Skip to main content

Baltikums kryssning - Royal Caribbean

Lyxfartyget låter dig se många härliga städer

Östersjön har mycket att erbjuda och vi börjar vår kryssning från Köpenhamn till Berlin, Tallinn, St Petersburg, Helsingfors, Visby, Riga och avslutas i Stockholm. 

Rutt

Huvudstädernas resa

Jewel of the Seas går till sommaren ut från Köpenhamn och angör hamnar som Tallin, Riga och framför allt St Petersburg med dess katedraler och palats där några går att finna på UNESCOs världsarvslista.

Dag 1 – Köpenhamn

Välkomna till Skandinaviens huvudstad, om man frågar danskarna. Staden ligger på Danmarks huvudö Själland men sträcker sig även in på den lilla ön Amager där Danmarks största flygplats Kastrup ligger, det är även ön som landet kopplas ihop med Sverige via Öresundsbron. Köpenhamns kommun är landets folkrikaste och på denna yta finner man ca 10% av Danmarks befolkning. 


Bild: Köpenhamn.

Dag 2 – Berlin (Warnemünde)

Har Berlin havskust? Nej det har staden inte. Fartyget stannar i Warnemünde ca 20 mil norr om Berlin. Warnemünde var en liten fiskeby i norra Rostock och har fortfarande kvar den mysiga känslan. Idag är det en välbesökt semesterort inte minst för sin 150 meter breda sandstrand, den kilometerlånga promenaden, piren och den gamla fyren. Orten bjuder på 2000 km kuststräcka, fler än 2000 slott och herrgårdar och över 2000 vackra sjöar.

 

Dag 3 – Till havs

 

Dag 4 – Tallinn

Staden med många namn, Tallinn. Eller ”Reval” som är ett av de tiotal historiska namnen och faktiskt användes ända fram till andra världskriget. Staden med hamn mot Finska viken är Estlands största med knappt en halv miljon invånare. En av de många se värdigheterna ”Gamla staden” i Tallinn lades 1997 till UNESCOS världsarvslista.


Bild: Tallinn under vinter.

Dag 5 – St Petersburg

St Petersburg har flera historiskt kända namn som ”Petrograd” (1914–1924) och ”Leningrad” (1924–1991) beroende på vem som styrde Ryssland/Sovjet. 1617-1702 var staden under svenskt styre och då kallade vi den ”Nyen” Det många inte vet är att det nu är Rysslands näst största stad med över 5 miljoner invånare.

Dag 6 – St Petersburg

Staden vid floden Nevas utlopp i Finska viken är förutom ett stort affärscentrum ett uppskattat resmål med rikt kulturliv och utbrett nattliv, för den som kan ryska. Det gör att många ryssar väljer staden för sin semester. Vad som gör att ännu fler turister från resten av världen väljer St Petersburg är att nu för tiden räcker det med e-visum för att komma in i den ryska staden.


Bild: St. Petersburg.

Dag 7 – Helsingfors

Öst möter väst i Finlands största stad som både varit under svenskt och ryskt styre i olika perioder av historien. Helsingfors är landets nav och centrum för kultur, ekonomi, media och politik. Helsinki som finländarna själv säger och även en stor del av övriga världen för den delen, är en stad med ståtlig arkitektur och många kilometer strandlinje. Här ligger också en av världens största sjöfästningar Sveaborg som omfattar flera öar vid Helsingfors inlopp. Namnet Sveaborg kommer av att fästningen började byggas 1748 då Finland var en del av Sverige.

Dag 8 – Visby

Sveriges egen ”lilla” semester ö Gotlands ”huvudstad” har en rik historia som tydligt gestaltar sig i hela staden. Det mest tydliga exemplet är den 11 meter höga ringmuren som började byggas redan på 1100-talet. Visby är med på UNESCOS världsarvslista för att det är en av världens bäst bevarade medeltida städer. Den charmiga dialekt som talas sägs delvis härstamma från Hansatiden då Visby var en av nordens mest framstående handelsstäder och influerades från Centraleuropa både i språk och kultur.


Bild: Visby.

Dag 9 – Riga

Floden Daugava flyter genom Lettlands största stad Riga. Staden grundades av Kristaps den Stores eftermäle genom att bygget finansierades från ett barn som blivit buren över floden och sedan förvandlades till en kruka med guld. Många länder har under historiens gång velat ha staden under sitt styre och både Sverige, Ryssland, Polen och Tyskland har haft makten i området. Detta gör att det finns influenser från flera håll och ett av de mest besökta är den medeltidspräglade ”Gamla staden”.

Dag 10 – Stockholm

De många öarnas stad är verkligen en vattennära stad med både fantastisk arkitektur och stora grönområden mitt i centrum. Stockholm växte sakta fram från slutet av 1100-talet men Birger Jarl räknas av många som stadens grundare i mitten av 1200-talet. Köpstaden Stockholm blev 1436 officiellt Sveriges huvudstad och då mycket på grund av att den var en viktig handelsplats i Östersjön. ”Gamla stan” var på den tiden Stockholms centrum och flera av husen daterar bak till den tiden.


Bild: Stockholm.

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Köpenhamn.
Dag 2: Berlin (Warnemünde).
Dag 3: Till havs.
Dag 4: Tallinn.
Dag 5: St Petersburg.
Dag 6: St Petersburg.
Dag 7: Helsingfors.
Dag 8: Visby.
Dag 9: Riga.
Dag 10: Stockholm.

I grundarrangemanget ingår:

 • 10 nätterskryssning med Royal Caribbeans fartyg Jewel of the Seas
 • Helpension
 • Skatter
 • Dryckespaket (inkl alkohol)
 • Insideshytt

Pris per person i dubbel med all inclusive från 22 130:-

Fråga oss även om Jewel of the Seas 7 nätterskryssning.
Avresedatum: jun 2020.

Fartyg

Superpopulära Jewel of the Seas

Royal Caribbeans populära fartyg Jewel of the Seas har något för alla, gamla som unga. Mysiga poolområden för vuxna med barer, barnpool med vattenrutschkana och soldäck med bekväma solstolar. Vill ni röra på er finns en mängd aktiviteter som klättervägg, basketplan, löpbana eller minigolf. Vill ni ta det lungt kan ni boka avkopplande behandlingar på fartygets spa. Oavsett vad man är sugen på finns restaurangen för dig, en välsorterad bufférestaurang, grillrestaurang, italiensk à la carte eller kanske en saftig burgare. På kvällen bjuds det på Brodwayliknande shower, nattklubbar, lounger och barer.

Hytter

Hytter

Insides

Njut av en semester i det perfekta utrymmet. (Upp till 4 gäster)

Sängar
 • Två dubbelsängar som kan göras till en Royal King-säng
 • En eller två Pullman-sängar i hytter för upp till  3 eller 4 gäster
Storlek
 • Hytt: 15 kvm

Utsides hytt

Njut av den vackra utsikten från din mysiga hytt. (Upp till 4 gäster)

Sängar
 • Två dubbelsängar som kan göras till en Royal King-säng
 • En eller två Pullman-sängar i hytter för upp till 3 eller 4 gäster
Storlek
 • Hytt: 15 kvm

Rymlig balkonghytt

Ta in den fantastiska utsikten för en minnesvärd semester. (Upp till 5 gäster)

Sängar
 • Två dubbelsängar som kan göras till en Royal King-säng
 • En Pullman-säng i hytter för upp till 3 gäster
 • En dubbel bäddsoffa eller en enkel bäddsoffa plus en Pullman-säng i hytter för upp till 4 gäster
 • En dubbel bäddsoffa och en Pullman-säng i hytter för upp till 5 gäster
Storlek
 • Hytt: 17 kvm
 • Balkong: 4 kvm

Resmål

St Petersburgs Palats

Är man i St Petersburg är en tur till Vinterpalatset given. Palatset ligger vid floden Nevas västra strand mitt i centrum. Det på ryskt vis vackra palatset är om- och tillbyggt i många omgångar och på 1730-talet installerade till exempel kejsarinna Anna Ivanovna, Peter den stores brorsdotter, sitt hov här.
Ca 2,5 mil utanför St Petersburg hittar man i tidsenlig rokokostil det pampiga Katarinapalatset. Det byggdes av Katarina I av Ryssland (1684-1727) som ett sommarresidens för de ryska tsarerna men namngavs egentligen efter Katarina den stora (1729-1796) som var den sista att bo i palatset.

Stockholms muséer

Om man inte nöjer sig med att ströva omkring i mysiga gränder, sjöpromenader och grönområden finns det många muséer at besöka. Här kan man till exempel se världens bäst bevarade 1600-tals skepp. Det mäktiga Vasaskeppet finns att beskåda på Skandinaviens mest besökta muséum, Vasamuseet. Stockholms största museum är Naturhistoriska riksmuseet och det är enligt många stadens bästa. Muséet erbjuder allt mellan himmel och jord, ordagrant. Ni kan lära er om djur, natur, jorden, rymden och människan, se enorma avgjutningar av dinosaurieskelett och klappa äkta meteoriter. Och det bästa av allt, det är gratis.

Karta


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo