Skip to main content

Segelkryssning Italien

Naples diving fun yacht charterSegla med katamaran från Neapel

Utforska en verkligt historisk kustlinje, från Sorrento och Positano till Capri och Ischia. 

Boka en privat hytt med eget badrum ombord på en modern katamaran, med en professionell besättning som tar hand om all segling och matlagning, allt du behöver göra är att koppla av.

Båt

Segla ombord på en 54-62 fots katmaran med stora och bekväma ytor att njuta av. Båten har 6 separata dubbelhytter med egen wc/dusch. Denna förstklassiga katamaran erbjuder en lyxig tillflyktsort att återvända till efter att ha tillbringat dagarna med att utforska iland.

Boka en privat dubbelhytt med eget badrum som ger dig möjlighet att njuta av resan i bekvämlighet.

Om resmålet

Neapel och dess omgivningar erbjuder en fantastisk kombination av historia, kultur och naturskönhet när det gäller segling. Att utforska den historiska kustlinjen från Sorrento till Positano och vidare till Capri, Ischia och Ponza ger verkligen en unik och minnesvärd upplevelse.

Utforska det bästa av Italien från vattnet på en segelkryssning längs Amalfikusten och Phelgraean Islands. Att besöka platser som Procida, Ischias Sant'Angelo-bukten, Capri, Li Galli-öarna, Positano, Sorrento och Ravello ger dig verkligen en möjlighet att uppskatta den mångsidiga skönheten och kulturen i regionen.

Att segla på en rymlig katamaran är ett bekvämt sätt att njuta av resan samtidigt som besättningen tar hand om seglingen och matlagningen, vilket låter dig koppla av och verkligen fördjupa dig i upplevelsen. Den italienska kulturen och det lokala köket är definitivt något att se fram emot, och en perfekt möjlighet att uppleva de kulinariska läckerheterna som området har att erbjuda.

Sorrento och Positano: Dessa charmiga städer längs Amalfikusten erbjuder pittoreska vyer, färgglada byggnader på klipporna och en rik kultur. Utforska smala gränder, besök lokala butiker och njut av den avslappnade atmosfären.

Capri: Den vackra ön Capri är känd för sina imponerande klippformationer, som Faraglioni, och den kända Blå Grottan. Här kan du njuta av utsikten över det turkosblå havet och den lummiga naturen.

Ischia: Känd för sina termiska källor, erbjuder Ischia avkoppling och möjligheten att bada i varma källor vid stranden. Ön har också vackra stränder och grönskande trädgårdar.

Ponza: Denna mindre kända pärla erbjuder klippiga kustlinjer, kristallklart vatten och pittoreska fiskebyar. Det är en fantastisk plats för avkoppling och att utforska naturen.

Dagsprogram

 • DAG 1 LÖRDAG: POZZUOLI / CORRICELLA (PROCIDA) (Navigationstid: 1,5 Tim)

  Efter incheckningen ombord på basen i Pozzuoli (kl 18.00) kommer vi att segla endast 6nm innan ankomst till Corricella-bukten i Procida. Viken är känd för sin by med husen byggda på toppen av varandra och bildar sida vid sida ett block av olika färger. Byn är känd för att vara en trevlig plats, och erbjuder en hisnande utsikt, särskilt när solen skiner på alla färgade hus.
  Inga bilar är tillåtna och endast genom att använda trappor och slingrande passager är det möjligt att njuta av en aperitif, middag iland eller promenera till huvudbyn Terra Murata eller Casale Vascello. Natt för ankar i viken.

 • DAG 2 SÖNDAG: PROCIDA / SANT'ANGELO (ISCHIA) (Navigationstid: 1,2 Tim) / CASTELLO ARAGONESE (Navigationstid: 50 Min)

  Efter ett dopp i havet och en typisk procidansk frukost (lingue al limone) bege dig till Ischia, största ön i Neapelbukten och en populär destination vid kusten, passera nära Vivara, som är ansluten till Procida med en bro. Denna ö är hem för ett naturreservat med sällsynta växter, kaniner och fåglar. Efter att ha seglat i 8nm kommer vi fram till Sant'Angelo bay och Maronti strand. Viken är fantastisk men glöm inte att besöka den lilla fashionabla byn eller Le Fumarole strand som lätt kan nås via en liten stig från hjärtat av denna by.
  Runt 16:00 kommer katamaranen att flytta till en vik nära Ischia Ponte (4nm från Sant’Angelo). Ischia Ponte är känt för sitt medeltida slott som har utsikt över bukten nedanför (Castello aragoniska). En middag ombord under slottet och en promenad bland butikerna i Ischia Ponte kommer bli en oförglömlig upplevelse.

 • DAG 3 MÅNDAG: ISCHIA / CAPRI (Navigationstid: 3 Tim)

  Segling på morgonen 19 nm från Ischia till Capri. Lär känna öns Faraglioni-klippor, besök den Blå grottan och titta på vattnets fantastiska färg när solljuset träffar grottorna. Tur runt ön, passera nära den berömda Faro och stanna för att njuta av atmosfären vid Marina Piccola. Genom att lägga till vid den mest kända betongpiren i världen, glöm inte att besöka byn Capri och dess smala gator fulla av butiker, La piazzetta, Via Tragara, Via Camerelle etc. Varje dag är det kända personer från hela världen som lägger till i denna hamn med sina maxi-yachter.

 • DAG 4 TISDAG: CAPRI / POSITANO (Navigationstid: 1,0 Tim)

  Vi passerar genom Faraglioni-klipporna och beger oss mot Amalfikusten där höga berg, med speciella färger blickar ut över vikarna Nerano, Positano och Amalfi. Efter en segling på 8,5nm kommer du att simma i Li Gallis djupa vatten. Li Galli öarna, de tre steniga och ensamma öarna (Gallo Lungo, Castelluccio och Rotonda) som ligger några kilometer från stranden av Positano, speglar sig i det klara havet som vetter mot Amalfikustens pärla. Kort segling på 4,5nm till Positano. Stanna i Positano där landskapets obestridda skönhet har bidragit till att göra Positano och Amalfikusten kända över hela världen. Glöm inte att köpa
  typiskt "Positano mode" fräscha linneklänningar, lädersandaler, färgglad keramik och typisk Limoncello.

 • DAG 5 ONSDAG: POSITANO / AMALFI (Navigationstid: 1,0 Tim)

  Efter frukost seglar du mot Amalfi (6nm från Positano), och passerar nära Praiano och Cona dei Marini. Kort stopp för att besöka den fantastiska Furorefjorden, en djup spricka i klippan vid mynningen av en brant dal som faller i havet, som har kvar en liten strand med en liten och pittoresk fiskeby. Här bland de pittoreska "monazzeni" började det stormiga förhållandet mellan Roberto Rossellini och "Nannarella" under inspelningen av "L'Amore". Husen som idag är bebodda har förvandlats till ett intressant Ecomuseo. Precis bakom Capo Conca är Amalfi. Amalfi (på UNESCOs världsarvslista), en av de fyra italienska republikerna, som är full av historia, med fantastiska, rika gamla byggnader och museer. St Andrews katedral på Piazza Duomo, Basilica del Crocifisso, den antika arsenalen av Sjöfartsrepubliken och pappersmuseet är bara några av Amalfis underverk.

 • DAG 6 TORSDAG: AMALFI / SORRENTO (Navigationstid: 3 Tim)

  På morgonen föreslår vi att du tar en buss från Amalfi till Ravello. Belägen på en klipphäll, 365 meter högt, ligger Ravello mitt på Amalfikusten, med utsikt över hela Salernobukten. Det är en av de mest populära destinationerna på den gudomliga kusten, på grund av oemotståndlig fascination och berömmelse som gjorde den berömd, en perfekt kombination av konst och musik. Tidigt på eftermiddagen går katamaranen till Sorrento, lämnar Amalfikusten och in på Sorrentokusten. 18nm från Amalfi till Sorrento där du kan beundra fantastiska landskap och simma i den vackra bukten (Neranobukten eller Marina di Puolo). Natt i Sorrento Bay och ett besök i byn under kvällen.

 • DAG 7 FREDAG: SORRENTO / POZZUOLI (Navigationstid: 2,5 Tim)

  På morgonen kan du simma i Sorrento Bay eller gå genom staden. På tidig eftermiddag, segla tillbaka mot basen i Pozzuoli och passera längs Neapelkusten och beundra staden Neapel vid havet med sitt Castel dell’Ovo, Posillipo-kullen och ön Nisida. Natt i Pozzuoli Marina.

 • DAG 8 LÖRDAG: POZZUOLI

  Avstigning kl 9.00.

  Resplanen kan ändras utan föregående varning, beroende på väderförhållanden och/eller tekniska skäl.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo