Skip to main content

Donau Vals

Stig ombord och låt dig förföras av skönheten längs Donau, där Europas hjärta klappar som starkast.

Denna resa börjar och avslutas i den legendariska huvudstaden Wien och varje stopp är en resa genom historien och kulturen. Välkommen ombord, där varje hamn öppnar dörrar till nya äventyr och minnen för livet!

Resfakta

I priset ingår:

 • 8 dagar/7 nätters lyxig flodkryssning med Riverside Luxury Cruises ombord på fartyget MOZART
 • Dubbelhytt med havsutsikt
 • Helpension (Frukostbuffé, lunch och middag)
 • Valfria måltider i alla restauranger och barer. (För middag i Bistro tillkommer en avgift på €40 per person)
 • Bakverk, Våfflor och Glass
 • Vatten, Kaffe och Te under måltiderna
 • WiFi 
 • Rumsservice
 • Hamn- och serviceavgift samt skatter

I priset ingår ej:

 • Dryckespaket
 • Utflykter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Fartyg

En semester på fartyget Mozart innebär att packa resväskan bara en gång, storslagna upplevelser och flera restauranger i världsklass. Ombord finns det spa med bastu och massage.

Smutta på en Earl Grey eller en Taittinger Rosé på Vista Deck när det vackra Wachau-landskapet passerar. Riverside Mozart sätter en ny standard med sviter istället för hytter, varav den minsta mäter 20 kvadratmeter. Inget annat lyxigt flodkryssningsfartyg på Donau erbjuder så mycket utrymme och en så stor besättning. Servicen ombord är utmärkt och det här skeppet är kompromisslöst vackert.

Stig ombord på Riverside Mozart och vår 5-stjärniga lyxkryssning där varje ögonblick är en resa till lyxens yttersta gräns. Våra sviter är inte bara rum att bo i; de är privata oaser av elegans och komfort. 

Här på Riverside Mozart är lyx inte bara en känsla, det är ett sätt att leva. Njut av en välförtjänt vila i en king size-säng klädd i de finaste materialen. Låt dig svepas iväg av den förföriska doften av marmorbadrummens lyx. Och när du vill koppla av efter en dag fylld av äventyr, väntar en bekväm soffa eller fåtölj på dig, redo att omsluta dig i en känsla av total avkoppling.

Men lyx handlar inte bara om bekvämlighet och skönhet - det handlar också om valfrihet. Med fyra enastående restauranger ombord, kan du utforska en värld av smaker som är lika mångsidiga som de platser vi besöker längs Donau. Från traditionella österrikisk-ungerska rätter till de mest utsökta italienska pastarätterna och de mest delikata tapas, varje måltid är en resa genom både smak och kultur.

Och för att göra din upplevelse ännu mer minnesvärd, står en dedikerad butler till din tjänst i varje svit, redo att tillgodose dina behov och önskemål med enastående uppmärksamhet och professionalism.

Så låt dig förföras av lyxens lockelse ombord på Riverside Mozart, där varje ögonblick är en upplevelse att minnas för evigt.

Inget annat lyxigt flodkryssningsfartyg på Donau erbjuder så mycket utrymme och en så stor besättning. Servicen ombord är utmärkt och det här skeppet är kompromisslöst vackert.

Resmål

Börja din äventyrsresa i Wien, Österrikes ståtliga huvudstad, där storslagna palats, världsklassmuseer och historiska byggnader längs Ringstrasse väntar på att upptäckas. Varje morgon vaknar du upp till nya vyer längs Donau, där charmerande byar och livliga städer längs floden väntar på att bli utforskade. Dina dagar kommer att fyllas med oförglömliga upplevelser när du besöker hamnar som Melk, med sitt vackra kloster och enorma bibliotek. Linz, födelseplatsen för världens första tårta. Passau, en stad med en rik historia som ett av Tysklands mest trafikerade tillverkningscentra för bladvapen under renässansen. Ett besök i Mauthausen ger en gripande inblick i historien från andra världskriget och oförglömliga vyer under flodresan.

Dagsprogram

 • DAG 1: WIEN, ÖSTERRIKE

  Gå i Wien’s fotspår av kända kompositörer som Mozart eller Strauss, besök ett av över hundra museer, palats och lyssna på fantastisk musik i berömda Operahuset, se Lipizzanerhästarna träna på den spanska ridskolan.
  Slå dig ner på ett av de eleganta caféerna och låt dig förföras av doften av nybryggt kaffe och nyplockade bakverk medan du smakar på en autentisk Wiener schnitzel eller en läcker Sachertårta, två av stadens kulinariska stoltheter.
  Vare sig du utforskar de kungliga slotten och palatsen, flanerar längs med Donau, eller slår dig ner på en av stadens grönskande parker för en picknick i solen, kommer Wien att charma dig med sin unika mix av tradition och innovation.
  Välkommen till Wien - där varje gata är en historia, varje smak en symfoni och varje ögonblick en upplevelse att minnas för evigt.

 • DAG 2: MELK & YBBS, ÖSTERRIKE

  I staden Melk är klostret den främsta attraktionen, där benediktinermunkar fortfarande bor och ägnar sitt liv åt kultur och utbildning. En annan höjdpunkt i närheten är Erzherzog Franz Ferdinand Museum auf Castle Artstetten.
  Det lilla samhället Ybbs är en favorit för besökare som söker lugn och ro. Gå en promenad, koppla av och njut på en Heurigen - en vinrestaurang utomhus.

 • DAG 3: LINZ, ÖSTERRIKE

  Österrikes tredje största stad. Linz är känd för sitt stora torg i barockstil och sin vackra gamla stadskärna, med fantastisk shopping. Schloss Museum och Mariendom är sevärdheter som kan ta upp emot 20.000 besökare.

 • DAG 4: LINZ, ÖSTERRIKE & PASSAU, TYSKLAND

  Linz har mycket att erbjuda för besökare, även om det kanske inte alltid får den uppmärksamhet det förtjänar. Att ha både ett rikt kulturarv med barocktorget och den magnifika gamla stadsdelen, samt att vara känd för Linzer Torte och Mozarts Linz-symfoni, ger verkligen staden en speciell charm och karaktär. Att vara värd för så många bondemarknader och julmarknader visar på stadens levande och pulserande atmosfär, med möjligheter till både lokala upplevelser och shoppingäventyr. Linz är en plats där man kan upptäcka en genuin känsla av lokal kultur och samtidigt njuta av moderna bekvämligheter.
  Staden Passau ligger vid sammanflödet av tre floder och har därmed en militär betydelse. I fästningen Veste Oberhaus ligger museet och Dom har en stor orgel som är värt att besöka.

 • DAG 5: PASSAU, TYSKLAND

  Passau är en stad med en rik historia och en levande atmosfär. Att vara en universitetsstad ger den en ung och energisk känsla. Och att ha tre floder som flyter samman i staden ger den en unik geografisk karaktär. Det är fascinerande att höra om den imponerande arkitekturen, från barock till gotik, som präglar stadens landskap, inklusive de vackra kyrkorna och Veste Oberhaus-fästningen. Att vandra genom Passau är som en resa tillbaka i tiden, med så många historiska platser att upptäcka och utforska.

 • DAG 6: MAUTHAUSEN & GREIN, ÖSTERRIKE

  Mauthausen är verkligen en plats med en tung och sorglig historia. Att det var platsen för det största koncentrationslägret på österrikisk mark under andra världskriget gör att dess namn får en betydelse av minne och sorg. Det är viktigt att minnas och hedra minnet av de som led och dog där, och att lära av historien för att förhindra att sådana tragedier upprepas i framtiden. Trots den mörka historien är det vackra landskapet runt Mauthausen en påminnelse om att livet fortsätter och att hoppet och försoningens kraft är starka. Att förstå och erkänna både den mörka historien och den vackra naturen runt platsen är en del av att hedra minnet av dem som drabbades av tragedin.
  Den charmiga lilla staden Grein är känd för sitt slott och sin historiska teater byggd 1791.

 • DAG 7 & 8: WIEN, ÖSTERRIKE

  Riverside Mozart kan lägga till precis framför staden. Wien är en dröm. Wien är en stad som verkligen hyllar och omfamnar konst, kultur och historia på så många sätt. Från Mozart och Strauss till modern gatukonst och landsbygdens charm, Wien erbjuder en mängd olika upplevelser för besökare att njuta av. Att kombinera bohemisk atmosfär med borgerlig elegans och att vara hem för så många kända namn inom konst och kultur, som Freud, Klimt och Hundertwasser, ger Wien en unik och dynamisk identitet. Att också ha sådana kulturella skatter som den spanska ridskolan för hästälskare lägger till stadens mångsidighet och charm. Det är verkligen en plats där historia möter nutid och där varje hörn verkar berätta en historia.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo