Skip to main content
Segla i Kroatien bland pittoreska hamnar med små, vita stenhus, grönskande berg och dalar, med små öar och få en naturskön semester.

Hyra katamaran i Kroatien

Hyra katamaran i Kroatien med bild på katamaran i solklart väder & i klart blått vatten. En kvinna syns sittandes på båten.

Segla i Adriatiska havet

Starta seglingen från en av fyra baser från Pula i norr till Sibenik, Trogir eller Dubrovnik längst söderut.

En av fördelarna med katamaraner jämfört med enskrovsbåtar är att du får en bekväm upplevelse ombord för att äta, koppla av och njuta av utsikten.

Katamaranens design, har två parallella skrov istället för ett enda skrov som traditionella båtar. Katamaraner har fördelar som ökad stabilitet och mindre djupgående, vilket gör dem lämpliga för olika ändamål, inklusive kryssningar och avkopplande seglingar. De bredare och stabilare skroven gör det oftast enklare att röra sig runt och skapar mer utrymme för bekvämlighet ombord, inklusive områden för att äta, koppla av och njuta av utsikten.

Båt

Segla ombord på en 40-fots katamaran med 4 dubbelhytter med plats för max 12 gäster

 

Program

Segla i Adriatiska havet och utforska Kroatien med sina över 1 200 öar, det är en fantastisk upplevelse. Adriatiska havet erbjuder vackra kustlinjer, klarblått vatten och en rik kulturell historia att utforska. Här är några tips för din båtcharter i Kroatien:

Välj din startpunkt: Kroatien har många hamnar och marinor att välja mellan. Populära startpunkter inkluderar Split, Dubrovnik, Zadar och Pula. Varje region har sin unika charm och sevärdheter.

Planera din rutt: Med över 1 200 öar kan du skräddarsy din rutt efter dina intressen. Besök exempelvis de centrala Dalmatiska öarna som Hvar, Vis och Brac eller utforska de norra öarna som Krk och Cres.

Kolla på väderförhållandena: Se till att du håller dig uppdaterad om väderförhållandena, särskilt om du planerar längre seglingssträckor. Detta kan påverka din rutt och planering.

Utforska historiska platser: Kroatien har en rik historia och många historiska platser ligger längs kusten och på öarna. Besök gamla städer som Dubrovnik med sina imponerande stadsmurar eller Split med det berömda Diocletianus palats.

Njut av det lokala köket: Prova det kroatiska köket med färska skaldjur, olivolja och lokala viner. Besök små fiskebyar och prova autentiska rätter.

Snorkla och dyk: Adriatiska havet erbjuder fantastiska möjligheter för snorkling och dykning. Utforska undervattensgrottor, korallrev och färgglada fiskar.

Om resmålet

Hyr en båt i Trogir och segla in i hjärtat av de dalmatiska öarna. Trogir är en historisk stad med en vacker gamla stan och ligger strategiskt nära Split, vilket gör det till en utmärkt bas för att utforska de omgivande öarna. Här är några ytterligare tips för din segling från Trogir:

Utforska Trogir: Innan du ger dig ut på havet, tillbringa lite tid i Trogir. Upptäck dess smala gränder, besök Katedralen i Trogir och njut av den charmiga atmosfären i den gamla staden.

Besök Hvar: Segla till ön Hvar, en av de mest populära destinationerna i regionen. Utforska staden Hvar med sina trendiga restauranger, barer och historiska sevärdheter som Fortica-fästningen.

Gå till Vis: Om du vill undvika de mest trånga platserna, bege dig mot ön Vis. Det är känt för sina orörda stränder och pittoreska byar. Besök Stiniva Beach och Blue Cave för en oförglömlig upplevelse.

Trogir paddling surfing äventyr

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo