Skip to main content

Berlin

Weekendresan med extra allt!

En av Europas mest intressanta stad med så mycket att se, känna och uppleva. Vi har satt ihop ett weekendpaket med lite extra allt för en fantastisk helg!

Hotell

Hotell

Lobbyn har en imponerande takhöjd på 30 m!

The Westin Grand är ett klassiskt topphotell, och det märks redan i lobbyn. Med en imponerande takhöjd av 30 meter, ett fint sorl från gästerna i de bekväma barstolarna och bemötandet av den proffsiga personalen sätter The Westin Grand ribban högt.

Lobbyn är som sagt grandios med klassiska hotellattribut i form av mörkt trä, piano i baren, diskret och proffsig personal och en restaurang med riktigt bra mat. Hotellet lyckas trots sina över 400 rum förmedla en känsla av hemtrevlighet.

Rummen är såsom man kan förvänta sig av ett hotell i denna klass. Rymliga med alla bekvämligheter och stora badrum i marmor med produkter i framkant. Utsikt har man antingen mot gatan, den livliga shoppinggatan Friedrichstrasse eller Berlins paradgata Under den Linden, eller mot hotellets innergård och trädgård. Från vissa rum har man till och med lite utsikt över Brandenburger Tor. 

Hotellet har även pool och gym som ingår. Kostnad för bastu tillkommer. Överallt finns tillgång till WiFi, mot en kostnad. Här finns mötesrum i flera storlekar och stilar. Allt från art deco-stil, till det japanska drakhuset på innergården till mötesrummet i alpstugestil.

Resmål

Resmål

Förslag till dagsprogram

 

Torsdag

Ni ankommer till flygplatsen och hämtas upp i terminalen av er chaufför som sedan kör er till ert hotell. I receptionen får ni varsitt Berlin Welcome Card som ger er gratis transport på alla Berlins tunnelbanor, spårvagnar, bussar och pendeltåg. Kortet ger er även en massa rabatter på inträden och butiker i Berlin.

Upptäck kvällen i Berlin! I närheten av ert hotell finns många trevliga restauranger.

 

Fredag

Denna dag har ni biljetter till Berlins sightseeingbussar. Biljetterna gäller för hela dagen och ni kan hoppa på och av hur mycket ni vill. På denna sightseeingtur hinner vi se och bekanta oss med Berlins viktigaste och mest intressanta områden. Det är få städer i världen som har sådan spännande historia som Berlin och detta lär vi oss på denna tur. Staden har sett allt från kejsarens 1800-tal, till “the swingin´20´s”, till den mörka nazitiden, krigets otroliga förstörelse av staden, uppbyggnaden efter kriget och sedan stadens delning och Kalla Kriget. Det är nästan för mycket historia här!

Vi besöker Alexanderplatz som var Östberlins centrum med typisk socialistisk arkitektur. Vi besöker även East Side Galley, den längsta delen av Berlinmuren som fortfarande är bevarad och som idag fungerar som en kilometerlång konstutställning.

Vidare besöker vi Checkpoint Charlie, den mest berömda gränsövergången mellan Öst- och Västberlin. Vi åker mot Potsdamer Platz, det område som byggdes upp efter murens fall på 90-talet och som kännetecknas av höghus och modern arkitektur. I närheten ligger även stadens mest berömda byggnad, Brandenburger Tor och bredvid det Riksdagshuset. Här stannar vi givetvis till.

Turen avslutas med en tur in i västra Berlin där den stora parken Tiergarten ligger och där paradgatan Kurfürstendamm skänker flair åt staden. Detta är Berlins finaste kvarter och det fungerar som en bra kontrast mot Alexanderplatz!

På eftermiddagen har vi ordnat biljetter till Berlins högsta byggnad, TV-Tornet. 

Paris har Eiffeltornet, London Big Ben och New York Empire State Building. I Berlin har man TV-tornet. Tornet är fortfarande Tysklands högsta byggnad med sina 368 meter och byggdes av DDR med invigning 1969. I kupolen, på ca 200 meter höjd, har man en milsvid utsikt, upp till 8 mil om vädret tillåter. Här uppe ser Berlin litet ut och alla stadens sevärdheter ser så nära ut. Det är ganska fantastiskt att se allt från denna höjd. Man ser Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Olympiastadion, floden Spree som slingrar sig genom staden och man ser flygen som startar och landar på Tegel-flygplatsen. Att inredningen bevarats sedan 60-talet är ingen nackdel, detta är en riktig nostalgitripp!  För att komma upp i tornet måste man gå igenom en säkerhetskontroll. Tyvärr är man inte tillåten att åka upp i tornet om man sitter i rullstol eller har problem att själv ta sig fram.

 

Lördag

Ni njuter av en dag i Berlin med shopping, museum och allt annat som hör denna spännande storstad till. 

På eftermiddagen njuter ni av Afternoon tea på Berlins mest exklusiva hotell, Adlon. Här, direkt vid Brandenburger Tor, har the rich and the famous samlats i årtionden. Att få hänge sig åt deras fantastiska afternoon tea, med ett glas champagne givetvis, är en upplevelse för livet.

Att gå på varieté i Berlin är ett måste. Nu när vi återigen är på 20-talet så minns vi staden som den var för hundra år sedan, navet i världens nöjesscen. Det mest berömda nöjespalatset heter Wintergarten och här väntar en helkväll med trerätters middag och show.

 

Resfakta

Kort dagsprogram

 

Dag 1: Ankommer till Berlin där er chaufför väntar. Incheckning

Dag 2: Sightseeing heldag, TV-tornet

Dag 3:  Afternoon tea på hotell Adlon, trerätters middag & varieté på Wintergarten

Dag 4: Njut av staden, hemresa.

 

 • Transfertid ca 35 min
 • WiFi på hela hotellet, mot en kostnad
 • Ca 0,7 km från Deutsches Historisches Museum och Museum Island

 

 

 

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo