Skip to main content

MSC cruises - Västra Karibien

Både storstad och paradisöar

MSC Seaside tar dig från Fort Lauderdale till Jamaica, Cayman Island, Mexico, Bahamas och tillbaka igen till Fort Lauderdale.

 

Rutt

Karibien runt | Reseperiod: nov - mars

Miami, Mexico, Bahamas och Jamaica. Karibien har mycket att erbjuda. Med denna rutt får ni både storstad och paradisöar. 

Dag 1 – Miami, USA

Karibiens närmaste storstad har mycket att erbjuda. Här finner du vidsträckta stränder, flotta restauranger och en uppsjö av sevärdheter och utflyktsmål. Trots att Miami ligger 20mil norr om den tropiska zonen har staden på grund av golfströmmen ett tropiskt klimat med en genomsnittstemperatur på 28 °C.


Bild:
Miami.

 

Dag 2 – Till havs

 

Dag 3 – Ocho Rios, Jamaica

De åtta flodernas stad är en populär turistort på Jamaica. Här bor ca 10 000 personer året om så från början var det en ganska lite by som förvandlades till semesterort. Staden är därför inte så stor och man tar sig smidigt runt till fots. Vill man iväg till någon av alla de utflyktsmål som finns nära staden kan man hyra en bil eller ta taxi. Tar ni taxi se till att använda de officiella taxibilarna – JUTA.


Bild:
Ocho Rios, Jamaica.

Dag 4 – George Town, Cayman Islands

Ögruppen Kajmanöarna är brittiskt territorium med bara strax över 50 000 invånare och styrs officiellt av Storbritannien. Huvudstaden George Town håller ca 50% av befolkningen. Många stora företag väljer att lägga sitt huvudkontor i George Town på grund av de fördelaktiga skatte- och bolagsreglerna på Cayman Islands. Utöver sin fantastiska natur med palmer, vita stränder och kristallklart vatten är det ofta på grund av detta ögruppen dyker upp i både film och nyheter.

Dag 5 – Cozumel, Mexiko

Cozumel är en av Mexikos största öar och ligger i karibiska havet vid landets kust så långt öster ut man kan komma. Här finns mycket att se från Mayatiden i form av helgedomar, tempel och rester av städer. Öns läge gör att den är förhållandevis skonad från hårda vindar viket gör den till ett dykparadis och man kan se papegojfiskar, sjöhästar, rockor och sköldpaddor om man hittar de rätta ställena att snorkla.


Bild: Consumela, Mexico.

 

Dag 6 – Till havs

 

Dag 7 – Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahamas

Ön Ocean Cay var från början en plats för industriell sandutvinning men har nu tagits an av MSC som gjort den till ett marint reservat för att skydda området. Samtidigt har företaget byggt upp ön för att MSC’s resenärer ska kunna uppleva platsen utan att göra ett ekologiskt avtryck. I den råa naturen kring de åtta stränderna finns ändå lyx att finna som Ocean Cay Spa och privata ”cabanas”.


Bild:
Bahamas.

Dag 8 – Miami, USA

Miami grundades officiellt som amerikansk stad 1896 men innan dess har det varit tillhåll för olika indianstammar och spanjorerna som var här redan på 1560-talet och höll området fram till 1821. Främsta turistmålet är stadsdelen South Beach i Miami Beach med den grandiosa stranden och pastellfärgade småhusbebyggelse i art déco som ligger precis intill. Hela området andas glamour och lyx. Därför är det även väldigt kändistätt så ta med din selfie stick.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Miami, USA
Dag 2: Till havs
Dag 3: Ocho Rios, Jamaica
Dag 4: George Town, Cayman Islands
Dag 5: Cozumel, Mexiko
Dag 6: Till havs
Dag 7: Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahamas
Dag 8: Miami, USA

I grundarrangemanget ingår:

  • 7 nätters Karibienkryssning med MSC Seaside inkl helpension, skatter och fantastisk underhållning varje kväll

Pris per person del i dubbel från SEK 25 500:-

Fartyg

MSC Seaside

MSC Seaside ger er allt man kan önska med 18 däck och nästan 1500 man i besättningen. Interaktivt vattenland med t.ex. Slideboarding, en 112 meter  vattenrutschkana/interaktivt videospel, 160 meters vattenrutschkana High-Speed AquaTubes och ett aktivt vattenland med tippande vattenhinkar, regnträd, vattenkanoner och en minirutschkana. Andra attraktioner för hela familjen är repbanan Adventure Trail där man klättrar mellan platåer och höga torn i broar av rep, men klättra snabbt så du inte träffas av vattenkanonerna nedanför. Alternera mellan flera poolområden och sträck ut stegen på skeppets promenaddäck nära vattnet. Som förväntat finns det spektakulära shower varje kväll, bowling, baby/mini/junior/tonårsklubbar, live comedy club, nio restauranger, ett 20 tal barer och lounger och mycket mer.

Hytter

Insideshytt

Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).

Garderob. Badrum med dusch. Interaktiv TV och telefon. Wifi-uppkoppling (avgift tillkommer). Minibar och säkerhetsbox. Luftkonditionering. 

Yta från 14 till 28 m²

Utsideshytt

Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).

Garderob. Badrum med dusch. Interaktiv TV och telefon. Wifi-uppkoppling (avgift tillkommer). Minibar och säkerhetsbox. Luftkonditionering.

Yta ca 17m².

Svit

Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran). Rymlig garderob. Badrum med dusch.

Interaktiv TV. Telefon. Wifi-uppkoppling (tillgång mot avgift). Minibar och kassaskåp. Luftkonditionering.

Yta på 17 till 28 m² med rymlig balkong.

Resmål

Ocho Rios

Vad hade Jamaica varit utan sin Reggae? Svaret är, fortfarande ett fantastiskt land med otrolig natur. Ändå är det synd att missa Bob Marleys födelseplats, Nine Mile där reggaestjärnan växte upp tillsammans med sin mamma och hans släktingar bor kvar. Är man ett stort fan kan man även passa på att besöka Bob Marleys Mausoleum och museum i Kingston. Vill ni har mer action finns det ”White River Tubing” längs floden eller en klättertur till toppen av vattenfallet vid Dunn’s River Falls and Park. Gillar du höga höjder finns det möjlighet att hoppa från klippor och vattenfall eller slinga sig i lianer över turkost paradisvatten vid Blue Hole. Missa inte heller Mystic Mountain mitt i regnskogen eller Dolpin Cove där man kan simma med delfiner och rockor.

 

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo