Skip to main content

Familjevänlig medelhavskryssning - MSC Cruises

Familjevänliga fartyget MSC Seaview kryssar i medelhavet

MSC Seaview tar dig från Cannes till Palma de Mallorca, Barcelona, Ajaccio, Genua, La Spezia, Civitaveechia och tillbaka till Cannes igen.  

Rutt

Medelhavets pärlor

Denna resa bjuder på de mest uppskattade städerna från Frankrike, Spanien och Italien i samma resa. Dessa soliga städer bjuder på kultur, mat, vin och livsnjutning. 7 nätter med stopp i bl.a. Genua, Rom, Barcelona och Cannes. Ombord ingår alltid helpension och fantastisk underhållning varje kväll.

Dag 1: Cannes, Frankrike

Den lilla staden i södra Frankrike är för de flesta mest känd för sin prestigefyllda filmfestival men har mycket att erbjuda året om. Här får man småstadskänsla samtidigt som lyx, glamour, shopping och nattliv. 


Bild: Cannes.

Dag 2: Palma de Mallorca, Spanien

Många har varit på någon av Mallorcas många badorter men missat det bästa ön har att erbjuda Palma de Mallorca eller bara ”Palma”. De senaste åren har staden blivit ännu mer innehållsrik då shopping, restauranger och mode gått mer och mer åt det trendigare hållet. Här finner man små mysiga stränder närmare centrum eller lite större stränder en knapp mil utanför vid Playa de Palma. Det finns också magnifika byggnader och vacker arkitektur i den charmiga staden.   

Dag 3: Barcelona, Spanien

Välkomna till staden som har allt. En härlig kust med strand, pirer, caféer och matställen. Fantastisk arkitektur med bland annat Sagrada Família, en av världens mest kända byggnader. Shopping, nöjen, nattliv och alla de fantastiska tapasbarerna. Barcelona är en av västvärldens mest tätbefolkade städer och med alla turister som besöker staden varje år kan man tro att det blir trångt men staden sväljer magiskt alla så att man bara tänker på hur trevligt man har det.


Bild: Barcelona.

Dag 4: Ajaccio, Frankrike

Napoleons födelseort Ajaccio, som har spår från bosättningar från 2000år före Kristus, räknas som huvudstad på Korsika ”Skönhetens ö”. Staden är perfekt att utforska till fots. Man drömmer sig lätt bort när man går genom gränder kantade av pastellfärgade hus i fantastisk arkitektur och små mysiga butiker i gatuplan. Det har utkämpats otaliga strider av bland annat romare, greker, bysantiner och i mer modern historisk tid fransmän och italienare. Genom detta har ön ändå behållit sin egen identitet och den går inte att ta miste på.

Dag 5: Genua, Italien

Bland medelhavets pärlor är genuina Genua en av de mer dolda. Då det tidigare inte varit en stor turiststad upplevs den som mer äkta. Uppskattar man inte den italienska trafiken ska man bege sig till Genuas centrum som är helt bilfritt. Här kan man ströva bekymmersfritt mellan de olika piazzorna där det är som en egen by inne i staden.


Bild: Genua.

Dag 6: La Spezia, Italien

Den stora provinsstaden med det livliga hamnlivet på italienska rivieran. Med sitt läge mitt på gränsen mellan Ligurien och Toscana ger det ypperliga möjligheter att utforska båda regionerna under en dag. Annars stannar man i staden som har en superhärlig atmosfär och många egna sevärdheter. Shoppa på gågatan Via del Prione eller promenera ut med den breda hamnpromenaden och sätt er med ett glas vin med ett skådespel av båtar och skepp som rör sig genom hamnen. 

Dag 7: Civitavecchia, Italien

Civitavecchia ligger i provinsen Rom ca 7 km från Italiens huvudstad Rom. Civitavecchia har som många andra städer i Italien spännande utgrävningar, sagolika torg och historiska monument så man kan lätt spendera en hel dag bara i staden med omnejd men många väljer att ta en tur in till Rom också.


Bild: Civitavecchia.

Dag 8: Cannes, Frankrike

Cannes är en av de mest exklusiva bostadsorterna i hela Frankrike och har en lokal befolkning på ca 75 000. Staden är även högt uppskattad för internationella konferenser och festivaler av alla slag. Cannes ligger i Provence-Alpes-Côte d'Azur mer känd som bara ”Provence”.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Cannes, Frankrike
Dag 2: Palma de Mallorca, Spanien
Dag 3: Barcelona, Spanien
Dag 4: Ajaccio, Frankrike
Dag 5: Genua, Italien
Dag 6: La Spezia, Italien
Dag 7: Civitavecchia, Italien
Dag 8: Cannes, Frankrike

I grundarrangemanget ingår:

  • 7 nätters kryssning med MSC Seaview, helpension och underhållning varje kväll

Pris per person i dubbelrum från SEK 13 998.

Fartyg

MSC Seaview

Upplev medelhavet med MSC Seaview som är en upplevelse i sig. Fartyget bjuder på banbrytande arkitektur och fantastisk teknologi. Ombord får du en unik kryssningsupplevelse i total harmoni med havet. Vill du röra dig ombord kan du göra det på det unika promenaddäcket där du också hittar en uppsjö av butiker, härliga restauranger, caféer, barer, soldäck och poolområden.

Hytter

INSIDESHYTT

Alla sängar fungerar som både enkel- och dubbelsängar (på begäran). Rymlig garderob. Badrum med dusch.

Interaktiv TV. Telefon. Wifi-uppkoppling (tillgång mot avgift). Minibar och kassaskåp. Luftkonditionering.

Yta från ca 12 kvadratmeter.

 

UTSIDESHYTT

Alla sängar fungerar som både enkel- och dubbelsängar (på begäran). Rymlig garderob. Badrum med dusch.

Interaktiv TV. Telefon. Wifi-uppkoppling (tillgång mot avgift). Minibar och kassaskåp. Luftkonditionering.

Yta från ca 16 kvadratmeter.

 

BALKONGHYTT

Alla sängar fungerar som både enkel- och dubbelsängar (på begäran). Rymlig garderob. Badrum med dusch eller badkar.

Interaktiv TV. Telefon. Wifi-uppkoppling (tillgång mot avgift). Minibar och kassaskåp. Luftkonditionering.

Yta från ca 14 kvadratmeter.

 

SUITE

Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran). Rymlig garderob. Badrum med badkar.

Interaktiv TV. Telefon. Wifi-uppkoppling (tillgång mot avgift). Minibar och kassaskåp. Luftkonditionering.

Yta från ca 28 kvadratmeter.

Resmål

La Spezia – Pisa

Från La Spezia finns det alla typer av färdmedel till Pisa. Under hundralappen med buss eller tåg och lite mer för en taxi. Rådet för att få ut mesta möjliga från dagen är att följa med på en guidad tur så att man inte behöver stressa med tiderna. Lutande tornet känns som ett självklart stopp men missa inte allt annat som staden erbjuder. Piazza delle Vettovaglie är ett mysigt och pittoreskt torg ofta fyllt av studenter och lärare då det ligger mitt i Pisas universitetsområde. Se också till att stanna vid katedralen, dopkyrkan och den storslagna ­medeltida kyrkogården Camposanto.

Civitavecchia – Rom

Det går att ta sig mellan Civitavecchia och Rom till låg kostnad med buss, tåg och taxi för den som vill utforska på egen hand. Vill man istället få en guidad tur finns det många att välja mellan beroende på vad man vill se. Rom är en av de mest välbesökta städerna i världen men det finns fortfarande ett myller av lugna mysiga gränder och bortglömda torg med de mysigaste restaurangerna man kan tänka sig.

Karta


    För din trygghet
    • IATA logo
    • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
    • SRF logo