Skip to main content

Malta

Malta | Gruppresa

Malta erbjuder härlig variation i sin lilla skärgård. Här finns förhistoriska tempel, fossilbockade klippor, dolda vikar, spännande dykning och en historia med anmärkningsvärd fyllighet.

Dagsprogram

Dag 1: Marsaxlokk

Tidig avresa från Arlanda. Efter ankomst till Malta beger ni er omgående till den förtjusande fiskebyn Marsaxlokk, känd för sina färgglada fiskebåtar som kallas luzzu. Här välkomnas ni till Malta med en trevlig lunch på en av hamnrestaurangerna. Efter denna behagliga introduktion till vårt lilla värdland (världens NIONDE minsta nation!) beger ni er med buss till St. Paul´s Bay och hotellet. Under eftermiddagen kan man njuta av sol och bad och på kvällen beger ni er till fots till en närbelägen restaurang.

Dag 2: Mdina

Denna dag skall ni ta en närmare titt på Malta och stifta bekantskap med öns intressanta historia. Ni börjar med gamla huvudstaden Mdina, grundad av fenicierna redan på 700-talet f.kr. Staden präglas av smala gränder och arkitekturen härstammar från den arabiska tiden.

Araberna besatte Malta år 870 och i slutet av 1000-talet erövrades ön av de normander som vid denna tidpunkt härskade över Sicilien. Under förmiddagen gör vi en guidad promenad i den intressanta staden och avslutar besöket med lunch. Därefter styr vi mot Valletta som grundades som ny huvudstad sedan johanniterriddarna fått ön i gåva av tysk-romerske kejsaren Karl V år 1530. Malteserriddarna styrde sedan öriket fram till slutet av 1700-talet då Napoleon intervenerade och förvisade riddarorden. Efter en kort tid av franskt herravälde tog sedan engelsmännen över, år 1814. Efter ankomst till Valletta beger ni er omgående till hamnen för en båttur till ”de tre städerna” Cospicua, Vittorioso och Senglea. De ”tre städerna” ligger på varsin halvö vid sidan om Valletta och präglas av de väldiga befästningar som johanniterriddarna lät uppföra. I modern tid spelade de tre städerna viktig roll under de båda världskrigen eftersom britterna hade en stor flottbas här. Efter en intressant dag med nedslag i Maltas historia återvänder ni till hotellet i St Paul´s Bay för middag.


Bild: Mdina.

Dag 3: Egna aktiviteter

Dagen vigs åt egna aktiviteter, sol och bad rekommenderas.

Dag 4: The Grandmaster's Palace

Även denna dag beror på hur studiebesök organiseras. Eftersom besök på Maltas justitiedepartement är under planering är det lämpligt att koncentrera dagen till huvudstaden Valletta. Beroende på utformning och omfattning av detta besök föreslås rundtur och ledig tid i Valletta. Ett av stadens ”måsten” är ett besök på The Grandmaster´s Palace, varifrån johanniterriddarnas stormästare styrde sitt rike. Vallettas säregna karaktär med drag av San Francisco präglas också av malteserriddarnas praktbyggnader i kalksten vilka ger staden sitt speciella skimmer.


Bild: Grandmaster's Palace.

Dag 5: Hemfärd

Efter frukost är det dags att vända åter till flygplatsen för hemfärd. Ni tar farväl av ”honungsön” vilket namnet Malta lär betyda, sprunget ur det tidiga grekiska namnet Melita.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Marsaxlokk.
Dag 2: Mdina.
Dag 3: Egna aktiviteter.
Dag 4: The Grandmaster's Palace.
Dag 5: Hemfärd.

I grundarrangemanget ingår:

 • Flyg T/R inkl flygskatter
 • 4 nätter i dubbelrum med havsutsikt
 • 4 frukostbufféer
 • 3 middagar och 2 luncher
 • Alla transporter enligt program
 • Entréer
 • Lokalguide under utflykter

Pris per person i dubbelrum från 13 900.

Fler resmål

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo