Skip to main content

Andalusien för livsnjutare

Andalusien för livsnjutare 5 - 11 oktober 2022

Andalusien är en fascinerande och varierande region i Spanien som får en att tänka på sol, Medelhavet, solmogna apelsiner, olivträd, vinodlingar, vitkalkade hus och avkopplade människor. Vilket fångar hela bilden av spanskhet. Andalusien är trots detta landets mest mångsidiga region med allt från bergsmassiv till milslånga stränder.

Dagsprogram

Dagsprogram 5-11 oktober 2022

 

Dag 1

Ankomst till Malagas flygplats. Ni möts i ankomsthallen av er färdledare Rebecka Malm, som tar er med privat transfer till ert hotell Westin la Quinta i Marbella (40 minuter färdväg).

Middag på hotellet.

 

Dag 2

Förmiddag: möjlighet till golf, hiking i bergen, mountain-biking/e-bike i bergen med guide. Lunch på hotellet. Eftermiddag: guidad tur av Marbellas gamla stadskärna. Ni får en trevligt guidad stadstur av Marbellas centrum innan vi sedan slår oss ner på en av stans många trevliga restauranger och äter en god middag.  

Bild: Ronda

 

Dag 3

Utflykt till Ronda. (9.30-15.30) Staden Ronda ligger på en 700 meter hög platå med branta sidor som vetter ut mot ett svindlande skönt bergslandskap. Platån klyvs på mitten av en lodrätt stupande kanjon, El Tajo. Den unika bron Puente Nuevo binder samman stadens båda hälfter och utgör ett av Andalusiens mest fotograferade motiv. Staden har dessutom en fascinerande morisk historia och en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor, där den moderna tjurfäktningen uppfanns.

Även om Ronda är mycket populärt som besöksbesöksmål så har staden autentisk och har bevarat sin identitet. Här befinner man sig i Andalusiens hjärta – både geografiskt och i byggstilen. Vi går på en två timmar guidad tur av staden innan vi slår oss ner och äter en god lunch. En knapp timmes transfer enkelväg.

Middag på restaurang i Marbella.  

 

Dag 4

Utflykt till Malaga 9.30-15.30 Vi besöker storstaden Malaga med vår svenske guide som tar oss med på en intressant guidad tur av Malagas historiska centrum, med sina mysiga kullerstensbelagda gator, gränder, kaféer och tapasbarer. Malaga är Pablo Picassos hemstad. Du kan beskåda över 200 utvalda verk från i stort sett hela hans karriär i det vackra Museo Picasso, som nästan ligger granne med katedralen. För den som vill ha mer konst finns det nyöppnade Museo Carmen Thyssen som har en fantastisk samling från 1800- och 1900-talens stora spanska konstnärer. Malaga har i dag utvecklats till en sydeuropeisk metropol för kultur och mat. Staden har flera nyöppnade konsthallar och allt fler barer med gastrotapas. En ny stolthet i stan är det renoverade hamnområdet 45 minuters transfer enkelväg.

Egen kväll    

 

Dag 5

Förmiddag: möjlighet till golf, hiking i bergen, mountain-biking/e-bike i bergen Lunch på hotellet Eftermiddag: Vi åker iväg mot Ronda för att besöka en av de många vingårdarna som finns här. Vi besöker vinproducenten Cortijo los Aguilares där vi börjar med en privatguidad tur av gården och därefter blir det vinprovning. Vi avslutar med en tapasmiddag och njuter av deras viner innan vi åker tillbaka till hotellet. En knapp timmes transfer enkelväg.

Bild: Vandring

Dag 6

09.00-17.00 Utflykt till la Jerez de la Frontera eller Utflykt till eller Caminito del Rey.

En heldagsutflykt med provsmakning av sherry i dess hemstad Jerez de la Frontera och hästshow på Real Escuela Andaluza. Staden Jerez är full med barer som har skinkor i taket och flamenco i gatuhörnen. Stadens flytande guld heter förstås sherry, vinsorten som delar namn med staden själv. De största producenterna Bodegas Gonzalez Byass och Bodegas Pedro Domecq ligger centralt och erbjuder guidade besök med provsmakning. Men innan det är dags för sherryprovning går ni på hästshow på den världskända Real Escuela Andaluza, där får ni se en balett-liknande uppvisning med andalusiska hästar på föreställningen "How the Andalusian Horses Dance".

Två timmars transfer enkel väg.

Eller

Vandring längs el Caminito del Rey En spännande och hisnande vandring längs el Caminito del Rey ("Kungens lilla stig").  El Caminito del Ray går längs ravinen El Chorro och var känd som världens farligaste vandringsled fram till den stängdes 2011 för en totalrenovering, vilken har förvandlat leden till världens säkraste och omnämns numera som “bästa nya attraktion" i södra Spanien. Den gamla leden utan skydd mot avgrunden, finns till beskådan ett par meter under den nya leden. Caminito del Rey byggdes mellan 1901 och 1905 och användes först för att transportera material och människor mellan två kraftverk som byggdes på vardera sidan av El Chorroslottet. Det var inte förrän på 1920-talet som vandringsleden öppnades officiellt av kung Alfonso XIII som promenerade hela vandringsleden och gav den namnet El Caminito del Rey. En fascinerande vandring på alla sätt och vis. En dryg timme transfer enkel väg.

På kvällen blir det middag med Flamenco show.

 

Dag 7

Utcheckning och hemresa: Efter att ni har njutit en sista morgon av hotellets goda frukost är det dags att checka ut. Er buss hämtar er och kör er till Malagas flygplats.

 

Resfakta

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst till Malaga. Incheckning på Westin la Quinta. Middag på hotellet.

Dag 2: Fri fm. Lunch på hotellet. Guidad tur av Marbellas centrum med middag. 

Dag 3: Utflykt till Ronda. Middag i Marbella.  

Dag 4: Utflykt till Malaga. Egen kväll.

Dag 5: Fri fm. Besöker vingårdar. Tapasmiddag.

Dag 6: Utflykt till la Jerez de la Frontera eller Utflykt till el Caminito del rey. Middag med Flamenco show.

Dag 7: Utcheckning och hemresa.

 

I grundarrangemanget ingår:

 • Flygresa tur och retur Köpenhamn – Malaga (övriga avreseorter på förfrågan)
 • Meet & Greet på flygplatsen
 • Transfer till hotellet
 • Sex nätter i dubbelrum inklusive frukostbuffé på femstjärniga Westín la Quinta
 • Fem middagar inklusive en dryck (vin, vatten, öl, läsk)
 • Fem luncher inklusive en dryck (vin, vatten, öl, läsk)
 • 2 x Green fee 18 hål la Quinta, MTB eller hiking i bergen
 • Guidad tur av Marbella gamla stan
 • Transfer t/r och guidad tur av Malaga
 • Transfer t/r och guidad tur av Ronda
 • Transfer t/r och guidad tur av vingård
 • Vinprovning
 • Transfer till flygplatsen vid hemfärd
 • Svensk färdledare på plats 
 • Turistskatt
   

  Pris per person i dubbelrum SEK 27 175

Enkelrumstillägg SEK 7 625 (endast på förfrågan)

 

Minsta antal för resans genomförande är 20 personer


Vår guide Rebecka Malm

Rebecka kommer ursprungligen från Malmö, men bor i Barcelona sedan fjorton år med sin familj. Hon är gift med en spanjor och deras tre döttrar är uppväxta där. Rebecka är med andra ord helt integrerad i det spanska samhället och livet. Dessförinnan bodde hon under många år i Amsterdam och i Paris. Hon är ekonom i grunden och arbetade på multinationella företag med marknadsföring, tills hon för dryga tio år sedan startade eget. Sedan dess har hon arbetat heltid med sin passion för att organisera skräddarsydda gruppresor runtom i Europa. Rebecka älskar att dela med sig av sin kunskap och att uppleva Spanien på sina aktiva resor. Hon har ett brinnande intresse för mat, vin och kultur. Hon lever ett aktivt liv och sportar gärna med padel, skidåkning, surf och dans.

 

Hotell

Hotell

En oas av lugn och harmoni

Fantastiska hotell Westin la Quinta ligger vackert i bergen intill Marbella. Hotellet känns som en oas av lugn och harmoni och det finns många härliga utrymmen att koppla av på, både inom- och utomhus. 2016 renoverades hela hotellet. Rummen är rymliga och har alla balkong med utsikt. Hotellet är inrett i ljusa toner med modern inredning. Det finns ett fint spa som erbjuder olika behandlingar samt ett gym med moderna träningsmaskiner, en trevlig hotellbar, restaurang och ett härligt poolområde. Dessutom ligger en av Marbellas bästa golfbanor alldeles intill hotellet.

Om resmålet

Om resmålet

Andalusien

Denna fascinerande och varierande region som får en tänka på sol, Medelhavet, solmogna apelsiner, olivträd, vinodlingar, vitkalkade hus och avkopplade människor, fångar hela bilden av spanskhet. Andalusien är trots detta landets mest mångsidiga region med allt från bergsmassiv till milslånga stränder. Mat, vin, kultur, natur, uteliv och strandliv – här finns något för alla. Andalusien har en rikedom av kulturella sevärdheter - många skapade av morerna som härskade över Andalusien från 700 talet fram till 1492.

 

Marbella

Marbella har 325 soldagar om året och ligger vackert inbäddat vid Medelhavet och med berget Sierra blanca bakom sig. Förutom den kända hamnen Puerto Banús med alla sina uteställen, har Marbella mycket annat sevärt och en rik historia. Marbella har funnits på ett eller annat sätt sedan 1600 f. Kr. En av de mest kända landmärkena i staden är den arabiska muren som omsluter en del av den gamla stadsdelen. Gamla stan har många söta små gränder, kyrkor, torg och det finns gott om butiker, restauranger och barer. För den som är sportintresserad finns det otaliga möjligheter till detta både på land, i havet och i bergen. Marbella ligger 40 minuters körsträcka från Malagas flygplats.

Bild: Marbella

Vår guide Rebecka Malm

Rebecka kommer ursprungligen från Malmö, men bor i Barcelona sedan fjorton år med sin familj. Hon är gift med en spanjor och deras tre döttrar är uppväxta där. Rebecka är med andra ord helt integrerad i det spanska samhället och livet. Dessförinnan bodde hon under många år i Amsterdam och i Paris. Hon är ekonom i grunden och arbetade på multinationella företag med marknadsföring, tills hon för dryga tio år sedan startade eget. Sedan dess har hon arbetat heltid med sin passion för att organisera skräddarsydda gruppresor runtom i Europa. Rebecka älskar att dela med sig av sin kunskap och att uppleva Spanien på sina aktiva resor. Hon har ett brinnande intresse för mat, vin och kultur. Hon lever ett aktivt liv och sportar gärna med padel, skidåkning, surf och dans.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10Spanien - Andalusien för livsnjutareMer än 827 175:-Boka

  För din trygghet
  • IATA logo
  • Vi har även ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet
  • SRF logo