Skip to main content

Botswana - Gepard-paket

Botswana Gepard-paket

På vårat Gepard-paket gör en erfaren guide er sällskap när ni sedan möter en av världens mest framgånsrika rovdjur, Geparden. Boende sker på lyxiga camper där ni får chansen att även se andra medlemmar ur den världskända "big five".

Dagsprogram

Dag 1, 2 & 3: Tau Pan Camp.

Ett av endast två permanenta boenden inne i den stora nationalparken Central Kalahari Game Reserve. Campen ligger uppe på en sand-ås med fin utsikt över den omgivande savannen. Med sina 53 000 kvadratkilometer är Central Kalahari Game Reserve en av världens största nationalparker. Under den regniga perioden, december till och med mars, samlas antiloper, som t ex springbock och gemsbock, och migrerande zebror i tusental på slätterna. Campen består av nio ”chalets” som ligger i halvmåneform, med 180-graders utsikt över omgivningen. Dessutom finns ett stort observationsdäck med utsikt över ett permanent vattenhål.


Bild: Buffel.

Dag 4, 5 & 6: Splash Camp.

Extremt fin camp med 12 rum, som tog emot de första gästerna i juni 2018. Ligger i det privata Kwara-reservatet vid kanten av det kända Okavango-deltat, som är världens största inlandsdelta. Här finns både permanent översvämmade områden och säsongsvarierande sumpmarker. En labyrint av vattenkanaler och undangömda öar ger den perfekta deltaupplevelsen. Dessutom finns här en omfattande buskvildmark.


Bild: Northern carmine bee-eater.

Dag 7 & 8: Lebala Camp.

Lebala Camp är en avskild lyxig fristad för den genuina safari-konnässören och livsnjutaren.
Lodgen ligger i det stora slättlandskapet i nordöstra Botswana där sumpmarkernas vatten så småningom rinner samman och bildar flodsystemet Linyanti. Djurlivet i området är intensivt och det är inte ovanligt att besökarna får se både ”the Big Five” och den skygga afrikanska vildhunden.


Bild: Leopard.

Dag 9 & 10: Kwando Lagoon Camp.

Under december-februari drar tusentals elefanter och bufflar in i området, och med dem följer rovdjur, som lejon och leopard, på jakt efter ett skrovmål, och som gäst på Kwando Lagoon Camp har du parkettplats för att beskåda detta spektakel. Campen ligger naturskönt längs den slingrande Kwando-floden.


Bild: Gepard.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1, 2 & 3: Tau Pan Camp.
Dag 4, 5 & 6: Splash Camp.
Dag 7 & 8: Lebala Camp.
Dag 9 & 10: Kwando Lagoon Camp.

I grundarrangemanget ingår:

 • lokalrepresentant som möter vid flygplatsen i Maun
 • samtliga transfers med flyg mellan boendena, och till och från flygplatsen i Maun
 • all inclusive på boendena (mat, dryck, och safari-aktiviteter)
 • erfarna rangers och guider i samband med alla safariaktiviteter

Pris per person i dubbelrum från 58 000 kr, minimum 4 personer som bokar resan vid samma tillfälle.

Flyg från hemorten till Botswana är inte inkluderat i priset.

 

Ytterligare information:

För den som så önskar, finns det också möjlighet att låta ett fyrhjulsdrivet fordon ingå på respektive boende, så att man även kan göra utflykter på egen hand i nationalparkerna.

I princip kan man åka vilken tid som helst på året, med stora möjligheter att få se djur. Det beror på vilken del av landet man ämnar besöka. Men generellt kan man säga att under november till mars regnar det ofta en hel del. Vissa områden i Okavango-deltat, som är världens största inlandsdelta, blir då översvämmade, så att de inte kan besökas. Men för den som är fågelintresserad är det närmast november till april som gäller.

Priserna varierar beroende på säsong och vilket boende du väljer.

Boende

Tau Pan Camp

Tau Pan är det första semi-permanenta lägret i centrala Kalahari Game Reserve och erbjuder verkligen en otrolig utsikt från den upphöjda åsen i en gammal sanddyn, en ovanlig upplevelse i ett land som är så platt som Botswana, och har utsikt över den berömda Tau Pan - erkänd för dess starka skönhet och avlägsnande.


Bild: Tau Pan Camp.

Splash Camp

Splash Camp ligger i hjärtat av Okavangodeltan, i det privata Kwara-reservatet. Detta helt nya läger erbjuder en mycket avslappnad, vänlig och autentisk atmosfär. Området har länge varit känt som Splash på grund av de enorma vattenkorsningarna som måste förhandlas för att komma till lägret.


Bild: Splash Camp.

Lebala Camp

Lebala betyder "vidöppna platser", och lägret ligger i Kwando-reservens 232 000 hektar privat, inhägnat vildmark. Här försvinner den sydligt strömmande floden Kwando i det enorma träsket i öster, utanför Kwando-reservatet. Lebala sitter på flodstränderna i floden Kwando och det speciella ekosystemet är hem för ett brett utbud av Afrikas slättspel som sebra, gnuer, impala, giraff och tsessebe. Den underbara variationen av vilda djur inkluderar också elefant, flodhäst, buffel och de ständigt närvarande rovdjur av lejon, gepard och hyena. Lebalas läge borta från den täta mopanskogen öster om reservatet underlättar lätt att korsa koncessionen på jakt efter storvilt.


Bild: Lebala Camp.

Kwando Lagoon Camp

Lagunen ligger på stranden av den vilda Kwando-floden, inbäddat under torniga ebenholts- och marulaträd. På den kraftigt skogade platsen finns en mängd olika fåglar och däggdjur, medan elefant och flodhäst normalt syns från lägret. Den fantastiska utsikten och närheten till vilda djur bidrar alla till den genomträngande känslan av lugn vid Lagunen.

Lagunens område i Kwando-reservatet har ett välförtjänt rykte för storvilt och stora flockar av elefanter och bufflar, särskilt under vintermånaderna, när besättningar på upp till tusen inte är ovanliga. Denna enorma koncentration av spel lockar upp stora rovdjur. Lagunens vilda hundpaket ligger regelbundet nära lägret och de utmärkta visningsmöjligheterna har lett till Lagunas rykte som platsen att se vildhunden i Botswana.


Bild: Kwando Lagoon Camp.

Om resmålet

Var ligger Botswana?

Republiken Botswana är ett inland i södra Afrika.

Hur många bor här?

Botswana är ett medelstort land med drygt 2 miljoner människor och är ett av de mest glesbefolkade länderna i världen.

Hur är vädret och klimatet?

Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren. Om vintern kan nattemperaturen däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

Vad finns det för sevärdheter?

 

Chapmans Baobab är ett landmärke i Ntwetwe Pan. Cirka 11 km söder om Green's Baobab ligger avfarten till den mycket mer imponerande Chapmans Baobab, som tills den krossades till marken plötsligt den 7 januari 2016 hade en omkrets på 25 meter och rötter som sträckte sig 1 km ut i det omgivande området. Det användes historiskt som navigationsfyr och kan också ha använts som ett tidigt postkontor av förbipasserande upptäcktsresande, handlare och resenärer, av vilka många lämnade inskriptioner på bagagerummet.

Chief's Island är den största ön i Okavango-deltaet. Chief's Island (70 km lång och 15 km bred) kallas så för att den en gång var den enda jaktbevaringen för den lokala chefen. Höjd över vattennivån av tektonisk aktivitet är det här så mycket av deltaets djurliv drar sig tillbaka när vattennivån stiger. Som sådan är ön hem till vad som kan vara den rikaste koncentrationen av vilda djur i Botswana. Det är Okavango-deltaet som du alltid föreställde dig det.

Kuru Art Project är ett fantastiskt konstprojekt som ger lokala konstnärer möjligheter att skapa och sälja målningar och andra konstverk; det är värt att spendera en timme eller två genom att bläddra igenom de olika folioerna av konstverk. Några av konstnärerna här är välkända över hela världen och deras verk hänger i några av världens mest prestigefyllda konstutrymmen, inklusive Smithsonian Institute. Det är väl skyltat längs Dkaras enda väg, nära avkörningen till motorvägen Ghanzi – Maun

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo