Skip to main content

Hyra katamaran i Italien

Segla i Italien

Njut av varmt medelhavsväder mellan vår och höst när du seglar i Italien längs Neapels, Siciliens eller Sardiniens kuster. Ta dig runt på några av världens mest kända platser, där du kan prova fantastisk mat och njuta av de många kulturella höjdpunkterna.

Båt

Segla ombord på en 42-fots katamaran med 4 dubbelhytter med plats för max 12 gäster

 

Program

Starta din segling från Olbia på Sardinien och utforska öarna La Maddalena, inklusive Caprera, Spargi, Santa Maria och Budelli. Alternativt, segla Smaragdkusten runt Porto Cervo för några av Sardiniens bästa stränder.

Segla från Portorosa på Sicilien för att utforska Trapanis kust med sina Egadiska öar Favignana, Marettimo och Levanzo. Du kan också bege dig till de Eoliska öarna Lipari, Salina, Vulcano och Stromboli med sin aktiva vulkan och svarta sandstränder.

Från Pozzuoli i Neapel kan du segla i Tyrrenska havet och den imponerande Amalfikusten med sina höga klippor och charmiga städer inbäddade i klipporna. Under din seglingssemester i Italien, blanda dig med jetsetet på Capri, njut av solnedgångarna i Sorrento och besök den färgglada byn som slingrar sig uppför sluttningen vid Positano.

Från Neapel finns även alternativ att upptäcka underverken Ponza och Zannone på de pontinska öarna, eller bege dig till de flegreiska öarna Ischia och Procida. I land, klättra på den berömda vulkanen Vesuvius eller se ruinerna som skapades av dess stora utbrott i Pompeji och Herculaneum.

Italy coast catamaran sailing

Om resmålet

Det finns så mycket att se under din båtsemester i Italien som kanske gör att du överväger att segla i mer än en vecka. Du vill inte missa sevärdheter som de aktiva vulkanerna Etna och Stromboli utanför Sicilien, eller de hisnande ruinerna och arkeologiska platserna i Neapel. En båtcharter i Italien är din chans att segla i skärgårdar med färgglada strandpromenader och njuta av Italiens kulinariska läckerheter. 

Italiens mat- och dryckesupplevelser är en viktig del av resan, och du kommer säkert att skapa minnen för livet genom att utforska landets kulinariska mångfald. Testa färsk mozzarella, utsökta skaldjur och naturligtvis det mest autentiska av pizzor och pastarätter. Smutta på fina viner, njut av lokala likörer och en svalkande Aperol spritz. Buon viaggio e buon appetito! (God resa och smaklig måltid!)

Den bästa tiden att besöka Italien är mellan maj och oktober, med de varmaste månaderna i juni, juli och augusti. Klimatet i Italien är medelhavsklimat med varma, torra somrar på västkusten (Neapel), Sardinien och Sicilien. Om du vill undvika folkmassorna, överväg säsongen under vår och höst.

Sardinia cliff crystal water natural landscape

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo