende på att staden byggdes mitt i den malajiska djungeln och är omgiven av berg.

Staden har ”bara” funnits sedan 1857 vilket gör den till en av världens yngsta huvudstäder. Ändå har staden haft det tufft och drabbats av inbördeskrig, epidemier, översvämningar och bränder. I samband med den förödande översvämningen och efterföljande branden 1881 började staden sin resa mot modernisering. Till en början med att man återbyggde i rejäla material och drog in järnväg. Under andra världskriget intog Japanerna staden och höll den till krigets slut totalt 3,5 år. Japanerna blev inte långvariga men det har samlats många etniciteter under årens lopp, bl.a. Kineser, Britter, Indier och Malajerna själva som dragit sig till olika områden i staden.

Dag 3 - Penang, Malaysia

Den tropiska ön Penang ligger nordväst strax utanför Malaysias kust och förbinds med fastlandet av två broar. Den börjar mer likna en storstad och är en av Malaysias största öar. Här finns både djungel, vackra stränder, shopping och trevliga restauranger. Penang eller Pinang som vi oftare säger i Sverige är en delstat som består av ön Penang och en dela av kustregionen Seberang Perai som ligger på Malackahalvön. Penang har även hetat ” Prince of Wales Island” som den döptes till då den ockuperades av Brittiska Ostindiska kompaniet i slutet av 1700-talet. Det var även de som grundade och namngav delstaten Pinang’s huvudstad George Town, som ju fortfarande bär det namnet.


Bild: Penang.

 

Dag 4 - Till havs

 

Dag 5 – Singapore

Singapore har rykte om sig att vara världens renaste stad med dryga böter för nedskräpning så spotta inte ut ditt tuggummi på gatan här. Har ni sedan kommit över den smarriga frukten ”Durian”, ta inte med den ned i tunnelbanan, det är strikt förbjudet.

Singapore anses ha den högsta levnadsstandarden i Asien ses som ett av de tio främsta länderna i världen vad gäller livskvalitet säkert mycket baserat på landets låga nivå av brottslighet. Beroende på hur man räknar BNP kan man även säga att Singapore är världens tredje rikaste land.  


Bild: Singapore, Nattid.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Singapore
Dag 2: Kuala Lumpur, Malaysia
Dag 3: Penang, Malaysia
Dag 4: Till havs
Dag 5: Singapore

I grundarrangemanget ingår:

 • Flyg
 • 4 nätters lyxkryssning med Royal Caribbeans fartyg Quantum of the Seas
 • Inkl helpension, dricks, skatter, shower och föreställningar

Pris per person i dubbel med all inclusive från 9 000:- 

Fartyg

Fartyg

Det nybyggda Quantum of the Seas är ett stort högteknologiskt fartyg och räknas till ett av de modernaste och mest spektakulära i världen. En av nyheterna är ”North Star”, en glaskupol på en lång hävarm som gör att man kan komma 100 meter över havet för den som vill se vad som finns i området runt fartyget. Insideshytt betyder normalt att man blir berövad utsikten men inte på Quantum of the Seas där insideshytterna erbjuder en virtuell utsikt. Det finns inte mindre än 15 restauranger att välja på och i baren kan det hända att du möts av en robot. Teknologin Two70® gör showerna ombord till något extra som inte går att hitta i land. Royal Caribbian är familjevänligt och Quantum of the Seas är inget undantag. Fartyget har flera pooler, en surfsimulator, fallskärmssimulator och klättervägg.

Hytter

Hytter

Det finns en mängd olika typer av hytter i olika prisklass men alla är utrustande med tv, badrum, dusch, hårtork och sådant man kan förvänta sig på ett flytande hotell. Hytterna finns i olika storlekar från 15 m² och uppåt. Reser ni som familj går det att boka större suiter eller sammankopplade hytter med dörr som skiljer av. Kontakta oss så tar vi fram förslag på vad som passar er bäst.

Hytter quantum of the seas:

Insides hytt med virtuell balkong

Denna insideshytt erbjuder två enkelsängar, ett privat bad och en del med toalettbord. ( Upp till 2 gäster )

Sängar:

 • Två dubbelsängar som kan göras till en Royal king size-säng.

Storlek:

 • Hytt: 15 kvm

 

Utsides hytt

Erbjuder en fantastisk utsikt, två dubbelsängar och ett eget badrum. (Upp till 4 gäster)

Sängar:

 • Två dubbelsängar som kan göras till en Royal King-säng
 • En dubbel bäddsoffa i hytter för upp till 4 gäster

Storlek:

 • Hytt: 15 kvm

 

Juniorsvit med stor balkong

Dessa sviter erbjuder ett bekvämt sovrum, en liten sittgrupp och en privat balkong. (Upp till 4 gäster)

Sängar:

 • Två dubbelsängar som kan göras till en Royal King-säng
 • En dubbel bäddsoffa

Storlek:

 • Hytt: 26 kvm
 • Balkong:10 kvm

 

Resmål

George Town

George Town, eller Georgetown ligger på Penangs östra sida, det är här vårt fartyg gör hamn. Från hamnen är det gångavstånd till Fort Cornwallis, det största och ett av de äldsta forten i Malaysia. Fortet ligger i zonen som tillhör UNESCO’s världsarvslista och där finns även det Taoistiska Goddess of Mercy templet byggt i traditionell kinesisk arkitektur med sina mäktiga drakar. Inte långt ifrån ligger Penang Hill eller ”Bukit Bendera” som lokalbefolkningen säger.  Det är en resort uppbyggd bland bergets toppar och här får man verkligen känna på den malaysiska naturen. Tar ni en taxi hit kan ni ta den berömda bergsbanan till någon av de svala topparna nästan helt fritt från mygg med magisk utsikt. Vill ni istället sippa alkoholfria drinkar och njuta av klarblått vatten tar ni er till Batu Ferringhi Beach ca en och en halv timme från Georgetown.

Kuala Lumpur

Det mest kända landmärket i Kuala Lumpur är de 451,9 meter höga Petronas Twin Towers som är topp 5 bland världens högsta byggnader. Det går att ta sig upp i tvillingskyskrapan men de flesta turister nöjer sig med att ta bilder med tornen i bakgrunden. I botten av tornen ligger ett stort shoppingcenter med butiker i alla slag och väldigt överkomliga priser om man hittar rätt. Kuala Lumpur Tower eller ”KL Tower” ligger inte långt ifrån och trots att tornet endast är 421 meter högt ser det ut att vara högre. Detta på grund av att det är byggt på en kulle. Vill ni få bra överblick över området tar ni er bara upp till tornets utkiksplats som ligger på 335 meters höjd. Passa även på att fynda på någon av KL’s prutvänliga marknader som Market Annexe Gallery eller Central Market i Chinatown där man kan hitta allt mellan himmel och jord. Vissa av märkesvarorna är så välgjorda att man kunde tro de var äkta.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo