Skip to main content

Budapest

Budapest | Gruppresa

Välkommen till tvåtusenåriga tvåmiljonersstaden Budapest. Budasidan, med sina vackra villakvarter och smala gränder uppe på kullen, påminner dock mer om en småstad. Pestsidan har pulserande affärskvarter, pampiga caféer och intensiv trafik på breda boulevarder. Mitt igenom staden flyter Donau, bred och mäktig och åtta olika broar förbinder stadsdelarna med varandra. Blandningen av förtjusande gamla gator, historiska monument och moderna komplex, liksom den sällsamma folkblandningen ger Budapest dess speciella, svårdefinierbara charm. Här möts öst och väst och det är inte svårt att förstå varför Budapest också kallas "Öststaternas Paris". Här finns en outtömlig källa till egna strövtåg och fördelaktig shopping, bl a på gågatan Váci Utca, Budapests Bond Street. Varför inte besöka ett av de berömda badhusen, t ex det vackra Gellert, som mer liknar en katedral än ett badhus. 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst

Vid ankomsten till Budapest möts ni av guide med buss. Så fort ni kommit in till stan blir det en typisk ungersk lunch på en klassisk krog. Därefter kör ni vidare till hotellet för incheckning. På kvällen äter ni middag på restaurang följt av en båttur på Donau.


Bild: Budapest.

Dag 2: Stadsrundtur

Efter frukosten ger ni er av för en stor stadsrundtur då ni får uppleva båda sidorna av staden, Buda o Pest. Ni bekantar er med stadens mest kända sevärdheter, t ex Hjältarnas torg med tusenårsmonumentet, Kungliga Slottet, Parlamentet, Matthias-kyrkan, Citadellet och Fiskarbastionen. Vid Hjältarnas torg blir det brunch, då vi bokar plats på världsberömda restaurang Gundel. Ni fullbordar rundturen under eftermiddagen och låter därefter kvällen vara fri för egna strövtåg.

Dag 3: Szentendere

Dags att lämna Budapest för en utflykt norrut. Efter en stund anländer ni till Szentendere, hemvisst för den kända keramikern Margit Kovács. Här promenerar ni runt i de små gränderna innan ni fortsätter till Visegrad där det blir lunch på er väg upp till den storslagna Donaukröken där ni får njuta av en milsvid utsikt över Donauknäet.


Bild: Szentendere.

Dag 4: Budapest

Så var det dags att på egen hand uppleva Budapest. Den berömda saluhallen, gågatan Vaci uti, det jättelika Parliamentet, och naturligtvis lockar Gellert med sina bad. Staden står med öppna armar!

Dag 5: Tihany

Dags att resa söderut mot stäppsjön Balaton. Ni tar färjan över till andra sidan där ni besöker den lilla staden Tihany med sin kända kyrka. Lite senare är det dags för vinprovning o lunch. Middag på en trevlig krog i Budapest.


Bild: Tihany.

Dag 6: Ungerska cowboys

Efter utcheckning från hotellet fullbordar ni resan. Efter frukost lämnar ni Budapest och kör söderut. Här kommer ni att få se ungerska "cowboys", så kallade csikos, och deras förnämliga ridkonster. Fascinerande nog har de ingen sadel under de fartfyllda övningarna. Lantluften är välgörande för aptiten och vi avslutar vistelsen med en robust lunch.  Därefter bär det av mot flygplatsen och vårt väntande flyg tillbaka till Köpenhamn.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst.
Dag 2: Stadsrundtur.
Dag 3: Szentendere.
Dag 4: Budapest.
Dag 5: Tihany.
Dag 6: Ungerska cowboys.

I grundarrangemanget ingår:

 • Flyg, dagens flygskatter.
 • 5 nätter i dubbelrum inkl frukostbuffé.
 • 4 luncher, 1 brunch, 2 middagar.
 • Båttur, dagsturer, vinprovning.

Pris per person i dubbelrum från 13 000:-

Fler resmål

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo