Skip to main content

Amsterdam

Njut en helg i fria Amsterdam

Här kan man sitta på en uteservering i timmar och bara titta på folk eller hyra en cykel och se staden på två hjul. Fönstershoppa och gå i evigheter på gågatorna, se och uppleva något fint museum eller varför inte ta en kanaltur? Vi har plockat ihop lite godbitar till er för en fantastisk weekend. 

 

 

 

Hotell

Hotell

Centralt vid vackra kanalen Singel

Hotellet Estherea ligger vackert belägen mitt i centrala Amsterdam vid den vackra och stillsamma kanalen Singel, endast 300 m från Dam torget och det kungliga slottet. Muséer och caféer ligger på promenadavstånd från hotellet. Estherea Hotel är ett fyrstjärnigt hotell byggt i ett av de vackra kanalhusen från 1700-talet. Hotellet är privatägt och har varit i samma familjs ägo sedan 1940 och drivs idag av barnbarnet.

Alla rum är olika i storlek och färgval men med en romantisk och klassisk inredning med vackra tyger, tapeter och kristallkronor.

Samtliga 91 hotellrum har badrum med antingen bad eller dusch, WC, hårtork, telefon, TV, videokanal, WiFi internet och minibar. I rummen finns även en egen safe.

Estherea Hotel har även en lobbybar som döpts efter mormor Maria, denna bar är öppen dygnet runt.

Hotellet erbjuder sina gäster gratis kaffe, te och varm choklad.

 

Resmål

Resmål

Amsterdam är en genuint gemytlig stad

En weekend i Amsterdam är en utmärkt idé. Dels för att det är en genuint gemytlig stad och dels för att här finns så mycket att se och göra för alla smakriktningar.

Bara att strosa längs det långa och bitvis bilfria promenadstråket som löper från Kungliga slottet vid Dam torget till Leidseplein torget i sydväst är ett händelserikt och kul äventyr. Här finner du tulpanstånd, lustiga prylbutiker, flotta klädaffärer, kaféer och barer om vart annat.

Den kulturintresserade har massor att titta på: Kungliga slottet, fina kyrkor, allehanda muséer (allt från tulpaner till tortyrinstrument). De mest berömda är stans konstmuseer med inhemska mästare som Rembrandt och Van Gogh.

Amsterdam erbjuder ett nöjesliv i toppklass. Inte minst en oändlig rad trevliga barer och ofta med bra musik.

Resfakta

Förslag på dagsprogram

 

Dag 1: Ankommer till Amsterdam där er chaufför väntar. Incheckning. Kanalkryssning med middag.

Dag 2: Van Gogh museet, Jeneverprovning.

Dag 3: Rijksmuseum, ostprovning.

Dag 4: Njut av staden, hemresa.

 

 • Transfertid ca 20 min
 • WiFi på hela hotellet
 • 300 m från Dam torget och det kungliga palatset

 

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo