Skip to main content
Segla i medelhavet med flygfoto över turkosfärgat vatten med klippig & skogsklädd halvö som sticker ut. En segelbåt syns intill.

Segelkryssning Grekland

Upplev en fantastisk seglingsresa från Korfu till de Joniska öarna

En segelkryssning från Korfu öppnar upp möjligheten att utforska den fantastiska skärgården och de unika Joniska öarna där du får uppleva en oförglömlig resa med stort innehåll.

Sail Share - för dem som söker den perfekta kombinationen av komfort, äventyr och genuin seglingsglädje.

Båt

Med en 47-fots Sun Loft segelbåt har du en utmärkt plattform för att utforska de joniska öarna på ett bekvämt och minnesvärt sätt. 

Egen hytt: Använd din privata hytt som en plats att koppla av och återhämta dig när du behöver lite egen tid. 

Däckutrymme: Eftersom båten är utformad med gott om utomhusutrymme, dra nytta av det för att njuta av din omgivning. Använd däckutrymmet för att koppla av, sola, och kanske till och med ha några måltider utomhus medan du seglar eller när du ligger för ankare.

Gemenskap ombord: Med tanke på båtens storlek och design är det en perfekt möjlighet att umgås och skapa minnen med dina medresenärer. Organisera gemensamma aktiviteter som grillkvällar eller spelkvällar på däck.

Program

Våra Sail Share seglingar erbjuder en exklusiv segelupplevelse i det magnifika Medelhavet. Med fasta resplaner, halvpension och inkluderade vattensporter blir detta en resa fylld med äventyr och avkoppling. Ombord på vår unika 47-fots segelbåt kan du njuta av livlig segling och optimerad utomhusnjutning medan vår professionella besättning tar hand om seglingen och matlagningen. Koppla av och låt oss guida dig genom de spektakulära Medelhavsöarna medan du skapar livslånga minnen.

Avresa från Gouvia Marina på vackra Korfu: den mest populära av de joniska öarna på grund av de fantastiska stränderna, oländiga bergen och spännande arkeologiska platserna. Din skeppare kommer att visa dig det bästa av de joniska öarna utanför Greklands nordvästra kust, med deras varma klara vatten, natursköna anlöpshamnar, skyddade vikar och förtjusande lokala tavernor.

Avkoppling ombord: På dagen kan du njuta av frukost och lunch ombord; medan du seglar mellan öar i sällskap med likasinnade resenärer, stannar till för att bada, använda vattensporter ombord och med sightseeing längs vägen. När du anländer till din ankarplats för kvällen, leta efter fantastiska lokala restauranger som erbjuder en mängd traditionell mat och dryck.

Under din seglingssemester från Korfu besöker du den lilla ön Paxos. Ankra i den pittoreska byn Lakka och koppla av på en naturskön klapperstensstrand, besök den charmiga hamnstaden Gaiosor eller njut av en kaffe på ett kafé vid havet och se fiskaren ta in sin fångst.

Om resmålet

Att segla över det klarblåa vattnet i Joniska öarna är en drömresa med en härlig blandning av natursköna skatter och kulturella upplevelser.

Bördiga Landskap: Joniska öarna är kända för sina gröna och bördiga landskap. Du kommer att segla genom områden med frodig vegetation, olivlundar och charmiga små byar som speglar den lokala livsstilen.

Klart Blått Vatten: Det kristallklara vattnet runt Joniska öarna är perfekt för segling och vattensportaktiviteter. Du kan förvänta dig att utforska dolda vikar, skyddade hamnar och spektakulära stränder under din resa.

Unik Blandning av Civilisationer och Kulturer: Joniska öarna har en rik historia och har påverkats av olika civilisationer genom åren, inklusive venetiansk, fransk och brittisk påverkan. Du kommer att stöta på spår av denna mångfald genom arkitekturen, traditionerna och maten på varje ö.

Charmiga Byar och Städer: Varje ö har sina egna charmiga byar och städer. Utforska lokala marknader, prova autentiska rätter på traditionella tavernor och upplev den vänliga atmosfären som kännetecknar Joniska öarna.

Historiska och Kulturella Sevärdheter: Besök arkeologiska platser och historiska sevärdheter på olika öar. Korfu, till exempel, har en imponerande gammal stad med venetiansk arkitektur och fästningar som vittnar om dess rika historia.

 

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo