Skip to main content

Venedig

Venedig | Gruppresa

Som en skimrande pärla ligger Venedig innesluten i sin lagun, skyddad men ändå utsatt för förfallets tärande tand. Det är en stad full av hemligheter, med sina trånga och mörka prång som de flesta tycks leda vilse och alla sina små broar, trappor och gränder.

Dagsprogram

Dag 1: Avresa

Transfer från flygplatsen över Frihetsbron till Piazzale Roma, den stora busshållplats som är så långt man med buss kan komma i Venedig. Där lastas resväskor över till speciella bagagebåtar som tar bagaget till hotellet.

På kvällen blir det middag på Ristorante il Canaletto som ligger en bit från Markusplatsen. Ni åker båt genom den stora Giudeccakanalen till en hållplats en bit ifrån Markusplatsen. Sedan går ni via Markusplatsen till restaurangen. Efter middagen som består av venetianska specialiteter tar ni återigen båt tillbaka till hotellet.

Dag 2: Dogepalatset & Markuskyrkan

Eftermiddagen gör ni stadspromenad och naturligtvis blir det en guidad tur i Dogepalatset och i Markuskyrkan.


Bild: Dogepalatset.

Dag 3: Murano

Under eftermiddagen en båttur i lagunen med stopp på öarna Murano, där det världskända venetianska glaset tillverkas, Torcello med sin berömda kyrka med mosaiker, samt Burano med de färgglada små husen och spetstillverkning. Turen tar cirka fyra timmar.

Dag 4: Piazzale Roma

Efter en lugn morgon promenerar ni till Piazzale Roma. Ni lämnar Venedig för en guidad tur i dess omgivningar. Ni kör längs med Brentakanalen med sina många venetianska villor från olika epoker. I den mest berömda av dem, Villa Pisani som ligger i den lilla byn Stra, gör ni ett besök inne i villan samt i parken. Därefter åker ni tillbaka mot Venedig. Längs med vägen stannar ni för lunch på en restaurang med venetianska specialiteter. Efter lunch besöker ni ytterligare en berömd villa, Villa Foscari eller Villa della Malcontenta som den också kallas och ni är åter i Venedig under sena eftermiddagen.


Bild: Venedig.

Dag 5: Hemresa

Dags att lämna Venedig för denna gång. Transfer till flygplatsen i god tid för hemresa.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Avresa.
Dag 2: Dogepalatset & Markuskyrkan.
Dag 3: Murano.
Dag 4: Piazzale Roma.
Dag 5: Hemresa.

I grundarrangemanget ingår:

 • Flyg Köpenhamn-Venedig, flygskatter,
 • Transporter/transfer
 • 4 nätter i dubbelrum med frukost
 • Pris per person i dubbelrum från 11 800:-

Fler resmål

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler skräddarsydda gruppresor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo