Skip to main content

Gilleje Badehotel

SPA, nostalgi och romantik på Gilleleje Badehotel

Badhotellet har funnits sedan 1895 och ligger oerhört vackert med utsikt över Öresund. Vid fint väder kan ni se hela vägen till Kullen i Sverige.

Hotell

Hotell

Här är det danskt "hygge" rakt igenom

Gilleje Badehotel startade som pensionat 1895 och ligger vackert på toppen av en 30 meter hög klint vid Nordsjällands nordligaste punkt, Gilbjerghoved. Här är en en unik mark - och havsutsikt där man kan se hela vägen till Kullen i Sverige.

Den vita huvudbyggnaden med blåmålade balkonger byggdes 1908 och atmosfären från början av 1900-talet har bevarats genom den varsamma renoveringen av hotellet. Det är ljust och mysigt överallt med svenskinspirerade möbler och mönstrade tapeter i tallblått och vitt. Här kan man ta allt med ro och som dansken säger "hygge sig". 

Havet och stranden inbjuder till långa härliga promenader och kombinerat med en stor badavdelning inbjuder Gilleleje Badehotel till besök både sommar och vinter.

Alla rum har gratis WiFi.

Gillelejes centrum ligger 1 km från hotellet och den gamla hamnen ligger 1,5 km bort. Gilleleje Badehotel ligger 35 minuters bilresa från Helsingörs historiska centrum och 50 minuter från Köpenhamn.

 

SPA

SPA

Ett riktigt danskt "badehotel" med olika badmöjligheter

Som gäst på Gilleleje Badehotel hänvisas du inte bara till att hoppa in i det svala blå Kattegat utan kan också använda hotellets badavdelning.

Här kan du njuta av "mentalhygien" i Maghoni-bastun eller låta dina muskler slappna av i ångbadet med välgörande eteriska oljor. Det finns även en Hamam-behandling i det turkiska badet (Haman-Kit med lyxprodukter från Kerstin Floridan kan köpas i receptionen) som man kan skämma bort sig själv med.

I denna resa ingår även en timmes helkroppsmassage. 

Om resmålet

Om resmålet

En vacker kustremsa

Gillelejes centrum ligger 1 km från hotellet och den gamla hamnen ligger 1,5 km bort. Gilleleje Badehotel ligger 35 minuters bilresa från Helsingörs historiska centrum och 50 minuter från Köpenhamn.

Oavsett om man tar bilen eller tåget så färdas man längs med den vackra kuststräckan mellan Köpenhamn och Helsingör. Här kan man göra små avstickare i någon av de många hamnarna och se många stora vackra villor. 

Bara 35 minuter från hotellet ligger Helsingör. Här kan man gå och mysa i timmar och sätta sig på torget och ta en öl och röd pölse. Äta en gammeldags Is (glass) med grädde, sylt och en gräddbulle på toppen. Vi rekommenderar ett besök i en av ost- och köttbutikerna. Vill man har lite mer kultur så bör man göra ett besök på Kronborgs slott som ligger en bit från Helsingörs hamn. Från Helsingörs hamn kan man ta färjan över till Sverige, de går var 20:e minut. 

Resfakta

Förslag till dagsprogram:

Dag 1:

Ankomst till från kl 14:00. Koppla av framför den öppna spisen eller ute på uteplatsen med en kopp kaffe eller te med hemlagad kaka.

Ta på badrocken och gå ner till vårt läckra badområde. Vistelsen inkluderar en välbefinnande helkroppsmassage (dag 1 eller 2).

Efter behandlingen är du mer än välkommen att koppla av i det angränsande loungeområdet eller använda andra faciliteter i badområdet, som mahognybastun, ångbadet eller det turkiska badet.

När ni är redo välkomnar vi er till vår mysiga matsal där vi serverar en läcker 3-rätters meny.

Dag 2:

Efter en god natts sömn vaknar ni upp till vår stora frukostbuffé. Nu är det dags för lite sightseeing i området, en promenad längs vattnet och Gilbjergstien, som leder hela vägen ner till Gillelejes gamla fiskeby, eller en sista resa till bastun & lite parterapi i det turkiska badet.

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo