Skip to main content

Skånsk Vinfestival

Skånsk Vinfestival 29 juli 2022 

Vinfestivalen "Smaka Svenska Viner" är en höjdpunkt som bara blir bättre och trevligare för varje år. 2022 blir det sjätte gången som den arrangeras. Följ med och njut av lokala viner tillsammans med vår egen ciceron och sommelier Carina Olofsson Gavelin. 

 

Dagsprogram

Upplev skånska viner på plats 

Skåne är en fantastisk region att besöka för svenska viner. Låt dig inspireras av vår egen ciceron och sommelier Carina Olofsson Gavelin från Gavelinwine när vi besöker vinfestivalen Smaka Svenska Viner och smakar viner som producerats i Skåne.

Dag 1 29 juli

Start Malmö Norra Vallgatan 10.00 (Frans Suell statyn)

Vi är på plats och provar viner, äter fantastisk mat, lär oss lite om hur man odlar druvor eller bara har en skön sommardag på en av de vackraste vingårdarna på Österlen.
Under festivalen kan du diskutera vintillverkning i Sverige med våra duktiga vinmakare. Ett 10-tal vingårdar finns på plats. Sammanlagt kommer där att vara mellan 30-40 olika viner som går att prova.
Guidade turer i vinodlingen för inspiration på dagarna med team Skepparps Vingård.

Jesper - Tareq - Hasse

Tareq Taylor med team lagar sin omtalade festivaltallrik och serverars varje dag mellan klockan 12-16. Jesper Aspegren håller i alla trådar under festivalen som konferencier. Passa på och ta en snabbkurs i sabrering tillsammans med Hasse Johansson.

17.00 kör vi åter mot Malmö.

Resfakta

Kort dagsprogram:

 

Dag 1 

Besök på vinfestivalen. Vinciceron på resan är sommelier Carina Olofsson Gavelin från Gavelinwine. 

Preliminärt program.

Vår guide Carina Olofsson Gavelin

 

Jag är diplomerad sommelier och driver företaget Gavelinwine, sedan 1997 har jag arbetat med vin & mat både professionelt som vinjournalist i Skåne och som utbildare. För att bredda mitt vinkunnande ytterligare anlade jag mig egen vingård 2005 i Malmö. Att sköta, skörda och därefter tillverka sitt eget vin för att sedan njuta av ett gott svalt vitt vin är en upplevelse.

 

I arrangemanget ingår: 

 • bussresa
 • dricka & lättare förtäring på bussen
 • entréavgift
 • 10 dryckeskuponger
 • 1 vinglas
 • guidning av egen professionell sommelier Carina Gavelin 
 • Tareq Taylors mattallrik och ett glas vin     

 

 • Minsta antal för resans genomförande är 35 personer. Vi reser luftigt i stor helturistbuss.

Om resmålet

 

Vinfestivalen "Smaka Svenska Viner" är en höjdpunkt som bara blir bättre och trevligare för varje år. Nu blir det sjätte gången som den arrangeras. Intresset för svenska viner och för festivalen är stort. Sommaren 2019 kom över 3500 besökare. Många har gjort festivalen till sin återkommande sommaraktivitet - en tradition. Konferencier är ingen mindre än Jesper Aspegren.

 

Fler vinresor

Nyfiken på andra vinresor?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler gruppresor >>


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo