Skip to main content

Vinresa till Champagne

Vinresa till Champagne med buss 15 - 21 maj 2022

Följ med till Champagne och njut av världens härligaste bubblor i underbara miljöer med lyxiga middagar och luncher, boende på fyrstjärniga Grand Hôtel des Templiers i hjärtat av Reims. Vi besöker såväl utsökta mindre producenter som exklusiva Louis Roederer och kultproducenten Vilmart.

Dagsprogram

Lyxig vinresa till Champagne

Champagne är en fantastisk region att besöka. Följ med på en inspirerande vinresa. Häpnas av böljande vinodlingar och pittoreska byar. Upplev atmosfären och njut av riktigt goda champagner på plats. Vi reser med buss och det finns möjlighet till inköp på producentbesöken. Dagsprogram med reservation för ändringar.

Dag 1.  Söndag 16 maj

Vi reser med buss från Malmö och bor på övernattningshotell inkl. frukost i närheten av Düsseldorf i Tyskland.

Dag 2. Ankomstdag med Champagnehus de Luxe


Bild: Louis Roederer.

Vi ankommer till Reims och anrika Grand Hôtel des Templiers under eftermiddagen, där vi kommer att bo under hela vistelsen. Efter incheckning möts vi upp och promenerar gemensamt till vårt första champagnehusbesök som är på Louis Roederer. Där får vi en rundvisning i deras fantastiska källare där vi bland annat får se deras prestigechampagne Cristal i långa rader. Ett spännande och riktigt lyxigt besök.


Bild: Grand Hôtel des Templiers

På kvällen äter vi en gemensam middag med vin på Restaurang Le Crypto som är omnämnd i Michelin-guiden. Restaurangen ligger på promenadavstånd från vårt hotell.

Dag 3. Spännande lunch och besök i Epernay

Bussen lämnar hotellet kl. 8.30, vi kör genom det vackra landskapet till byn Mareuil-sur-Ay, vi gör dagens första besök hos Marc Hebrart där vi får en provning av deras champagner. Flaggskeppet i sortimentet är Spécial Club, Marc Hébrart är sedan 1985 medlem i Club ”Trésors de Champagne” som är en förening bestående av de bästa små odlarna.

Goda inköpsmöjligheter ges på våra producentbesök.


Bild: Champagneprovning                                 

Efter detta besök åker vi vidare till den vackra lilla Grand Cru-byn Aÿ, där besöker vi Champagne profilen Phillipe Brun som äger och är vinmakare på champagnehuset Roger Brun. Här kommer vi att äta lunch och få en provning av hans champagner.

Bild: Phillipe Brun.

Mätta och belåtna bär det vidare till byn Chouilly där vi besöker champagnehuset Coquillette, en noggrann producent där allting görs för hand. Vi får en provning på deras sortiment.


Bild: Besök hos champagnehuset Coquillette

Efter besöket hos Coquilette åker vi till Epernay, där stannar vi ett par timmar för fri tid med frivilligt besök hos Janisson-Baradon. Epernay är en trevlig stad med många små butiker, trevliga restauranger och caféer om man vill äta eller ta en kopp kaffe.  Vi tipsar er gärna. Något som också är trevligt att besöka är Avenue de Champagne, där kan man slinka in hos något champagnehus längs gatan och köpa ett glas av deras champagner, finns många att välja på.

Efter ett par timmar i Epernay åker vi tillbaka till Reims och hotellet, resten av kvällen är fri.


Bild: Epernay

Dag 4. Vilmart lunch och champagne på högre höjd

Bussen avgår från hotellet kl. 08.30 och vi kör söderut till byn Ambonnay där vi besöker Erik Rodez. Det är en familjeegendom i nionde generationen som i dag odlar biodynamiskt. Erik Rodez är en mycket spännande vinmakare som bland annat har arbetat på det prestigefyllda champagnehuset Krug. Han är även borgmästare i Ambonnay.


Bild. Erik Rodez

Efter detta åker vi till den kvalitativa kultproducenten Vilmart som ligger i den stillsamma byn Rilly-la-Montagne, där kommer vi att prova deras fantastiska viner och äta lunch.


Bild. Kultproducenten Vilmart.

Efter lunch är det en liten naturupplevelse som väntar, vi besöker Perchingbar i Verzy för en Tree top tasting. Vi får en härlig promenad genom skogen och uppe bland trädtopparna dricker vi champagne i en fantastisk miljö och tittar på den fina utsikten över regionen Champagne.


Bild: Perchingbar i Verzy

Efter vi har fått en stor boost av frisk luft och en trevlig upplevelse så åker vi tillbaka till hotellet. Resten av kvällen fri.


Bild: Notre-Dame de Reims.

Dag 5. Avslutningsdag med lite uppskruvad kvalitet

Bussen avgår från hotellet kl. 8.30 och vi kör till Chardonnaydruvans mecka Grand Cru-byn Le Mesnil-sur-Oger. Där besöker vi Robert Moncuit och får prova högkvalitativa chardonnaychampagner.

Efter detta åker vi till byn Avize där vi äter trerätters lunch med vin på restaurang Les Avisés som ägs av champagnehuset Selosse.

Bild: Restaurang Les Avisés

När lunchen avnjutits stannar vi kvar en stund i Avize och besöker champagnehuset De Sousa för en provning. En fantastisk producent som värnar om jorden och arbetar biodynamiskt efter traditionella metoder.    

Bild: De Sousa            

Vi åker sen tillbaka till hotellet för kanske en stunds vila, detta är vår sista kväll på plats i Champagne så vår gemensamma middag med tillhörande vin äter vi på Michelin Restaurangen Le Millénaire som har en stjärna. Restaurangen ligger inte långt från hotellet så vi promenerar dit tillsammans.


Bild: Le Millénaire

Dag 6. Ett sista besök med mycket smak och sen på väg hem

Efter utcheckning från hotellet avgår bussen kl. 9.00 mot byn Verzenay där vi stannar till för vårt sista besök. Detta blir hos Michel Arnould. En härlig producent som till stora delar använder Pinot Noir druvan i sina champagner, vi får en provning där vi kan njuta av fina champagner med mycket kraft och smak. När vi sätter oss i bussen igen styr vi hemåt med många härliga minnen! Vi övernattar i närheten av Bremen i Tyskland på hotell inklusive frukost. 

    

Dag 7. Hemkomst 

Efter frukost på vårt övernattningshotell nära Bremen kör vi sista sträckan hem via Rödby-Puttgarden. Ankomst till Malmö beräknas till runt 17-tiden. Vi har många nya intryck och härliga vinupplevelser med oss hem!

                       

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Buss från Malmö via Rödby-Puttgarden. Övernattning nära Düsseldorf inkl. frukost.

Dag 2: Buss till Reims. Louis Roederer. Incheckning Grand Hôtel des Templiers. Middag på Le Crypto, omnämnd i Michelinguiden.

Dag 3: Marc Hebrart. Roger Brun med lunch. Coquilette. Fri tid i Epernay med frivilligt besök hos Janisson-Bardon.

Dag 4: Vilmart med lunch. Erik Rodez. Tree top tasting på Perching Bar. Fri kväll i Reims.

Dag 5: Robert Moncuit. Lunch på Les Avisés. De Sousa. Middag på Michelinrestaurangen Le Millénaire.

Dag 6: Michel Arnould. Bussresa hemåt. Övernattning nära Bremen inkl. frukost.

Dag 7: Buss till Malmö via Rödby-Puttgarden.


Vinciceroner på resan är Lars Reitz Petersen, champagneexpert och ägare till Grand Cru Wine och Jeanette Rabe, utbildad sommelier med stort champagneintresse och Malmömunskänk. Preliminärt program.

I arrangemanget ingår: 

 • Bussresa tur och retur Malmö – Reims samt transporter enligt program i bekväm helturistbuss med toalett
 • 4 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på Grand Hôtel des Templiers
 • 2 nätter med del i dubbelrum på övernattningshotell inkl. frukost
 • 10 producentbesök (varav ett frivilligt) samt Perching Bar med champagne
 • 3 luncher inkl. vin varav en lunch på Les Avisés
 • 2 middagar, varav en restaurang omnämnd i Michelinguiden och en Michelinrestaurang
 • Ciceroner under resan är Lars Reitz Petersen, Champagneexpert och Jeanette Rabe, Sommelier
 • Enkelrum mot tillägg och på förfrågan. Vänligen kontakta First Class Travel
 • Pris för resa enligt ovan är 20 990 kr per person med reservation för ändringar i dagsprogram och pris
 • Ca 23 resenärer. Vi reser luftigt i stor helturistbuss för 50 pers. Gott om plats att handla med sig champagne hem

Hotell


Bild: Anrika Grand Hôtel des Templiers.

Grand Hôtel des Templiers

Fyrstjärniga Grand Hôtel des Templiers ligger i hjärtat av Reims med gångavstånd till de två mest välkända champagnehusen Louis Roederer och Krug. Hotellet är byggt på 1800-talet i vacker neogotisk stil. Här finns 18 gästrum som alla är unika i storlek och dekor, inomhuspool, terrass och bar för avkoppling på hotellet. Granne med hotellet ligger Michelinrestaurangen Le Millenaire.

Om resmålet

Champagne

Champagne är en världsarvsklassad vinregion där landsvägen slingrar sig genom små pittoreska byar med namn som känns igen från champagneetiketter. På båda sidor av landsvägen böljar sig lapptäcket med de perfekta vingårdarna, små skyltar längs kanterna avslöjar odlarens namn som Moët & Chandon, Louis Roederer och Vilmart. Ett distrikt som bjuder på magiska upplevelser för alla våra sinnen.

Reims

Reims är Champagnedistriktets största stad allmänt kallad Champagnes huvudstad. Det finns ett par saker som vi varmt kan rekommendera att göra och se under den lediga kvällen.

Den stora katedralen i centrum av Reims, Notre-Dame de Reims är fantastiskt vacker och känd över hela värden. Det är ett storslaget byggnadsverk i gotisk arkitektur så den är det absolut värt att besöka.

Det finns gott om möjligheter till shopping i Reims, små och stora butiker, kläder, mat med mera. Även många butiker som säljer champagne och allt som hör denna dryck till. Restauranger och barer är det också gott om. En bar som är väldigt trevlig att besöka är Trésors de Champagne som är en bar och butik som serverar och säljer champagner som ingår i Club Trésors de Champagne. Ett mysigt ställe att besöka och botanisera bland mindre odlare och deras bästa smaker.

Club Trésors de Champagne

Är en sammanslagning av 28 mindre odlare som var passionerade att framställa champagner med stor smak till rimligt pris. Champagnen är tvungen att vara årgångsbetecknad. För att utmärka sig togs beslutet att vinet skulle buteljeras i en gammaldags flaska. Föreningen startade 1971 och är nu som då strängt reglerad om vad som gäller för medlemskap.

Fler vinresor

Nyfiken på andra vinresor?

Se fler av våra gruppresor. Välj ett av våra handplockade resmål eller skräddarsy er egen drömresa!

Fler vinresor >>


  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo