Skip to main content

Rundresa Irland

Rundresa Irland 06 - 13 september

Följ med oss till Irland den sjungande, dansande, skummande och gröna ön. Irländsk folkmusik, Riverdance, Guiness och charmigt (?) opålitligt väder! Detta i kombination med en spännande historia, vackra vyer och kulturella skatter gör Irland till ett resmål du bara måste besöka.

 

Dagsprogram

Dag 1:  Ankomst Irland

Ankomst till Dublins flygplats. Transfer till hotell Travelodge Plus Dublin City Centre. Tid för lunch på egen hand och för den som vill utforskar vi sedan tillsammans centrala Dublin till fots. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Blarney Castle och Kerry  

Njut av en första irländsk frukost på hotellet innan vi lämnar Irlands huvudstad och reser mot County Kerry. På vägen stannar vi och besöker Blarney Castle och här finns legendariska Stenen av Eloquence (vältalighet). Kyss den och du kommer aldrig mer att sakna ord. Vi hinner även med shopping på Blarney Woollen Mills. Byggd 1823 var ullfabriken en viktig arbetsgivare under hungersnöden. 1976 köpte Chris Kelleher, själv f d arbetare, den gamla fastigheten. På kort tid förvandlade Chris och hans familj byggnaden till vad som kanske är Irlands största kvalitetshantverksbutik. Natten spenderas på Ballyroe Heights Hotel i Tralee. Hotellet ligger i ett 1,5 hektar stort skogsområde och här kan man beundra utsikten över Sliabh Mish bergen. Beläget 3 km från Tralee stad är hotellet den perfekta basen för de närmaste dagarnas utflykter.

Dag 3: Ring of Kerry

En stärkande frukost gör oss redo för Iveraghhalvön och dess spektakulära landskap med berg, torv, myrar, sjöar och en magnifik utsikt över Atlanten. Den 18 mil långa landsvägen kallas Ring of Kerry och är en populär turistväg. Vi passerar genom Killorglin, känd för sin Puck Fair (bockfestival), Glenbeigh med sin panoramautsikt över Dingle Peninsula och Dingle Bay. Vi kör igenom lilla Waterville, 462 invånare, vackert beläget på ett smalt näs. Sneem Village, känd för sina färgglada hus, innan vi anländer till Killarney. Längs Ring of Kerry stannar vi vid en gård för en fårhundsdemonstration. Besöket börjar med en genomgång av de olika fårraserna följt av en introduktion till bondens viktigaste verktyg, hans vallhundar. Bonden visar med hjälp av sina hundar hur han genom att arbeta tillsammans med dem kan ta en fårflock från bergstoppen till fårhagen nära gården. Övernattning på Ballyroe Heights Hotel.

Dag 4: The Burren och Cliffs of Moher  

Frukost följt av en resa norrut till Tarbert och en kort båttur till mynningen av floden Shannon för att landa på Clares strand vid Killimer. Vi reser längs kusten till Cliffs of Moher, de mest majestätiska klipporna i Irland som reser sig från Atlanten och en sträcka på över 7 km. En klar dag kan man beundra Aranöarna & Connemarabergen. The Burren, namnet kommer från det irländska Boireann som betyder "ett stenigt land",  är en märklig och unik region i Europa. Det är en hög platå av porös kalksten belägen i Norra Clare. Kalkstenen är bar, utan växtlighet eller mark som täcker stenen, men Burren är inte så öde som man tror, sprickorna tillåter olika typer av blommor att växa året runt och klipporna döljer många grottor som till exempel Ailwee. Övernattning på Treacys Oakwood Hotel i Shannon.

Dag 5: Galway och kryssning

Självklart börjas dagen med irländsk frukost. Idag guidas vi i Galway, denna vackra plats som har lockat till sig många musiker och artister genom åren, och besöker Galway Cathedral. Byggd mellan 1958 och 1965 är det en av de mest imponerande byggnaderna i staden. Till havs! Eller nästan för nu ska vi kryssa, cirka 1,5 timme, längs Corribfloden mot Irlands största sjö Lough Corrib. Vi avnjuter scones och en Irish Coffee ombord Corrib Princess. Vi kommer att få en oöverträffad utsikt över de historiska monumenten som gör detta till en av de mest spektakulära vattenvägarna i Irland. Övernattning på The Clayton at Ballybrit Hotel i Galway.

Dag 6: Connemara  

Efter frukost reser vi genom den vackra Connemararegionen fylld med sjöar, floder, myrar & berg. I hjärtat av Connemara ligger Kylemore Abbey. Ibland kallad Irlands Taj Mahal eller miniatyrkatedralen. Mitchell Henry lät bygga kyrkan till minne av sin avlidna hustru 1881.  Den har varit hem åt den irländska benidiktinorden och dess nunnor sedan 1920.  Vårt nästa besök är hos en bodhrán maker (traditionell irländsk trumma). Roundstone Music and Crafts ligger i ett före detta franciskanerkloster i Roundstone och här finns Malachy Kearns, mer känd som Malachy Bodhrán, som är känd för sin tillverkning av den traditionella trumman. Malachy gör bodhráns åt den världsberömda Riverdancetruppen och han är för närvarande den ende heltidstillverkaren av bodhrán i Irland. Vi återvänder till Galway och The Clayton at Ballybrit Hotel.

Dag 7: Dublin The Fair City

En sista frukost i Galway innan vi styr kosan mot Dublin The Fair City. Efter knappa tre timmars färd är vi framme i Dublin där vi först kommer att utforska norra sidan av staden med GPO (General Post Office) på O'Connell Street och Phoenix Park, den största offentliga parken i Europa.
Stadens södra sida verkar mer sofistikerad med sina stora georgianska torg och Trinity College, Dublin Castle och två anglikanska katedraler. Besök på EPIC, The Irish Emigration Museum, en toppmodern interaktiv upplevelse som ligger i de vackra valven i Custom House Quarterbyggnaden i Dublins Docklands. Upptäck historien och berättelserna om den irländska emigrationen. 10 miljoner män och kvinnor har emigrerat från Irland under århundraden. Gemensam avskedsmiddag.

Dag 8: Slan leat (farväl på gaeliska)

Efter frukost gör vi oss redo för att vid lunchtid flyga hem till Köpenhamn.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Dublins flygplats följt av transfer till vårt hotell i Dublin. Guidning till fots. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Blarney Castle och Kerry. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Ring of Kerry.

Dag 4: The Burren och Cliffs of Moher. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5: Galway och kryssning.

Dag 6: Connemara. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7: Dublin. Avskedsmiddag på hotellet. 

Dag 8: Hemresa från Dublins flygplats.
 

I arrangemanget ingår: 

 • Flygresa tur och retur Köpenhamn - Dublin med SAS samt transporter enligt program i bekväm helturistbuss med toalett
 • 7 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på olika hotell under resan
 • Utflykter och måltider enligt program 
 • Enkelrum mot tillägg 2 990 kr och på förfrågan. Vänligen kontakta First Class Travel info@firstclasstravel.se 
 • Pris för resa enligt ovan är 15 690 kr per person med reservation för ändringar i dagsprogram och pris
 • Max 25 resenärer. Minsta antal för resans genomförande är 20 personer. 

Hotell


Travelodge Plus Dublin City Centre***

Nyöppnat hotell, 2021, i hjärtat av Dublin med gångavstånd till Trinity College, Dublin Castle och Grafton Street. Rummen är utrustade med moderna badrum, tv och  mörkläggningsgardiner. 
Här bor vi en natt.

Ballyroe Heights Hotel, Ballyroe, Tralee, Co. Kerry***

Ballyroe Heights Hotel ligger i ett 1,5 hektar stort skogsområde med sluttande trädgårdar. Modernt hotell känt för sin gästfrihet med en inspirerande utsikt över bergen Sliabh Mish. Moderna, väldesignade rum. Beläget 3 km från Tralee stad. 
Här bor vi i två nätter.

Treacys Oakwood Hotel, Airport Road, Shannon, Co. Clare****

Treacys Oakwood Hotel ligger i hjärtat av Shannons centrum. Loungebaren och restaurangen har båda flygteman då Shannonflygplatsen ligger i närheten. Hotellet ligger bredvid köpcentret Skycourt.
Här bor vi en natt.

The Clayton at Ballybrit, 16 Briarhill Business Park, Ballybrit, Galway****

Hotellet ligger bara några minuters bilresa från Galway centrum. Välutrustade och rymliga rum, ät i The Tribes Restaurant eller i den avkopplande baren Enclosure. Tillgång till gratis träningsfaciliteter inklusive inomhuspoolen. 
Här bor vi i två nätter.

Sandymount Hotel, Herbert Road, Dublin****

Sandymount Hotel har drivits av familjen Loughran sedan 1955. En dold pärla med viktoriansk exteriör belägen mellan den vackra lummiga förorten Ballsbridge och kustbyn Sandymount. Började som ett pensionat med 4 sovrum 1955 och 2017 tilldelades Sandymount Hotel 4-stjärnig status av Failte Ireland 2017 efter en renovering på 8 miljoner euro inklusive uppgradering av sovrum.
Här bor vi en natt.

Om resmålet

Irland

Irland är en härlig kombination av stadssemester, äventyrssemester och hisnande naturupplevelser. Skyhöga klippor och livliga små städer. Från de svindlande Cliffs of Moher till den orörda Killarney Nationalpark. Lägg till en gästfri befolkning, en musik man inte kan låta bli att stampa takten till och väder man kan prata om i timmar så har du den smaragdgröna ön i ett nötskal. 

 

Fler resor

Nyfiken på andra resor?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler resor >>

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo