Skip to main content

Princess Cruises - Australien

Australiens och “Stora Barriärrevet”

Kryssa utmed Australiens fantastiska östkust. Kryssningen utgår från Sydney till Brisbane, Airlie Beach, Cairns, Port Douglas, Willis Island och tillbaka till Sydney igen.

 

Rutt

Australiens östkust

10 nätter med stopp på flera av Australiens vackraste platser. Upplev regnskog, vidsträckta ständer och kristallklart hav på en resa i det bästa klimatet.

Dag 1: Sydney

Sydney Cove var platsen för Australiens första koloni som grundades 1788 av britterna. Staden Sydney var född och även om den till en början var menad som en straffkoloni har den utvecklats till en av världens mest uppskattade städer med ett behagligt klimat och en avslappnad livsstil.


Bild: Sydney.

Dag 2: Till havs
 

Dag 3: Brisbane

Även Brisbane grundades som en straffkoloni på 1820-talet och civil inflyttning tilläts inte förrän 1838. Utefter floden Brisbane River är Queensland’s största stad byggd. Det gör att det finns många trevliga parker och restauranger med soliga uteserveringar utmed flodkanten i stadens centrum.


Bild: Brisbane.

Dag 4: Till havs
 

Dag 5: Airlie Beach

Småstaden Airlie Beach anses vara Stora Barriärrevets hjärta. Som stora delar av östkusten är det även här väldigt naturskönt och stränderna sträcker sig så långt ögat kan nå. Airlie Beach har endast knappt 3000 invånare men är ett populärt turistmål, både för australiensare och resenärer från alla andra delar av världen som är bra på att hitta resvärldens guldkorn.


Bild: Airlie Beach.

Dag 6: Cairns

Cairns är en relativt stor stad som många inte hört talas om. Den ca150 åriga staden grundades av guldletare på väg till guldfälten vid Hodgkingsonfloden och har över 120 000 invånare. Den idag starka tillväxten baseras till största del på hamnen som används till export av jordbruksprodukter från den omgivande regionen men även ädelmetaller som guld.

Dag 7: Port Douglas

Denna stad har haft flera namn under tidens gång, några exempel är Terrigal, Island Point, Port Owen och Salisbury. Här bor ca 3200 invånare under vinterhalvåret och över 12 000 på sommaren. Utmed hela kusten finns ett rikt djurliv på de över och under vattenytan och det var i vattnet utanför Port Douglas Steve Irving ”Krokodiljägaren” omkom när han filmade en dokumentär.


Bild: Port Douglas.

Dag 8: Willis Island

Willis Island är egentligen inte ett ”stopp” på denna rutt utan en förbisegling med ombordguidening från båten där olika delar av den spännande ön beskrivs. Ön har en yta av 7,7 hektar och höjer sig endast 9 meter över havet.

Dag 9: Till havs
 

Dag 10: Till havs
 

Dag 11: Sydney

Sydney är den folkrikaste staden i Australien med över 4,5 miljoner invånare som kommer från världens alla hörn. Man kan nästan inte nämna Sydney utan att i samma andetag nämna operahuset som med sina sfärformade, segelliknande fasader ger staden dess välkända siluett och 2007 utnämndes till världsarv av UNESCO.


Bild: Sydney.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Sydney
Dag 2: Till havs
Dag 3: Brisbane
Dag 4: Till havs
Dag 5: Airlie Beach
Dag 6: Cairns
Dag 7: Port Douglas
Dag 8: Willis Island
Dag 9: Till havs
Dag 10: Till havs
Dag 11: Sydney

I grundarrangemanget ingår:

 • Flyg
 • 10 nätters kryssning med Princess Cruises fartyg Majestic Sun Princess
 • Inkl helpension, dricks, skatter, shower och föreställningar

Pris per person i dubbel med all inclusive från SEK 20 000. 

Fartyg

Fartyg

Sun Prinsess har över 400 snyggt designade hytter med rejält tilltagna fönster för att ta in den fantastiska naturen. Fartyget har tre stora pooler där man kan njuta av solen, simma en längd eller ta en drink. Vill man istället skämma bort sig lite går man till Lotus Spa och väljer någon av de många behandlingar som erbjuds. Ta med stor aptit för här finns det flera restauranger utöver de formella matsalarna så som Sterling Steakhouse och Horizon Court med möjlighet att äta dygnet runt. Varje kväll väntar också en unik föreställning i någon av showloungerna som avrundning på kvällen.

Hytter

Insideshytt

Storlek: 14m2 utan fönster 

Insideshytterna är utrustade med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Vissa av hytterna har våningssäng och rymmer tre-fyra personer. 

Interiör: Tv, telefon, minibar, badrum med dusch och toalett, sminkbord/arbetsbord med spegel, hårfön, aircondition och säkerhetsskåp.

 

Balkonghytt med havsutsik

Storlek: 14 m2 inkl. 2,5m2 balkong 

Hytterna med balkong och havsutsikt är utrustade med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Vissa av hytterna har dessutom våningssäng/bäddsoffa och rymmer tre-fyra personer. 

Interiör: Tv, telefon, minibar, badrum med dusch och toalett, sminkbord/arbetsbord med spegel, hårfön, aircondition och säkerhetsskåp.

Suite med balkong

Storlek: 63 m2 inkl. balkong 

Sviterna med balkong och havsutsikt  är utrustade med en dubbelsäng. Vissa av hytterna har dessutom bäddsoffa och rymmer tre personer. Stort vardagsrum med sängsoffa och matplats. 

Interiör: Tv(2), dvd, telefon, minibar, badrum med badkar och toalett, sminkbord/arbetsbord med spegel, hårfön, walk-in closet, aircondition och säkerhetsskåp.

Resmål

Resmål

Operahuset i Sydney. Är man i Sydney är Operahuset ett givet stop. Det finns guidade turer för överkomliga priser och då bir man guidad runt, längsmed, under och inuti de världsberömda seglen med sina teatrar och foajéer. Men ni kan också ta er dit på egen hand och stöva runt i egen takt.

Brisbanes ”Streets Beach”. Precis vid floden i South Bank Parklands kan man lägga sig på en av världens få innerstadstränder. Stranden är anlagd mitt i hjärtat av staden och omges avsubtropiska växter och en härligt blå lagun. Den kommer med sina egna tvättäkta lifeguards så alla kan känna sig säkra. Blir det långtråkigt på stranden kan ni besöka ”The Boad Pool” eller den interaktiva vattenparken Aquativity eller som ligger ett stenkast därifrån.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo