Skip to main content

Upptäck Skottland

Upptäck Skottland  

Res med oss till Skottland. Slottens, kiltarnas, säckpipornas, sjöodjurets och inte minst whiskyns förlovade (hög)land. Under denna tur hinner ni uppleva det mesta och bästa av Skottland.

 

Dagsprogram

Dag 1:  Välkommen till Skottland

Ankomst till Edinburghs flygplats. Kombinerad transfer och panoramasightseeing i Edinburgh, belägen på en samling utslocknade vulkaner, som avslutas vid hotell Holiday Inn Express Edinburgh City Centre. 
Gemensam middag på på restaurang nära vårt hotell.

Dag 2: Edinburgh till Aberdeen   

Först avnjuts en skotsk frukost och sedan checkar vi ut och lämnar Edinburgh för Aberdeen. På vägen stannar vi i St Andrews för en guidad tur till fots. Känt över hela världen som The Home of Golf men staden har också Skottlands äldsta universitet. Njut av lite fri tid i St Andrews innan vi fortsätter till Aberdeen och checkar in på Park Inn by Radisson Aberdeen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Aberdeen med omnejd

Under förmiddagen besöker vi Dunnattor Castle beläget ca 45 minuter söder om Aberdeen. Ett romantiskt, suggestivt och historiskt betydelsefullt slott beläget på en höjd och på tre sidor omgivet av Nordsjön. På Earlarna av Marischals tid ett ointagbart slott.
 

ONCE SEEN, NEVER FORGOTTEN

 I över 1000 år spelade Dunnottar Castle en avgörande roll i skotsk historia och rymmer många hemligheter från Skottlands färgstarka förflutna. Slottet har varit värd för några av landets största historiska figurer inklusive William Wallace och Mary Queen of Scots och är känt för sin roll i att rädda Scotlands Honours (de skotska kronjuvelerna) från Oliver Cromwells armé på 1650-talet.

Deras slogan är Once seen - Never forgotten. En gång sedd - aldrig bortglömd.

Vi återvänder till Aberdeen och resterande del av dagen är fri för egna upptåg. 

Dag 4: Aberdeen till Grantown-on-Spey  

Efter frukost lämmnar vi Aberdeen kör mot dagens första besök, Glenfiddich Distillery. På den guidade turen kommer vi att tas med på en resa, 90 minuter, genom varje del av Glenfiddich-traditionen och få reda på hur världens mest prisbelönta whisky skapas. Turen avslutas med en handledd provsmakning av tre av deras världsberömda single malts.

Nästa stopp är Leault Farm för en fårhundsuppvisning. Under 45 minuter ser vi upp till åtta hundar arbeta som ett team med att manövrera får och ankor förbi olika hinder.  Allt utspelar sig i några av de vackraste landskap Skottland kan erbjuda. Efter uppvisningen kör vi till vårt hotell Premier Craiglynne Hotel beläget strax utanför Grantown-on-Spey. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5: Urquhart Castle och Loch Ness

Ingen dag är komplett utan en stadig frukost! Mätta drar vi efter avslutad måltid ut på nya äventyr och besöker Urquhart Castle. Slottet erbjuder en smak av högländerna när de är som mest dramatiska. Upptäck 1000 års drama och upplev en glimt av medeltida liv och njut av en fantastisk utsikt över Loch Ness från ruinerna av ett av de största slotten i högländerna. Under sina 500 år som medeltida fästning gick kontrollen över slottet fram och tillbaka mellan skottarna och engelsmännen under självständighetskrigen. 

A moody view of Urquhart Castle and Loch Ness on a cloudy, foggy day.

Turen fortsätter och vi har nu 50 minuter på oss att se Nessie, det mytomspunna sjöodjuret som sägs bo i sjön, när vi kryssar från Fort Augustus ut på Loch Ness. På vägen tillbaks till hotell får vi tid till att bekanta oss med Inverness. Därefter återvänder vi till Grantown-on-Spey och vårt hotell.

Dag 6: Grantown-on-Spey till Glasgow  

Efter frukost lämnar vi högländerna och kör söderut mot Glasgow. På vägen besöker vi The Scottish Crannog Centre. Scottish Crannog Centre är ett prisbelönt och interaktivt museum som visar hur järnålderslivet var med en rekonstruerad förhistorisk loch-bostad. De ser det som sin uppgift att ta hand om och göra tillgängliga, fynden av de skotska crannog-utgrävningarna och att tolka livet för crannogbor till nytta, utbildning och inspiration för människor i alla åldrar.

Visa källbilden

Efter besöket fortsätter vi mot Glasgow, en stilfull skotsk stad med shopping i världsklass och ett brett utbud av konst, kultur och arkitektur och checkar in på vårt hotell Premier Inn Glasgow City Centre (Charing Cross). 

Dag 7: Glasgow och Edinburgh 

En bra frukost krävs för att orka med två städer på samma dag! Vi börjar med en rundtur i Glasgow. Magnifika St Mungo-katedralen , People's Palace och Glasgow Green. Vi utforskar Glasgows rika förflutna som ett religiöst centrum och en av de viktigaste industristäderna i Storbritannien. Efter avslutad tur kör vi mot Edinburgh. Trots att städerna bara ligger en timmes tågresa ifrån varandra tror vi att ni håller med om att de båda städerna är ganska långt ifrån varandra i karaktär. Vi checkar in på vårt hotell Premier Inn Lauriston Place Edinburgh Central (Lauriston Place) Hotel.  Gemensam avskedsmiddag på hotellet.

Dag 8: Mar sin leat (farväl) 

Den morgontidige hinner med både frukost och en sista titt på Edinburgh då vårt flyg till Köpenhamn lyfter först vid 15-tiden.

Greyfriars Bobby pub och staty är en populär syn i Edinburgh, Skottland

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Edinburghs flygplats följt av kombinerad panoramastadstur och transfer till vårt hotell i Edunburgh. Gemensam middag på en restaurang nära hotellet.

Dag 2: Edinburgh till Aberdeen. Gemnsam middag på hotellet

Dag 3: Aberdeen med omnejd

Dag 4: Aberdeen till Grantown-on-Spey. Gemensam middag på hotellet

Dag 5: Urquhart Castle och Loch Ness

Dag 6: Grantown-on-Spey till Glasgow  

Dag 7: Glasgow och Edinburgh.  Avskedsmiddag på hotellet

Dag 8: Mar sin leat (farväl). Hemresa från Edinburghs flygplats

I arrangemanget ingår: 

 • Flygresa tur och retur Köpenhamn - Edinburgh samt transporter enligt program i bekväm helturistbuss med toalett. Andra avreseorter på förfrågan*
 • 7 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på olika hotell under resan
 • Utflykter och måltider enligt program 
 • Enkelrum mot tillägg 3 830 kr och på förfrågan*
 • Pris för resa enligt ovan är 16 990 kr per person med reservation för ändringar i dagsprogram och pris
 • Max 25 resenärer. Minsta antal för resans genomförande är 20 personer

*Vänligen kontakta First Class Travel info@firstclasstravel.se eller 040 45 29 90

Hotell


Holiday Inn Express Edinburgh City Centre***

Hotellet ligger 10 minuters promenad från livliga Princes Street och Edinburgh Waverley Rail Station. Alla rum har nyligen renoverats och är rymliga, moderna och ljusa och utrustade med satellit-TV och te / kaffe. Hotellet erbjuder en daglig frukostbuffé med både varma och kalla rätter. Hotellet serverar inte middag men det finns en mängd olika restauranger inom gångavstånd från hotellet. Den avslappnade loungebaren har ett brett utbud av whisky.
Här bor vi en natt.

Park Inn by Radisson Aberdeen***

Hotelt ligger i hjärtat av Granite City, smeknamnet för den lokala sten som användes för byggnader under 1700-1900-talet,  nära sevärdheter som Balmoral Castle och Malt Whisky Trail. Rum med badrum, tv och skrivbord. Restaurang och gym finns på hotellet. Ett idealiskt läge i stadens centrum.
Här bor vi i två nätter.

Premier Craiglynne Hotel, Woodlands Terrace***

Hotellet är från den viktorianska eran och Craiglynne-rummen är fulla av traditionell viktoriansk charm som elegant har omdesignats med modern, naturlig inredning. Rum med badrum och tv. Restaurang och mysig bar finns på hotellet.
Här bor vi i två nätter.

Premier Inn Glasgow City Centre (Charing Cross)***

Detta moderna hotell ligger intill tågstationen Charing Cross och 2 minuters promenad från King's Theatre. Rum badrum, tv och skrivbord. Restaurang finns på hotellet.  
Här bor vi en natt.

Premier Inn Lauriston Place Edinburgh Central (Lauriston Place) Hotel***

Hoteller har ett utmärkt läge på Lauriston Place bara några minuters promenad från den berömda Princes Street och sevärdheter som Edinburgh Castle och Royal Mile. De rymliga hotellrummen är moderna och bekvämt inredda. Badrumm, hårtork och tv. Traditionell brittisk och kontinental mat och dryck serveras i baren. 
Här bor vi en natt.

Ovanstående hotell får ses som exempelhotell.

Om resmålet

Skottland

Landet där forntida slott vaktar över dimmiga sjöar och där vi finner vad som kanske är en av Europas sista vildmarker – de skotska högländerna. Skottarnas nationella stolthet och deras stora mängd naturliga råvaror har givit nytt liv till den skotska matkulturen. Råvaror som Aberdeen Anguskött, skotsk lax och saftiga hallon är uppskattade av kockar världen över. Naturligtvis provsmakas whisky, Skottlands mest kända exportprodukt, under resan. Spana efter Nessie i Loch Ness iklädd kilt köpt i Edinburgh!

Välkommen till Skottland! 

 

Fler resor

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo