Skip to main content

Medelhavskryssning - MSC Cruises

Boka en kryssning med MSC Cruises i Medelhavet till välkända platser och avlägsna pärlor, njut av lokala delikatesser och otroliga stränder. Sommaren 2024 erbjuder ett stort utbud av både fartyg och rutter i Medelhavet med ett större och ännu mer varierat utbud av dryck. 

Rutt

Se Europas guldkorn med en Medelhavskryssning

MSC Seaside tar dig med på en härlig kryssning i Medelhavet. Upplev Civitavecchia (Rom), Palermo, Ibiza, Valencia, Marseille och Genoa och för att sedan avsluta i Civitavecchia.

Under kryssningen i Medelhavet får du möjlighet att se några av Europas riktiga guldkorn. Dessutom bor du i bekväma hytter och kan nyttja allt som finns ombord. Du erbjuds förstklassig underhållning, flera restauranger med mat i världsklass och härliga pooler.

Dag 1 - Civitavecchia (Rom), Italien

Hamnen i Civitavecchia är en av de största i Italien och är naturligtvis en destination för MSC-kryssningar i Medelhavet. Civitavecchia har en tusenårig historia på grund av sina vikar längs kusten, som erbjöd ett perfekt skydd för fartyg, vilket gör den till en naturlig hamn långt innan kryssningsfartyg seglade på haven, och i själva verket var hamnen känd för romarna som Centumcellae.

Dag 2: Palermo, Italien

En semester till Italien med MSC Cruises är den perfekta chansen att besöka Siciliens regionala huvudstad. Palermo är en livlig hamn som erbjuder en blandning av konst och arkitektur och barockkyrkor, kombinerat med en mängd medeltida gator och marknader.


Bild: Palermo Katedral

Dag 3 - Till havs

Njut av roliga och nya upplevelser dygnet runt på ett MSC Cruises-fartyg, från inomhus- och utomhusaktiviteter under dagen till magisk kvällsunderhållning. Med biografer, turneringar och tävlingar, utomhusaktiviteter som passar hela familjen och magisk underhållning kan det bli svårt att välja mellan allt du kan se och uppleva.

Dag 4 - Ibiza, Spanien

Även om Ibiza i första hand är känt för sin partyscen, så är det en destination för MSC Mediterranean Cruises och imponerar med sin befästa gamla stad, rika arkeologiska platser och strålande utbud av stränder. 

Dag 5 - Valencia, Spanien

Valencia, tidigare en romersk bosättning, är en karismatisk hamnstad vid Spaniens kust och en destination för MSC Mediterranean Cruises. Dess kombination mellan modern och antik arkitektur är en syn att se – från de futuristiska stilarna i Staden för konst och vetenskap till Valencia-katedralen från 1200-talet. Gå runt dess avenyer och torg och njut av stadens trollbindande energi. För vilsamma sysselsättningar, ta in skönheten i dess skyddade naturliga underverk inklusive Albufera National Park.


Bild: Valencia

Dag 6 - Marseille, Frankrike

När du kryssar i södra Frankrike så är det värt att veta att Marseille är det mest kända och befolkade storstadsområdet i landet efter Paris och Lyon. När du stiger från ditt MSC-kryssningsfartyg är kaféerna belägna runt Vieux Port, där glittrande fisk säljs direkt från båtarna på quai des Belges, underbara platser att observera stadens gatuliv på.

Dag 7 - Genua, Italien

Genua är fantastiskt eklektisk, levande och full av stil; det är en fantastisk kryssningsutflykt. Under en semester till Genua kan du utforska dess gamla stad: ett tätt och fascinerande nät av medeltida gränder som är hem till stora palats byggda på 1500- och 1600-talen av Genuas rika handelsfamiljer och nu förvandlade till museer och konstgallerier. Du bör uppsöka Cattedrale di San Lorenzo, Palazzo Ducale och renässanspalatsen Via Garibaldi som innehåller grädden av Genuas konstsamlingar, samt möbler och inredning från de största dagarna i stadens förflutna, när dess fartyg seglade till alla hörn av Medelhavet.


Bild:
Genoa

Dag 8 - Civitavecchia (Rom), Italien

Avstigning under morgonen och möjlighet att förlänga din resa med någon eller några nätter på hotell i Rom.

Resfakta

I grundarrangemanget ingår:

 • 7 nätters kryssning med MSC Cruises fartyg MSC Seaside
 • helpension, skatter, shower och föreställningar

  Hotellserviceavgift (betalas ombord) från 750 kr

Fartyg

Välkommen ombord på MSC Seaside

MSC Seaside skriver om regelboken för kryssningsfartygs konstruktion genom att blanda inomhus- och utomhusområden för att ansluta dig med havet som aldrig förr. Runt hela fartyget så lågt som däck 8, finns en unik strandpromenad med ställen att äta, dricka, shoppa, bada och sola. Och du kan njuta av fler utmärkta utsikter från ett inglasat atrium med två däck och panoramahissar.

Visa källbilden
Bild: MSC Seaside

Waterfront Boardwalk

Promenaddäcket Waterfront Boardwalk är perfekt för en avkopplande promenad. Vid en punkt går den över till en skywalk i glas där du kan njuta av en häpnadsväckande utsikt över havet. På promenaddäcket finns ett stort utbud av restauranger, barer och andra platser där du kan koppla av.

Restauranger och buffé

På MSC Seaside kan du njuta av den spektakulära utsikten över havet medan du äter. Och med nio härliga restauranger att välja mellan, inklusive fem sofistikerade specialitetsrestauranger, så är det lika varierat som utsökt att äta middag på MSC Seaside.

Miami Beach Pool

Från den unika Miami Beach Pool på däck 16 har man en fantastisk havsutsikt. Här finns naturligtvis gott om plats att njuta av solen tack vare de innovativa solsängarna som är speciellt utformade för att gästerna ska komma ännu närmare poolen.

South Beach Pool

För att komma ännu närmare havet medan man solbadar kan gästerna också sträcka ut sig vid den eleganta South Beach Pool i aktern på fartyget på däck 7. Och för en ännu mer fantastisk utsikt, ta en tur med en av de två panoramahissarna som går upp till översta däck.

Atrium över fyra däck

Ett inglasat atrium som sträcker sig över fyra däck bildar en mötespats med härlig atmosfär där gästerna kan njuta av liveunderhållning och panoramautsikter. Och från två gångbryggor med glasgolv utanför atriumet får gästerna en andlös vy nedåt.

Toppmodernt gym

Panoramagymmet ombord på MSC Seaside är utrustat med den senaste konditions- och styrketräningsutrustningen från Technogym®, och erbjuder ett brett utbud av fitnesspass och träningsprogram. Perfekt för alla som vill hålla sig i form under sin kryssning.

Hytter

Royal Suite

 • Royal-sviter från cirka 52 m². (inklusive en balkong på 16 m²).
 • Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
 • Luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Klicka här för att se hytten i 360° vy: Royal Suite

Royal Suite.
 

Executive & Family Suite

 • Executive- och Family-sviter, från ca 45 till 53 m² med förseglat panoramafönster.
 • Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
 • Luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Klicka här för att se hytten i 360° vy: Executive & Family Suite


 

Deluxe Suite

 • Deluxe-sviter från ca 23 till 29 m² med balkong.
 • Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
 • Luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.


 

Suite

 • Sviter från ca 32 till 41 m² med balkong.
 • Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
 • Luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.
 • Hytterna 9009, 9010, 10007, 10008, 11009 och 11010 har hörnbalkong.

Klicka här för att se hytten i 360° vy: Suite


 

Suite med förseglat panoramafönster

 • Sviter från ca 21 till 25 m² med förseglat panoramafönster.
 • Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
 • Luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Resmål

Medelhavet - historiska hamnar och städer 


Under en kryssning i Medelhavet med MSC Cruises kan du upptäcka det bästa av kultur, traditioner och monument som berikat de här kusterna i århundraden.

En medelhavskryssning ger dig möjlighet att upptäcka områdets länder, folk och tusentals år av historia, precis som gamla tiders sjömän då de seglade från Italien till den grekiska övärlden. När du reser med MSC Cruises får du tillfälle att ta en närmare titt på Italiens historiskt intressanta hamnar, från Bari till Venedig och från Genua till Neaepel. Du kan beundra de pittoreska franska städerna Cannes och du får uppleva spansk kultur i Barcelona, Malaga, Valencia och Ibiza.

Följ med på utflykter som organiseras av vår personal och njut av det grekiska solskenet medan du besöker berömda historiska platser eller upplever kroatisk musik och mat på vägen österut.

Fråga oss om fler kryssningsrutter.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo