Skip to main content

Vandringsresa Cinque Terre

Vandringsresa till Cinque Terre 

Vi utforskar området runt den liguriska kuststräckan som kallas Cinque Terre - på Italiens västkust. Vi bor en vecka i högt belägna Corniglia som är den mittersta av de fem byarna på pärlbandet. Härifrån kombinerar vi vandringar med tåg- och båtresor för att ta oss till och från vår by och hinner även med ett litet äventyr till Pisas lutande torn på hemresedagen.

Dagsprogram

Inkilade bland väldiga kullar klädda i terrasser med vinrankor väller pastellfärgade hus ner i havet. 1997 utsågs Cinque Terre och det kringliggande området till nationalpark. Totalt finns här lite över tolv mil vandringsstigar
och med vår guide Paul Sirugo utforskar vi området.

DAG 1: Ankomst

Till Corniglia kommer vi med flyg till Pisa och därefter en knappt två timmar lång transfer norrut längs kusten. Vår by ligger på en höjd, är mycket lugn och bjuder på en fantastisk utsikt över havet.

DAG 2: Corniglia - Vernazza

Dagens tur inleds på en av de officiella lederna som börjar i Corniglia. Men snart avviker vi upp till den lilla byn San Bernardino som vi redan beundrat på avstånd där vi bor. Där pausar vi innan vi fortsätter norrut längs bergskammen, brant ned mot härliga Vernazza som blir slutmålet. Vi äter lunch och återvänder med tåg på ett par minuter till Corniglia. Den som vill följer med på en alternativ eftermiddagstur tillbaka till vår by.

DAG 3: Monterosso al Mare - Levanto

Vi inleder dagen med en kort tågresa till den nordligast belägna byn Monterosso. Här startar vi mot sydväst och med målet att ta oss ända ut på udden vid San Antonio. Därefter fortsätter vi norrut till Levanto som är en underbar fiskeby strax norr om Cinque Terre. Vi tar tåget tillbaka på eftermiddagen.

DAG 4: Riomaggiore - Porto Venere

Denna vandringsdag lämnar vi Cinque Terre mot söder för att få njuta av två andra helt fantastiska byar som ligger på udden som stänger in La Spezia i viken. Vi tar båten tillbaka till Riomaggiore.

DAG 5: Vernazza - Corniglia

Vi tar tåget till underbara Vernazza och inleder dagen med att upptäcka denna sagolika by. Därefter vandrar vi österut upp mot högre höjder. Vi har hela dagen på oss eftersom slutmålet blir Corniglia där vi bor.

DAG 6: Riomaggiore - Riomaggiore

Denna vandringsdag blir förmodligen veckans mest ansträngande. Vi tar först tåget till Riomaggiore. Härifrån beger vi oss upp mot de högsta topparna i området, för att få en rejält hisnande upplevelse i kombination med havsutsikt värd namnet. Efter att ha nått upp till Monte Capri vandrar vi återigen nedåt och mot Manarola. Där väljer vi om vi vill ta Via dell'Amore till Riomaggiore och tåget tillbaka, eller tåget direkt tillbaka.

DAG 7: Manarola - Riomaggiore

Dagens tur går från Manarola förbi Groppo och upp till kyrkan vid Montenero. Genom en djungel av ginst tappar vi snabbt höjd ned mot Riomaggiore och en välbehövlig eftermiddag utan aktiviteter.

DAG 8: Corniglia - Pisa

Vi återvänder till Pisa där flyget väntar. Om flyget går på eftermiddagen hinner vi utan problem en tur till det lutande tornet som förhoppningsvis står kvar. Vi hinner då även med en avslutande gemensam middag.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Corniglia 
Dag 2: Corniglia - Vernazza
Dag 3: Monterosso al Mare - Levanto
Dag 4: Riomaggiore - Porto Venere
Dag 5: Vernazza - Corniglia
Dag 6: Riomaggiore - Riomaggiore
Dag 7: Manarola - Riomaggiore
Dag 8: Corniglia - Pisa hemfärd

Vår guide

Jag heter Paul Sirugo och huvudmålet med resan är att visa dig de mest fantastiska platserna som tagit mig själv decennnier att hitta. Jag planerar resorna, guidar på plats, talar de nödvändiga språken (svenska samt flytande engelska, tyska och italienska), samt tar fotografierna som finns i almanackorna och fotoböckerna. Sedan 1986 har jag erfarenhet av vandring, cykling och fotografering på alla nivåer och i grunden är jag universitetsutbildad gymnasielärare med lärarlegitimation i tio ämnen. Mitt efternamn är italienskt eftersom min pappa är född i Italien och självklart ligger mina föräldrars resvanor bakom att jag tidigt lärde mig att ta mig till samt uppskatta fantastiska områden och platser.

Så låt mig visa dig vägen till platserna och ögonblicken som du kommer att minnas som några av ditt livs höjdpunkter.

I arrangemanget ingår: 

 • Flygresa tur och retur från Köpenhamn. Göteborg och Stockholm mot tillägg
 • Del i dubbelrum på Cristianas rum och lägenheter
 • Guide resans alla dagar
 • Privat direkttransfer från och till flygdestinationen i Italien
 • Båtbiljetter för resor på havet
 • Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar
 • En natt- och/eller soluppgångsvandring
 • Minnesgåva - en fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan
 • Hjälp och tips inför resan

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell) från 1 300 kr
Tillägg halvpension frukost och middag från 2 200 kr

Maximalt 12 deltagare

Hotell

I Corniglia finns inga hotell. Här finns bara privatägda lägenheter och rum. Ett av de bästa boendena är Cristianas rum och lägenheter. Några har en magnifik utsikt över både byn, bergen och havet. Dessutom äger hon med sin man kafeet i gränden där vi varje morgon äter en frukost gjord med hjärtat.

 

 

Fler resor

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockad destinationer eller skräddarsy din egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

 


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo