Skip to main content

Pärnu - Hedon SPA & Hotel

SPA-weekend i ett sommarparadis

Pärnu är utan tvekan esternas favorittillhåll på somrarna. Hit strömmar semesterfirare för att njuta av den milsvida sandstranden och det långgrunda vattnet, olika idrottsaktiviteter, kulturevenemang, god mat, marknader, fest och avkoppling på något av stadens många spahotell.

Hotell

Hotell

Stilfullt och genomtäkt, Pärnus stolthet

Hedon spa & Hotel är Pärnus stolthet, ett väldigt vackert spahotell som gett nytt liv åt stadens historiska badhus som ligger som ett smycke mellan parken och stranden i centrala Pärnu. Byggnaden genomgick en grundlig renovering för några år sedan efter att ha stått tom en längre tid. Ett annex med hotellrum som har balkonger med utsikt mot havet byggdes till, liksom innergården med en simbassäng och stor altan för solbad och avkoppling. Här är allt stilfullt och genomtänkt, från restaurangens sobra färger till det välkomnande spaet och de sköna rummen. Bättre än så här blir det inte om man vill njuta av semesterorten Pärnu!

Superior rummen har trevlig havsutsikt och bjuder på en söt överraskning, vatten på flaska, kaffe och te vid ankomst. Rummen har en rymlig balkong, modern inredning och luftkonditionering Rummen har te- och kaffefaciliteter, TV, minibar, säkerhetsskråp, hårtork, spa-påsar, tofflor och badrockar. Badrummet har en handdusch och en mjukgörande kroppskräm.

Hotellet är Travellers Choice 2019, White guide och Green Key.

SPA

SPA

I den lugnande effekten av rasslande strandvass finner du din inre ro

Det är här resan börjar, fullt av njutning och stort välbefinnande. Den lugnande effekten av rasslande strandvass och långsamma spabesök hjälper till att organisera tankarna och hitta vägen till dig själv.

Inspirerad av gamla traditioner och antika skönhetsritualer kan du välja mellan många olika behandlingar som kommer ge dig en skön känsla och ett inre lugn. 

 

Quiet Spa:

Ibland vill man bara vara tyst och titta inifrån. Det lugna spa är precis så. Den rensande och avkopplande spa-ritualen varar 2-3 timmar, beroende på hur länge du vill stanna i spaet. 

Efter de gamla spa-traditionerna har Quiet Spa:
* tepidarium (ljummen bastun med en temperatur på 35-40 ° C, där saltkoncentrationen i luften liknar kusten i Döda havet)
* caldarium (aromatisk ångbastu med varma
stenstolar , temperatur 40-50 ° C) * laconium (torrsten aroma bastu och färgterapi, temperatur 55-65 ° C)
* saltpool
* ångbastu
* massagepool 
* fotbad
* finsk bastu
* rekreationsområde
* grund utomhuspool med temperatur 28 ° C (vår utomhuspool är stängd på vintern)

 

 

I denna resa ingår:

 • Obegränsad tillgång till simbassäng, bastur och gym på Hedon spa
 • 60 minuters ljuvlig massage
 • 1 besök på Silent spa, 3 timmar
 • Badrock 
 • Tofflor 
 • Kosmetika 
 • Spaprodukter

Om resmålet

Om resmålet

Märkligt underskattad pärla i öster

Pärnu är fortfarande märkligt underskattad. Med sina charmiga hus, stränder, lägre priser och krogar av klass kan man fråga sig varför inte fler svenskar åker oftare till vårt östra grannland.

Pärnu är av naturen en mycket grön stad. Det finns dussintals parker, hälso- och vandringsleder. I Pärnu hittar du även naturliga stränder, tysta oändliga myrar och gamla skogar. Det bästa transportmedlet i staden är en cykel.

Att äta och dricka gott i Pärnu är ingen svårighet. Förutom alla fina á la cart restauranger har Pärnu också många olika bra kaféer och pubar. Restauranger och kaféer är bekvämt belägna främst i stadens centrum och i strandområdet. På flera Pärnu-restauranger kan du njuta av vacker havsutsikt och äta middag i solnedgången.

I de små gulliga butikerna i den gamla staden inbjuder till shopping men det finns även shoppingcenter i utkanten. Prisnivån ligger bra när man jämför med Sverige. Halva priset men kan i vissa fall även ligga lägre. 

 

Lunch på Plavas

För att komma till Pärnu i södra Estland kan man antingen flyga till Tallinn eller till Riga och vi har valt Riga även om avståndet är lite längre. Resan går längs med havet och erbjuder omväxlande natur. Ni äter en trivsam lunch på vägen, på restaurang Plavas. Under sommarhalvåret kan man under resan kika på det stora antal storkbon som finns längs med vägarna i hela Baltikum. Transfern sker med en bekväm Mercedes minivan (V Class), chauffören möter upp i ankomsthallen. Riga flygplats – Pärnu, 19 mil, ca 2 timmar 45 minuters körtid.

Vackra värdshuset Plavas (“ängarna”) ligger vid havet, ett par kilometer från den estniska gränsen och ungefär halvvägs mellan Riga och Pärnu och om vädret tillåter äts lunchen ute på den fina terrassen.  

 

Middag på restaurang Raimond på Hedon SPA & Hotel

Restaurang Raimond fick sitt namn efter den underbara kompositören och musikern Raimond Valgre. Raimond bodde i Pärnu i många år och komponerade flera av sina tidlösa låtar just här. Även om Valgre och hans melodier inte blev kända under hans livstid så lever hans namn vidare i just denna fantastiska restaurang vid Pärnus strand.

Den 50-platsers à la carte-restaurangen Raimond ligger nästan på stranden och är en romantisk mötesplats där tiden stannar.

Kocken på restaurang Raimond, Marko Lumera, har skapat en symfoni av moderna och autentiska nordiska smaker. De erbjuder dig smakupplevelser där lokala- och färska råvaror och moderna trender från hela världen är viktiga. För att få bästa matupplevelsen har de skapat en 3-rätters á la carte-meny för dig som tar dig och din medresenär på en smakresa. 

Restaurang Raimond är en av de 50 bästa restaruangerna i hela Estland under flera år i rad.

 

Middag på Ammende Villa

Mitt i Pärnus gröna villaområde ligger fantastiska Ammende Villa – ett fantastiskt hus där såväl interiören som inredningen helt går i det tidiga 1900-talets Art Nouveau-stil. En förmögen tysk-estnisk affärsman lät bygga villan år 1904 för att kunna fira sin dotters bröllop på ett ståndsmässigt sätt, och sedan använda villan som sommarresidens åt hela familjen. Två världskrig och en sovjetisk 50-årig ockupation senare var villan nergången och sliten, men tursamt nog ändå mer eller mindre intakt. År 1995 påbörjades en omfattande och varsam renovering, som ledde till att Ammende villa några år senare blev Pärnus vackraste boutique-hotell och restaurang. Detta är ett oerhör populärt ställe för bröllop, jubileumsfiranden, romantiska middagar och även som en plats för sköna konserter och andra kulturevenemang i den prunkande trädgården. Ammende Villa ligger inom promenadavstånd från Hedon spa, drygt 10 minuters promenad genom parken.

 

 

Resfakta

Kort dagsprogram (förslag)

Dag 1: Ankommer till Riga där er chaufför väntar. Påbörjar färden till Pärnu. Lunch på Plavas. Forts färden. Incheckning. Middag på hotellet.

Dag 2: SPA och kanske en dag på stranden

Dag 3: En mysig dag i Pärnu. Middag på Ammende Villa

Dag 4: Hemresa

 

 • Transfertid 2,45 tim
 • Wifi
 • Bad 0m 
 • Pool både inne och ute
 • Centrum 1,5 km

 

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo